BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

donderdag 17 december 2020

De verankering van de dictatuur mag blijkbaar een centje kosten:

"Vlaams Parlement geeft lokale besturen meer hefbomen in handhaving coronamaatregelen"

Het Vlaams Parlement heeft een aanvulling goedgekeurd op het preventiedecreet [!] dat de organisatie van het contactonderzoek in Vlaanderen regelt. Het decreet komt volgens de meerderheidspartijen (N-VA, CD&V, Open VLD) tegemoet aan de vraag van de lokale besturen om meer (persoons)gegevens te krijgen [Het doorspelen van deze gegevens aan 'wie dan ook' is een schending van de privacy en een schending van het medisch geheim!] om zo efficiënter op te treden tegen corona-overtreders, met name tegen de groep hardnekkige overtreders [Het zijn altijd de "hardnekkige overtreders" die men aanpakt! En en passant ook alle minder "hardnekkige overtreders"!!!].

Hoe ver kan en mag je de persoonlijke vrijheden van burgers inperken om de gezondheidscrisis beter aan te pakken? Het is een debat dat al maanden loopt en het is en blijft een moeilijk spanningsveld.

Het Vlaams Parlement heeft nu een aanvulling op het decreet over het preventiebeleid [!] en de contactopsporing goedgekeurd. Zo is onder meer beslist steden en gemeenten meer persoonsgegevens door te spelen voor een effectievere handhaving, met name van personen die verplicht in quarantaine moeten gaan [!]. Het gaat dan om mensen die positief testten [!], mensen die een verhoogd risico lopen op besmetting bijvoorbeeld omdat ze in nauw contact geweest zijn met een besmet persoon [!] en mensen die terugkeren uit een rode zone in het buitenland [!].

Bron: vrtNWS

Waarom een 'preventiebeleid'? Waarom focust men nu niet op effectief zieke mensen?

Op basis van een vals-positief resultaat van een PCR-test moet men dus in quarantaine. Iemand die in contact is geweest met iemand die een vals-positief resultaat van een PCR-test heeft, moet ook in quarantaine. Op basis van willekeurig ingetekende rode zones op allerlei kaarten moet men dus ook in quarantaine?

Niemand heeft mij ooit verteld dat Vlaanderen dergelijke bevoegdheden had om mensen met drogredenen op te sluiten! Maar, wat we zelf doen, doen we blijkbaar beter!



Wouter Beke: "Een op de vijf sneltesten in voorzieningen geeft positief resultaat"

In Vlaanderen zijn er 230 voorzieningen die de voorbije weken sneltesten hebben ingezet om coronabesmettingen op te sporen. "Van die uitgevoerde testen in die voorzieningen waren er 19,4 procent positief. 79,5 procent testte negatief en 1,1 procent van de testen was ongeldig". Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) geantwoord op een vraag van Lise Vandecasteele (PVDA).

Vlaanderen besliste in oktober al om 4 miljoen sneltesten aan te kopen en om die prioritair in te zetten in de zorg, het onderwijs en de essentiële bedrijven. In november werd een eerste deel van 1,1 miljoen testen effectief aangekocht en de voorbije weken zijn ze ook ingezet in zorgvoorzieningen, in de eerste plaats in de woonzorgcentra.

Bedoeling van de sneltesten is om sneller besmettingen op te sporen en uitbraken in te dijken. De sneltest wordt wel nog altijd gecombineerd met de PCR-test.

Bron: vrtNWS

Kortom, wanneer men in een school of in een bedrijf 5 mensen test, dan gaat de tent dicht! Fijn toch dat die sneltest zo goed werkt, want met de PCR-test gaat het nog niet snel genoeg!

Nogmaals, het is aan een arts om te bepalen of iemand ziek is! Niet aan één of andere krakkemikkige test!



Federale regering gaf dit jaar al 11,5 miljard coronasteun: "Enorm bedrag, maar nodig voor het economisch weefsel"

Het is een ongezien bedrag: het afgelopen jaar ging vanuit de federale regering 11,5 miljard euro aan coronasteun naar de ondersteuning van de economie. Voor volgend jaar is al voorlopig 2,7 miljard voorzien. "Een enorm bedrag, maar het was nodig om ervoor te zorgen dat het economisch weefsel bleef bestaan", zegt staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker (Open VLD). Al beseft ze dat dit een grote en langdurige impact zal hebben op de begroting.


Ruim 14 miljard euro vanuit de federale overheid voor coronasteunmaatregelen. En ook de Vlaamse regering (met als belangrijkste maatregel de corona-hinderpremie, tot nog toe goed voor 1,1 miljard euro) en lokale besturen hebben al veel geld uitgetrokken om de economie te ondersteunen in wat de grootste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog wordt genoemd.

Bron: vrtNWS

Waarom gooit men nu al bijna 13 miljard euro over de balk? De bevolking wordt ongevraagd in de schuldarmoede gestort! Dit is puur wanbeleid van de overheid!

In principe moeten we deze vaudeville nu al 10 maanden ondergaan omwille van het feit, dat de ziekenhuizen niet overbelast mogen worden. Waarom bouwt men niet een paar ziekenhuizen bij? De nieuwbouw van 1 ziekenhuis kost met alles erop en eraan 250 miljoen euro. Is die logische optie misschien te goedkoop???

Hoe kunnen politici zo gewillig deze waanzinnige vaudeville meespelen?

Het ongebreideld maken van schuld is een misdaad tégen de mensheid!


Geen opmerkingen:

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------