BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

dinsdag 8 december 2020

BREAKING: Raad van State verwerpt verbod op erediensten

Het verbod op erediensten als onderdeel van de coronamaatregelen gaat te ver. Dat oordeelt de Raad van State na een klacht van Joodse organisaties. Momenteel zijn zowat alle fysieke erediensten verboden, maar die maatregel moet ten laatste zondag worden aangepast zodat ze op een bepaalde manier beperkt wel mogelijk zijn. De regering zit morgen samen met de geloofsgemeenschappen.

"Er is een disproportionele beperking van de vrijheid van eredienst doordat de overheid zelfs niet in de mogelijkheid heeft voorzien om de collectieve uitoefening van de eredienst ten minste - bij wijze van uitzondering en onder voorwaarden - te laten plaatsvinden in bepaalde gevallen, eventueel enkel op aanvraag met opgave van plaats en tijdstip."

Het gaat om een arrest in kortgeding, een uitspraak ten gronde moet nog komen. "Maar het is heel onwaarschijnlijk dat de Raad plots met een ander oordeel zou komen", zegt advocate Elke Cloots, die de klagers verdedigde.

Concreet zullen erediensten in beperkte vorm dus weer mogelijk zijn vanaf 13 december, zegt Cloots. "Dat geldt voor alle geloofsgemeenschappen. Uiteraard op een veilige manier, met de maatregelen die de minister samen met de gemeenschappen zal uitwerken."

Minister van justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) laat weten dat hij morgen om 14 uur samenzit met de verschillende geloofsgemeenschappen in ons land. "We zoeken naar een juist evenwicht tussen godsdienstvrijheid en volksgezondheid."

Bron: De Redactie

Het is goed om weten, dat minister van justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) morgen om 14 uur samenzit met de verschillende geloofsgemeenschappen in ons land, om "te zoeken naar een juist evenwicht tussen godsdienstvrijheid en volksgezondheid".

De minister laat ook weten, dat hij vandaag geen tijd had om "te zoeken naar een juist evenwicht tussen godsdienstvrijheid en volksgezondheid", aangezien hij nog naar een vergadering van de loge moest!

De lafheid en het verraad van de Belgische bastaardbisschoppen valt niet meer onder woorden te brengen!

We willen de betrokken dames en heren eraan herinneren, dat we in dit land scheiding tussen Kerk en staat hebben (toch één van de basisprincipes in de inburgeringscursus voor nieuwkomers). Met andere woorden, de staat heeft zich op géén enkele manier te bemoeien met de organisatie van de eredienst!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Scheiding van Kerk en Staat, maar de priesters en bisschoppen zien hun wedde wel van de Staat komen...

The Guardian Angel zei

@ Vorige Anoniem,

Het Belgische regime heeft de priesters en bisschoppen lang genoeg omgekocht!

Gedaan met de gesubsidieerde Belgische staatskerk!

Inleveren die wedde! NU!!!

Anoniem zei

Aan anoniem 9 december 2020 om 17:03

@Anoniem, het is geen wedde maar wel een (karig) pensioen.
Het is de door Napoleon doorgevoerde regulering van de onderhoudsverplichting van de religieuze gemeenschappen nadat de staat het eigen bezit van de religieuze gemeenschappen in beslag genomen had.(deels onder Jozef II, nadien door de franse revolutionairen).

Ik persoonlijk heb er niets tegen dat de staat de destijds in beslag genomen bezittingen (landerijen, gebouwen, kapitaal pachtrechten enz.) op de huidige datum geîndexeerd terugbetaalt en zich uit de subsidiêring der religieuze gemeenschappen terugtrekt.
Dat wil men echter niet doen.
Imtegendeel: zelfs onder de heerschappij der meest rabiate socialisten en liberalen werd bvb. aan de quasi-monopoolpositie van de beruchte en verrotte orde der "Broedrs van Liefde" NIETS, maar dan ook NIETS gedaan.
Totale schijnheiligheid (cfr. casus "Anneke")

De échte verliezers met het nieuwe systeem zouden de muslims en hin imamfinciêring zijn.
Dat mag ook niet.

De subsidie is overigens karig: voor één persoon gaat het nog, een dominee met vele kinderen heeft het zeer moeilijk.
Daarom is voor het protestantisme Belgiê nog steeds een missieland en worden de dominees vanuit het buitenland ondersteund.
bij de islam idem: de liberaal Charles Michel kan daar van meepraten, zeker bij zijn problemen met de door Saoedi-Arabiê gesubventioneerde fundamentalistische Islam in het Jubelpark... :-) LOL

Een zeer dom commentaar van U

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------