BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

maandag 14 december 2020

Niet de lockdown-feestjes zijn onwettig, maar de lockdown zélf is onwettig!

Maandagmorgen, iets over 9 uur. In de rechtbank van Antwerpen sijpelen de beklaagden – vooral jongvolwassenen - binnen. De komende drie dagen zullen hier 122 feestvierders terechtstaan. De afgelopen weken werden zij betrapt op lockdown-feestjes in en rond Antwerpen.

"Asociaal en egoïstisch." Zo noemt de procureur het gedrag van de feestvierders [Hij is zélf blijkbaar nooit jong geweest. Mensen hebben trouwens het recht om asociaal en egoïstisch te zijn. Dat is niet strafbaar.]. "Dat ze zichzelf in gevaar brengen, is hun eigen verantwoordelijkheid [Hoe brengt men zichzelf in gevaar? Mensen die niet ziek zijn, zijn géén gevaar voor mekaar!]. Maar ze brengen ook anderen in gevaar, tot hun eigen ouders [Tot 70 jaar is corona niet zo een probleem.] en grootouders [Men moet vooral een aantal andere ziektes hebben; comorbiteiten. Comorbiditeit betekent dat iemand één of meer (chronische) aandoeningen heeft naast de hoofddiagnose waar de meeste aandacht naar uitgaat. Zelfs oude mensen sterven over het algemeen niet aan corona.] toe. Door hen evolueren de cijfers ongunstig. In de periode van de feestjes stierven er gemiddeld 130 mensen per dag [Elke dag sterven er in België 300 tot 400 mensen. Daar heeft corona niets mee te maken.], zij zullen hun verjaardag volgend jaar niet meer kunnen vieren [Net zoals 110.000 andere Belgen.]. Enkel door een zware bestraffing komen ze hopelijk tot inzicht dat corona geen fabeltje is [Mensen moet je overtuigen met argumenten en niet met straffen. Wanneer het 'inzicht' er niet vanzelf komt, is er misschien toch iets anders aan de hand dan het officiële fabeltje! Hoe weet die procureur, dat corona géén fabeltje is? Heeft hij daarvoor gestudeerd of heeft hij het ook maar van horen zeggen?]."

Bron: vrtNWS


Enkele bedenkingen:

Onder het mom van "Ik heb toch niets te verbergen" werd er de voorbije jaren door velen nogal lacherig gedaan over de schendingen van de privacy (camera's, digitale identiteitskaarten, tracking via de smartphone, Facebook, etc.) door de overheid. Tegenwoordig ben je al strafbaar als je met vier in een appartement samen bent. "Ik heb toch niets te verbergen..."

"De straffen kunnen oplopen tot 3 maanden cel en tot 4.000 euro boete. Mensen moeten beseffen dat ze niet ongestraft wegkomen." Kristof Aerts - Parket Antwerpen.

Wat hebben die lockdown-'feestvierders' eigenlijk misdaan?

Het dreigen met gevangenisstraffen voor het bijwonen van een 'feestje' is er werkelijk vér over!


6 opmerkingen:

Anoniem zei

Deze jongeren zijn niet "asociaal": ze zitten bij die feestjes en party's bij elkaar OMDAT ZE SOCIAAL ZIJN.
De mens is een sociaal dier, een zooôn politikon, zoals Aristoteles 350 jaar voor Christus schreef.
En ze zijn ook niet egoistischer dan iemand anders: het virus treft hen niet- in tegenstelling tot de zwakken en de ouderen.
Dat is alleen een gevolg van de andere impact op de stofwisseling, en wel van het RAA-systeem.

De activiteiten van de jeugd kunnen aan de infectie van de behaardentehuizen niets veranderen.
Na de geweldig grote betogingen in Duitsland tegen de coronadictatoriale maatregelen gingen de infectiegetallen niet naar omhoog, en werd er achteraf ook niet meer gestorven.
De senioren en het pleegzorgpersoneel springen niet op die party's en feestjes rond; en de weinigste bezoekers van die party's bezoeken de grootouders in de seniorieên.
Die procureur is knettergek.
Veel belangrijker dan het jagemn op clandestiene feestjes en kappersalons is het totaal stilleggen van het openbaar verkeer, te beginnen met de metro van Brussel, Antwerpen en Luik.
Dat doen De Croo en Bart De Wever niet- ze doen liever in hun broek.
Wat we hier zien, 75 jaar na 1945, is een "justice de rois nègres" zoals men destijds zei.
Walgelijk.
De n-va heeft de vlaamsnationalen werkelijk in de goot gesmeten.
En wat betreft die "rois nègres": daar zaten zeer wijze en serieuze mensen tussen.
Ik ken persoonlijk enige afstammelingen uit zulke adellijke geslachten; en wanneer ze ook hun problemen hebben met de economische omwentelingen en -overigens ook zoals in Japan en europa- niet altijd succesrijk zijn in het handelsleven: ze hebben stijl en zelfrespect en respect voor andee.
Dat kan van die doorgeknalde procureur niet gezegd worden.

Namen noteren en archiveren: deze mini-dictators en pseudo-Vichinsky's zullen moeten rekenschap geven van hun euveldaden.
Zaten er ook geen zonen van hoge antwerpse politici in de leuvense studentenvereniging waar een mulattenjongen doodgekweld werd?

"De verontwaardiging is de heiligenschijn van de schijnheiligen".

The Guardian Angel zei

@ Vorige Anoniem,

Correct!

Door hen 'egoïstisch' te noemen, geeft de procureur in feite toe, dat dergelijke 'feestjes' voor die jongeren zélf onschuldig zijn!

Anoniem zei

Het is niet zo zeer het criminele aspect van een overtreding op een corona maatregel, de procureur beroept zich vooral op het morele aspect van de overtreding van de (illegale) wet.

Eerst was het inkomensbelasting. Als je die probeerde te ontduiken was het niet alleen een criminele overtreding maar ook een morele zonde.

Bij de Drooglegging in de V.S. van 1919 tot 1930, werd eerst dronkenschap als een morele zonde gezien, die later tot een criminele overtreding werd.

Hetzelfde met de 'Oorlog' op Drugs. President Nixon is daarmee begonnen. Nancy Reagan heeft die hysterie op steroïden gezet, door het tot een moreel taboe te verheffen.

Sinds 2001 is het een morele zonde wanneer je er een probleem mee hebt dat je schouder tegen schouder uit moet kleden voor de veiligheid op een luchthaven, waar een fles water genoeg paniek kan creëren om de luchthaven en het vliegverkeer in de wijde omgeving stil te leggen, en het Nieuws van 7 uur te halen.

Iedereen wordt verondersteld aan self-policing te doen, net zoals de hysterische Heksenjacht in Salem, New England in 1692. Dat is iets recht uit de puriteinse moraal – je zonden publiekelijk verklaren. Om als heks bestempeld te worden volstond het gewoon een vrouw zijn, zeker een ongehuwd. Men werd vooral verdacht van hekserij indien met ongehuwd kinderen had, en daarmee was vooral het kindermeisje niet veilig, vooral indien deze knap was, want de moeder van het kind zag haar als een rivaal voor de exclusiviteit over haar man in bed. Een andere huidskleur deed de fantasie van die puriteinen helemaal doorslaan.

Dat is dus precies wat de blogmoderator zegt over: “Ik heb niets te verbergen” In de heksenjacht van Salem werd iedereen die niet aan de zeer specifieke puriteinse sociale normen voldeed als heks bestempeld. Uiteindelijk is dat iedereen, want zelfs indien men conform handelde, was het mogelijk dat jaloezie, geslacht, uiterlijk, of leeftijd voldoende reden waren om voor hekserij veroordeeld te worden.

Zeg nu zelf; is het niet duivels vanwege een knap meisje wanneer ze (een lelijk) iemand jaloers maakt op haar schoonheid? Hoe durft ze mooi te zijn? Zo ijdel. En alle ijdelheid is des duivels. Probeer eens met dergelijke lui te twisten.

De hysterie in Salem werd oorspronkelijk veroorzaakt door een bittere vrouw met allerlei problemen; ze zag spoken, en beschuldigde anderen van hekserij omdat zij spoken zag. 200 mensen beschuldigd, 19 opgehangen, 5 in de gevangenis gestorven.

Iedereen heeft heel veel te verbergen wanneer willekeurige sociale normen opgelegd worden, zoals de rare regels betreffende de corona bubbels.

Wanneer je geen gezichtsmasker draagt bega je niet alleen een wetsovetreding, maar een morele doodzonde, en je wordt een gevaar voor de volksgezondheid, politiek onbetrouwbaar en zelfs een vijand van de staat.

Als je niet BANG bent van Corona bega een nog grotere morele zonde,

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat de klanten in de dorpswinkel hier de blik van een lynchmeute op het gelaat krijgen indien ik ontspannen door de winkel loop, grapjes maak, lach en opgebeurd ben. Dat voldoet niet aan de sociale norm die eist dat ik gederpimeerd moet zijn en bang om onder de mensen te komen.

Inderdaad, de Heksenjacht van Salem.

Anoniem zei

"Mensen hebben trouwens het recht om asociaal en egoïstisch te zijn. Dat is niet strafbaar." Dat klopt inderdaad, maar het is ook niet heel erg Katholiek en zeker niet Christelijk....
Maar deze reactie zal u ongetwijfeld opnieuw niet publiceren.

The Guardian Angel zei

@ Vorige Anoniem,

Het is niet omdat we niet van de wereld zijn, dat we niet in de wereld zouden leven. In de tijd van nu kan je niet eisen, dat jongeren als paters en nonnen zouden leven.

Jongeren hebben nu eenmaal het recht om domme dingen te doen. Ze moeten daarvan leren. Men moet ook niet het belang van 'spelen' onderschatten. Wie zelf nooit 'jong' geweest is, zal op latere leeftijd ook nooit contact kunnen krijgen met jongeren om hen iets bij te leren. De jongeren van tegenwoordig hebben een heel aparte leefwereld die voor buitenstaanders vaak onbegrijpelijk is.

Als men de jeugd tegenwoordig leert om op alle vlakken asociaal en egoïstisch te zijn, dan moet een procureur vooral niet beginnen zeuren over "asociaal en egoïstisch gedrag". Als de procureur zo graag wil preken, dan moet hij maar voor pastoor gaan, dan kan hij in de kerk gaan preken over allerlei morele zaken. De kerk zal dan ook heel erg leeg zijn.

Zoals gezegd, "asociaal en egoïstisch gedrag" is niet strafbaar. De procureur pleegt emotionele chantage met een beschrijving van de situatie die kant noch wal raakt.

Een beetje "asociaal en egoïstisch gedrag" kan een Christen trouwens wel van pas komen om zich wat van de wereld af te keren. Een Christen hoeft daarom nog geen misantroop te zijn zoals onze virologen die de mensen regelrecht haten, maar die toch verdomd goed hun best doen om de sociale jongen uit te hangen.

Persoonlijk vind ik onze Vlaamse virologen trouwens héél erg boring. Ze kunnen niet goed liegen, maar misschien is ook dat wel een pluspunt!

Anoniem zei

Aan anoniem 16 december om 09:35

Vooreerst: weere eens het totale gelul van de bastaardkerkers dat" U deze reactie ongetwijfeld opnieuw niet zult publiceren".
Totale lulkoek: ik herinner mij zeer goed hoe dit zinnetje steevast als doodslaagargument gepost werd.
Die domme critische uitspraken (zeer substantieel waren ze nooit) werden wel degelijk gepubliceerd (U schrijft dus een klinkklare leugen) en werden dan razendsnel in de pan gehakt.
Het woord "sociaal" (en natuurlijk zijn tegendeel "asociaal") komt in de Hl. Schrift en in het Credo niet voor; en "egoistisch" natuurlijk ook niet.
Dat is de sociologische mainstreamspeak van de jaren '60.
Het christendom beweegt zich in het spanningsveld van God en de mens: dat is een ter diepst persoonlijke ervaring.
Het Tweede Gebod zegt overigens duidelijk dat men zijn naaste moet beminnen zoals zichzelf: zelf komt op de eerste plaats- dat is oeroude semietische denkwijze.

De bastaardkerkers zouden veel beter verder hun mond houden ipv steeds weer gelul te produceren.
En katholiek is natuurlijk "wereldomspannend".

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------