BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

woensdag 30 december 2020

De VRT: van leugenfabriekje tot louche reclamebureau voor de 'Big Pharma' en co.

Zijn er bijwerkingen? En is veiligheid op lange termijn gegarandeerd? Vaccinologe Isabel Leroux-Roels geeft antwoorden

Nu de eerste vaccins toegediend worden, blijven de vragen toestromen in de mailbox van VRT NWS. Hoe kan je een goed vaccin zo snel ontwikkelen? Wat zijn de bijwerkingen? En als we de langetermijneffecten niet kennen, hoe weet je dan dat het veilig is? Wij stelden de vragen aan Isabel Leroux-Roels. Zij is vaccinologe en diensthoofd van het Centrum voor Vaccinologie CEVAC aan de UGent.

Hoe zou Leroux-Roels de langetermijneffecten van een experimenteel vaccin kunnen inschatten?
Heeft zij een glazen bol?



Verenigd Koninkrijk keurt Oxfordvaccin goed en dat is goed nieuws voor ons land

Het Britse geneesmiddelenagentschap MHRA (Medicines and Healthcare Products Regulatory Agency) laat het gebruik toe van het coronavaccin ontwikkeld door de universiteit van Oxford in samenwerking met het farmabedrijf AstraZeneca [Met al die doden tijdens de try-outs!]. Daarmee kan het land in januari beginnen met de brede uitrol van het vaccin.

Ook voor ons land is het vaccin van AstraZeneca goed nieuws [!!!] en van groot belang voor de vaccinatiestrategie. België heeft ingetekend op Europese contracten met AstraZeneca voor 7,5 miljoen dosissen.

In Europa zullen we wel iets meer geduld moeten uitoefenen [!!!]. Het dossier van Oxford/AstraZeneca is ingediend bij het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA op basis van de rolling review-procedure. Met andere woorden: Europa moet ook het licht op groen zetten. Het Oxfordvaccin kan wel "volgens een versnelde procedure" worden behandeld, omdat het deel uitmaakt van een doorlopende evaluatie (rolling review) waarbij het EMA de data en studies al onder de loep nam. [Met andere woorden: het vaccin wordt niet 'goedgekeurd', maar krijgt slechts een voorlopige vergunning! De 'bijwerkingen' (o.a. overlijden) zijn voor rekening van de 'patiënt'.]

Het Oxford-vaccin moet - net als het Pfizervaccin - twee keer toegediend worden. Als grote voordelen heeft deze entstof dat het goedkoop [!!!] is én bewaard kan worden in de koelkast [!!!]. [Wanneer het goedkoop klinkt, dan is het ook cheap. Een soort van tweederangs-vaccin!!! Typisch Brits weer om onder het motto van 'survival of the fittest' het Britse gepeupel en de rest mee te 'vaccineren'!]


CHECK: Nee, overlijdens en gezichtsverlamming komen niet vaker voor na een injectie met het Pfizer-vaccin

Verlammingsverschijnselen, hartaanvallen en zelfs patiënten die overlijden: als je sommige posts op de sociale media leest, laat je je maar beter niet inenten tegen het coronavirus. Maar wat klopt er van die verhalen, en wat niet? [Wat denk je nu dat de VRT hierop gaat antwoorden?]


Erika Vlieghe voert druk op om reizende landgenoten te testen: "Gevoel alsof we maart weer gaan beleven"

"We hebben het gevoel alsof we februari-maart opnieuw gaan beleven", zegt een bezorgde infectioloog Erika Vlieghe in "De ochtend" op Radio 1. Ze doelt daarmee op de vele reizigers die in het voorjaar ervoor gezorgd hebben dat COVID-19 zich in ons land makkelijk heeft kunnen verspreiden [Men blijft dus liegen! Covid-19 was al maanden in het land en niemand had wat gemerkt!]. Ook in deze kerstvakantie trekken heel wat mensen op reis. Vlieghe voert de druk op de regering op om van een verplichte test voor terugkerende Belgen werk te maken [De 'besmettingen-carrousel' moet natuurlijk draaiende gehouden worden.].

Experts pleiten voor een test en quarantaine voor landgenoten die terugkeren vanop reis. Ze vinden het huidige Passagier Lokalisatie Formulier (PLF) of het verplichte reizigersformulier onvoldoende. "Dat systeem is op poten gezet in de zomer op een moment dat er veel minder virale circulatie was. (...) Het is een kwetsbaar systeem voor fout gebruik, misbruik tot geen gebruik. Dat kunnen we ons in deze fase van de epidemie niet meer permitteren", zegt Vlieghe.

Voorlopig moeten Belgen die terugkeren uit het buitenland geen negatieve test kunnen voorleggen. Daar is geen wettelijk kader voor [Er is trouwens voor géén enkele van de corona-maatregelen een wettelijk kader!], en is moeilijk te organiseren op korte termijn. Maar aanstaande zondag is het al de laatste dag van de kerstvakantie. Mensen gaan opnieuw werken en ook de scholen starten. Loont het nog de moeite dat de verplichte test er later komt?

"Ja, dan loont het nog. Ik steek mijn frustratie niet onder stoelen of banken: we hebben dat als experten in vroegere adviezen aangekaart. Er is wel ontmoedigende communicatie van de regering geweest, maar desondanks zijn er toch veel Belgen vertrokken naar het buitenland [Wat heeft men toch tégen Belgen die naar het buitenland gaan? Is men misschien bang dat de mensen persoonlijk kunnen vaststellen, dat ook daar de lijken niet naast de weg liggen?]. En dat stopt niet meteen. De komende weken gaan er nog altijd mensen reizen. De sneeuw en de zon blijven sowieso lonken."

Vanaf het weekend gaat de federale politie extra coronacontroles doen bij reizigers die terugkeren uit het buitenland [En maar dreigen, dreigen en dreigen.]. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) gisteren laten weten. Die controles zullen gebeuren op luchthavens, in stations en op snelwegen. Wie langer dan 48 uur in het buitenland was, moet bij terugkeer een reizigersformulier hebben ingevuld. Daarop staat waar u naartoe geweest bent en met wie u contact hebt gehad [Dit is een flagrante schending van de privacy! Men legt hiermee trouwens een schuldbekentenis af! Onderteken nooit een schuldbekentenis waarbij de privacy omwille van een prul dusdanig geschonden wordt!]. Geval per geval wordt bekeken wie een grote of lage kans had op besmetting, en of er al dan niet een coronatest en/of quarantaine vereist is [De dames en heren daar in Brussel kunnen dat zomaar vanachter hun bureau bepalen! Waanzin! Het is aan een medisch arts om vast te stellen of iemand ziek is of niet, niet aan een ingehuurde 'ambtenaar' die géén kennis van zaken heeft!].

Bron: vrtNWS

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Die rubriek “Uw Vragen Beantwoord” op de VRT irriteert me al sinds maart.

Eerst en vooral, zoals ik alijtd wanneer ik een vraag over mijn verwarmingsketel heb, ik altijd de bakker telefoneer, bel ik ook de VRT met vragen over mijn gezondheid.

Wie gelooft er nu een woord van wat die journalisten vertellen? Toch kijken er dagelijk 1,2 miljoen mensen naar het journaal om 19:00h, en 700,000 naar het equivalent op de VTM. Dat zijn 2 miljoen idioten. Gelukkig zijn er toch nog 4 miljoen niet-zo-idiote Vlamingen.

Deze rubriek “Uw Vragen Beantwoord”, is totaal in lijn met de voordracht die Van Ranst op Chatam House gegeven heeft.

Zie blogpost:
Eén jaar voor de uitbraak van de gemanipuleerde corona-crisis leert spindoctor Marc Van Ranst in Chatham House zijn collega-virologen liegen en bedriegen

https://kavlaanderen.blogspot.com/2020/12/een-jaar-voor-de-uitbraak-van-de.html

ZIE DE VIDEO OP MINUUT 5:30 EN LAAT SPINDOKTER PAR EXCELLENCE PROFESSOR KWAKZALVER VAN RANST HET ZELF UITLEGGEN, wat die rubriek “Uw Vragen Beantwoord” betekent.

The Guardian Angel zei

@ Vorige Anoniem,

De geloofwaardigheid en de integriteit van Van Ranst is nog minder dan die van een verkoper van schoonmaakmiddelen!

Anoniem zei

@ GA. 17:16

Die is goed. Ik wilde Van Ranst eerder beschrijven als iemand die je niet eens vertrouwt er een tweedehands sofa van te kopen.

Maar echt he. Het is echt een loesje charlatan die liegt en je bedriegt waar je bij staat, en nog steeds een gezicht trekt van dat hij ondanks alles toch overtuigend overkomt. Hij verdient daar de Poker Face of the Year Award voor.

Anoniem zei

Erika Vlieghe is totaal gefrustreerd- omdat ze niet haar zin krijgt.
Dat is kindertuinniveau.
En Erika Vlieghe is hysterisch: waar gezond mensenverstand en koelbloedigheid gevraagd is, verkoopt ze luid klinkklare leugens om paniek te zaaien en dreigend teimponeren- dom genoeg eerst weinige maanden na de feiten, die totaal anders waren en nog kersvers in het geheugen zitten.
Dit coronavirus werd in Belgiê niet door skitoeristen binnengesleept.
Dit coronavirus kwam over de grens met Nederland en Frankrijk, in het raam van tewerkstelling in een ander naburig EU-land en van familiale contacten.
Dat werd alles zwaar geprotegeerd door de EU en door de duitse Merkel en de franse Macron.
En quasi iedere politicus in Belgiê was fier dat Brussel de "hoofdstad van de EU" was.
Een eerste directe import van SARSCoV2 vond plaats bij een noorditaliaans afomstige oud-immigrantin in Luik (hier is boel met de waalse socialisten en de frankofonen voorgeprogrammeerd);
en een tweede directe lijn gaat via een jonge vrouw uit Limburg van protestantse vrijkerk-secte, die een conferentie in Bilbao bezocht had.
In beide gevallen stumperde en blunderde de politie in alle richtingen.
Skitoeristen waren niet bij de zaak betrokken.
En wat de zon betreft: het was de belgische regering zelf die de opvarende belgen van een getroffen cruiseschip repatrieerde en dan eerst het kramikkelig militair ziekenhuis van Nederoverheembeek (Brussel) wou inschakelen als quarantainecentrum, en dan een paar uur later alle geînfecteerde/positief geteste personen naar huis stuurde.
De zon in de winter had daar niets mee te maken: in Bilbao regent het in de wintermaanden "koordekens".
Leugens, leugens, onzin- liegen dat ze zwart zijn.
Tenminste weten we nu allen dat Erika Vlieghe en Marc Van Ranst een zware afneiging hebben tegen mensen die goed hun brood verdienen, graag wintersport doen (de Hoge Venen waren verleden week reeds overlopen) en van de zon in het Middellandse TZeegebied willen genieten.
De grote droom van deze stenen-tijdperkcommunisten is het Albaniê van Enver Hoxha.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------