BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

woensdag 30 december 2020

Het dragen van een mondmasker wordt ingegeven door angst voor de dood



















Tragisch genoeg wendt de gemiddelde mens zich tot de artsen die in de media verschijnen, carrièrepolitici en popsterren voor antwoorden over hoe te reageren op de angst voor de dood. Politici, reguliere media en zogenaamde 'medische experts' zeggen: "Je zult niet sterven indien je een mondmasker draagt. Bedek uw neus en mond om de verspreiding van het virus te stoppen. Blijf veilig thuis. Red levens - draag een masker".


Omdat een virus niet met het blote oog kan worden gezien, is elke persoon die men tegenkomt een potentiële drager, een potentiële bedreiging. Zelfs als iemand zich geen zorgen maakt over zijn eigen gezondheid, kan hij, zonder dat hij het weet, het virus doorgeven aan iemand die wel gezondheidsproblemen heeft. Maskers worden een noodzaak in de poging om zichzelf en de anderen te redden van ziekte en dood. Een ontmaskerd gezicht is een bedreiging voor ziekte geworden en een herinnering aan de dood. Alleen, mondmaskers geven zero bescherming.

Ook is het volkomen onchristelijk om een andere persoon als een bedreiging voor zichzelf te beschouwen. Voordat het Wuhan-virus in de openbaarheid kwam, werd iemand die gewoonlijk een ander als een mogelijke bedreiging voor zijn eigen lichamelijke gezondheid beschouwde terecht als paranoïde bestempeld. Vóór Wuhan werd paranoïde zijn op die manier als abnormaal beschouwd, in strijd met het algemeen belang en in strijd met de gemeenschap die tussen mensen zou moeten bestaan.

Een mens is geroepen zijn naaste lief te hebben en met hem in gemeenschap te zijn. Het masker belemmert de ontwikkeling van een echte gemeenschap die de basis vormt van de menselijke samenleving: het dempt de menselijke stem; het verbergt de menselijke glimlach; het verduistert de diepmenselijke gezichtsuitdrukkingen die een integraal onderdeel zijn van het vormen van menselijke vriendschappen. De mens is van nature sociaal. De spirituele dimensie van de mens - het feit dat hij een rationele ziel heeft - komt het meest nadrukkelijk, diepgaand en waarachtig tot uiting in zijn gezicht. Een man herkent zijn vrouw, zijn kinderen, zijn broers en zijn vrienden niet in de eerste plaats aan hun ellebogen of knieën, en zelfs niet aan hun handen. Nee, een mens herkent de mensen van wie hij houdt aan hun gezichten en aan hun stemmen. De mens communiceert ten diepste met zijn gezicht - met woorden, blikken, gezichtsuitdrukkingen. Wanneer gezichten verborgen zijn en stemmen gedempt, wordt de persoon zelf verduisterd. Juist om deze reden dragen inbrekers en criminelen maskers; ze willen niet dat hun identiteit bekend is.

Hoewel men redelijke maatregelen moet nemen om iemands gezondheid te verzekeren, is lichamelijke gezondheid noch de primaire, noch de enige bepalende factor voor iemands daden. Er zijn belangrijkere realiteiten dan lichamelijke gezondheid, vooral geestelijke gezondheid. Een masker dat altijd en overal wordt gedragen, brengt de boodschap over, dat lichamelijke gezondheid het primaire goed is. Er zijn talloze heiligen geweest die, gemotiveerd door bovennatuurlijke naastenliefde, besmettelijke ziekten opliepen en stierven in dienst van degenen die deze ziekten hadden. Zulke personen werden heilig verklaard omdat ze de juiste instelling hadden: lichamelijke gezondheid, hoewel belangrijk, is minder belangrijk dan en moet ondergeschikt worden gemaakt aan geestelijke gezondheid.

Het is daarom niet de lichamelijke dood, die Sint-Augustinus treffend de 'eerste dood' noemt, die de eerste zorg van de mens zou moeten zijn, maar eerder de eeuwige dood van de verdoemden, de 'tweede dood', die de mens te allen prijze moet vermijden.

Het zijn dus alleen maar de hardleerse zondaars zonder berouw die de dood moeten vrezen.

Het feit, dat de collectieve waanzin zo hard toeslaat, zegt heel veel over onze samenleving.


4 opmerkingen:

Anoniem zei

Oud Jaar. Tijd voor feest. Tijd voor bubbels. In de bubbel of alleen. Blanc de Blanc of Demi Sec. Daar drink ik op. Buiten met het oude, binnen met het nieuwe. Gisteren was het goed maar morgen wordt beter.

Op het overdadig banket van absurditeiten die we dit jaar te verwerken hebben gekregen is deze de verrukkelijkste;

De cover van Time Magazine;

2020; "The Worst Year Ever".

Dat is voor de grap, niet? Je moet dat checken want tegenwoordig is de pers zo banaal en absurd, dat je niet meer weet of ze nieuws publiceren of een parodie.

Echter, op het historische tapijtwerk van de menselijke miserie, komt 2020 niet eens in de top 100, van slechtste jaren ooit.

Ga ze eens in Hiroshima vragen hoe goed 2020 was, vergeleken met 1945.

Of 1177 B.C. Het Jaar dat de Beschaving eindigde. De perfecte storm en veelvoudige gerelateerde mislukkingen ten gevolge van wanbeleid in combinatie met een natuurramp betekende het einde van een veelvoud aan beschavingen en geglobaliseerde volkeren. Het Oude Egypte, de Hettieten, Kanaänietische, Cypriotische, Minoïsche, Mycenische en Babylonische cultuur... Plof. Weg. In een klap. Totaal van de kaart geveegd. Vandaag weten we maar van de helft van die beschavingen dat ze überhaupt bestaan hebben via tweede hands bronnen. Afgezien van een paar pyramides die een beetje te zwaar waren, en een paar kapotte stenen op Kreta, zijn die kulturen volledige verdampt, is geen steen op een ander blijven staan, met de fundering uit de grond gehaald.

Mensen in de 14de Eeuw zullen 1350 A.D. als het ergste jaar ooit beshrijven omwille van de pest. 100 miljoen dood. Gekoppeld aan financiële desintegratie van de Europese economie, de val en totale slachting in Constantinopel, het failliessement en verval van vele Europese koningshuizen.

De Antonijnse pest, 165-180 A.D.; een voetnota in de geschiedenisboeken vandaag, betekende bijna het einde van het Romeinse Rijk. Een kwart van de bevolking dood doorheen het mediteraans basin.

Dan is er 1644 A.D., niet eens een voetnota, toen de Ming Dynasty omver geworpen en verdwenen is door de Manchu invasie, in tandem met een reeks zichzelf versterkende tegenslagen en de Kleine IJstijd. Drie kwart van de Euraziatische bevolking dood. In Europa, 60 miljoen dood.

De inwoners van Noord- en Zuid-Amerika in de 15de eeuw zullen 1492 als ergste jaar ooit kiezen, toen 90% van de inheemse bevolking gestorven is ten gevolge van de ziektes die Europese ontdenkkingsreizigers naar het continent gebracht hebben.

Vandaag paniekeert men wanneer 0,05% van de bevolking aan een ziekte sterft.

2020 als ergste jaar ooit bestempelen, onthult veel over de psychologie van onze waanvoorstellingen. Het weerspiegelt een absoluut hopeloos begrip van de menselijke geschiedenis en een in zichzelf gekeerd verlangen om de ramp te overdrijven, zodat het herstel des te glorieuzer zal zegevieren.

Het belichaamt ook onze waanverslaving om het welzijn van de menselijke bevolking te meten met beursnoteringen: zolang aandelen nieuwe hoogtepunten bereiken, doen we het allemaal geweldig.

Belangrijker, hoe kan je 2020 als ergste jaar ooit bestemepelen wanneer je niet eens weet wat 2021 gaat brengen. Mensen, pers, en vooral overheid, hebben een astrofenomaal overdreven vertrouwen in hun capaciteit iets te voorspellen. Als 2020 iets getoond heeft, is dat elke voorspelling vanwege de overheid fout geweest is.

“Twee weken om de curve plat te drukken”. 9 maanden later durven ze niets over een curve te praten. Voorspellen doen ze wel nog. Dit keer over het vaccin dat een wondermiddel is dat hen doet geloven dat ze volgend jaar kunnen zeggen; “doe nu maar alsof er niets gebeurd is”?

De raderen die ze in beweging gezet hebben, moeten nog goed op gang komen. Het beest is nog maar pas ontwaakt, en moet nog losgelaten worden.

The Guardian Angel zei

@ Vorige Anoniem,

Om de 'besmettingen-carrousel' draaiende te houden, moeten er zieken zijn.

Die zijn er niet!

De oversterfte voor het hele jaar mag dan wel de grootste zijn sinds de Tweede Wereldoorlog. Echter, ze is niet veel hoger dan in 2018 en toen heeft niemand iets gemerkt.

Nog even wachten op de officiële cijfers. Dat wordt de doodsteek voor de hele corona-hoax!

Anoniem zei

@GA 12:05

San Diego is een goed testbed. Daar gaan ze alle doodsoorzaken van alle sterftes heronderzoeken, omdat er sinds maart niemand 'griep' gehad heeft. Niet alleen gestorven aan griep, maar niemand is er ziek geweest aan griep.

Anoniem zei

Het Pfizer vaccin blijft maar 4 weken actief.

aangezien meer dan de helft ziek in bed ligt na het krijgen van de eerste dosis, kan je je wereld van de toekomst wel inbeelden. Van spuit naar spuit, en constant ziek in bed door de nevenwerkingen.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------