BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

vrijdag 25 december 2020

Kerstmis 2020

“Als jongen was ik ongeduldig opdat Kerstmis zou komen en nu begrijp ik waarom. Ik ben nu in feite zelfs nog ongeduldiger dan toen. Ik zou willen dat dit ongeduld - voor iedereen - snel zal veranderen in een brandend verlangen! De viering van Kerstmis geeft ons de genade om ons weer bewust te worden van een volkomen buitengewoon, onherhaalbaar feit: God werd mens! God werd geboren in menselijk vlees. Hij nam de menselijke natuur aan en werd als kind geboren. Hij heeft niets verloren, maar de mens heeft alles gewonnen.

De bestemming van de gehele mensheid wordt alleen bepaald door de verwijzing naar dat ene feit. De mens vindt zijn weg niet, de betekenis van zijn bestaan wordt hem niet duidelijk, zijn einde is onbegrijpbaar zonder het Mysterie van de Godmens, zonder Jezus de Christus te ontmoeten.

De houding van elke Christen, en van iedereen die op dit moment hoort van het Mysterie van de geboorte van de geïncarneerde Zoon van God, geboren in Bethlehem uit de Maagd Maria, zou die moeten zijn van de herders die ontwaken en getroffen worden door de hemelse boodschap van de engelen die de gebeurtenis aankondigt.

"Toen de engelen weer naar de hemel waren gevaren, spraken de herders tot elkander: Laten we naar Bethlehem gaan, om te zien wat er gebeurd is, en wat de Heer ons bekend heeft gemaakt." (Lc 2, 15)

Laten we meedoen, laten we de consequenties trekken, laten we het aan de anderen bekendmaken, laten we zeggen dat het een vreugde is om het object te zijn van Gods Liefde, van Zijn Goedheid en Welwillendheid, om een ​​Redder te hebben: Christus de Heer!

Maar, om het hart voor die gebeurtenis te openen, is het nodig om te zwijgen en te luisteren naar wat van boven komt, om onszelf te bevrijden van de slavernij van de uiterlijke schijn... We moeten af van wat uiterlijk opvalt, naar wat de ziel diep raakt, met als doel om ons de geest van reflectie toe te eigenen. We moeten onszelf bevrijden van het web van eigenbelang, dat ons verstikt, onderdrukt en bang maakt, waardoor we ons alleen maar bezighouden met een loze, aardse 'redding'.

De Blijde Boodschap van Verlossing van de geboorte van de Zoon van God, die uit dat éne feit uit de Kerstnacht voortkomt, wordt aan iedereen aangeboden. Aan het individu en aan de samenleving als geheel, in het bijzonder aan alle gezinnen. Wat een geschenk zou het zijn wanneer de hele samenleving, verstikt door zoveel aardse beslommeringen en zorgen, zich zou openstellen voor de Blijde Boodschap van Kerstmis!"

Beste vrienden dichtbij en ver weg, eindelijk is de Heilige Kerstmis van het jaar 2020 aangebroken.

Ik wens u een Zalige Kerstmis toe!



1 opmerking:

Anoniem zei

Een zalig Kerstfeest aan @The Guardian Angel en aan alle vlijtige posters en de vele lezers in de heimat en in het buitenland van kavlaanderen.blogspot.

Bij de vele onderdrukking en intimidatie van de overheid en bij de moeilijkheden en de massale geloofsafval, om te beginnen met de lakse zwijgende en laf weglopende "bisschoppen" toch een geweldige lichtstraal.

Op 25 december 2020 weerklonk in Antwerpen in de enige serieuze echte Middernachtmis in de minuut 24:17 het wonderbaar mooie oervlaamse "Susa Nina" van Armand Preud'homme.
Missa VIII de Angelis, zeer goed gregoriaans gezongen, als dienende en constitutieve factor in de liturgie.
Het Gloria met het feestelijk sterreklokkengerinkel, het Credo met de lange Knieval, en het beroemde Offertorium.
En vandaag de Aanbidding van het Allerheiligste Sakrament- met het Adeste Fideles.
Het laatse ontroert mij het meest: ik leerde het nog van mijn grootvader, boerenzoon uit Westvlaanderen, hooggedecoreerde oudstrijder van 1914-1918, steeds diepgelovig en een zeer dappere vlaming, onberispelijk tot zijn helaas vroege dood. RIP.

"Nog is Vlaanderen niet verloren":
Integendeel: Jan Hesp, Bart de Blote, de bende van Brussel: met al jullie toeren, onzin en gezwans is het échte katholieke geloof nog steeds levendig.
Heri, hodie et cras.

https://www.youtube.com/watch?v=TyD5nlnj8fg

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------