BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

maandag 1 februari 2021

Rector Herman Van Goethem van de Universiteit van Antwerpen ziet nu blijkbaar in dat hij een zware inschattingsfout heeft gemaakt

De Universiteit Antwerpen krijgt 60 procent meer vragen van studenten voor financiële hulp. Meer en meer studenten komen ook aankloppen voor psychosociale hulp en ondersteuning. Vooral de eerstejaars hebben het zwaar [Na 10 maanden komt hij er ook al achter.]. Rector Herman Van Goethem (UA) wil dat de overheid ook denkt aan de studenten van zodra er versoepelingen mogelijk zijn.

"Het studentenleven is teruggevallen tot nul, en dat is heel erg zwaar voor de studenten", steekt Van Goethem van wal. "Tijdens de eerste lockdown dacht ik: ze zijn jong, ze mogen studeren en ze moeten tegen een stootje kunnen. Maar nu het zo lang duurt, moet je er toch oog voor hebben dat die jongeren in een belangrijke fase in hun leven zijn. Tijdens die vier à vijf jaar hoger onderwijs bouw je normaal gezien een heel sociaal netwerk uit, je gaat experimenteren en veel ervaring opdoen. Die jaren zijn zo elangrijk voor de ontwikkeling, maar straks hebben de studenten anderhalf jaar in huisarrest gezeten. Die jongeren zijn bij wijze van spreken als patrijzen uit de lucht geschoten". [Deze uitspraak is van het niveau van: "We moeten het virus bij het nekvel grijpen". Een virus heeft geen nekvel en studenten zijn geen patrijzen. Van Goethem heeft het nu ook al over "huisarrest"!]

Meer en meer studenten komen aankloppen bij de universiteit voor financiële steun. Het aantal aanvragen steeg met 60 procent. "Het aantal uitkeringen is sterk verhoogd", zegt Van Goethem. "Er zijn studenten die moeten werken om hun kot te kunnen betalen, en die studentenjobs zijn bijna allemaal weggevallen", zegt Van Goethem. Hij vindt het belangrijk dat de overheid die financiële steun blijft mogelijk maken, ook als er nog meer studenten in de problemen dreigen te geraken [Nog méér 'socialisme'.].

Ook het aantal vragen van studenten voor andere hulp en ondersteuning stijgt. "De agenda's van onze medewerkers op de psychosociale dienst staan vol. Ze begeleiden meer studenten. Zeker voor de eerstejaars is het lastig, want zij kennen nog niemand. Ik had een chatsessie met studenten rechten, en ik vroeg aan een meisje hoeveel studenten ze kende. Het waren er drie. Dat is tragisch. Als ze al les hebben, is het met een mondmasker. Dus gaan ze elkaar nadien ook niet herkennen". [Men moet tegenwoordig goed op de ogen letten!]

Al die hulpverlening gebeurt online. "In een middelbare school kunnen leerkrachten sneller detecteren als er iets aan de hand is. Maar op de universiteit zijn we gedoemd om die hulpverlening bijna allemaal online tot stand te brengen, en dat is verre van ideaal." [Er is geen enkele reden om hulpverlening online te organiseren!]

Als er versoepelingen mogelijk zijn, moet eerst aan de  studenten worden gedacht, vindt Van Goethem. "Voor de overheid moeten studenten een prioritaire doelgroep zijn, omdat dit zo'n bijzondere periode in hun leven is. Als wij binnen de universiteit kunnen versoepelen, gaan we voorrang geven aan de eerstejaars".

Bron: vrtNWS


Enkele bedenkingen:

Méér dan 10 maanden lang stond Van Goethem op de barricaden om alles maar dicht te gooien en nu dit? Hoe hypocriet kan je zijn?

Een voorbeeld:

“Luister niet naar de regering, wel naar de universiteit.” Dat zegt Herman Van Goethem, rector van de Universiteit Antwerpen. Hij wil vermijden dat de studenten vijf nauwe contacten hebben. Ook aan de UHasselt wordt eenzelfde boodschap verspreid. Alle studenten kregen donderdag een mail… Na de UAntwerpen riep ook de UHasselt haar studenten op om niet in te gaan op de versoepelingen van de Veiligheidsraad.

Bron. Nieuwsblad

Link:

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200924_92243212


Dat was eind september 2020 toen er werkelijk niets aan de hand was!

1 opmerking:

Anoniem zei

Herman Van Goethem moet zeer goed oppassen.
"Inschattingsfouten" zijn berucht in Vlaanderen: Jef DeKesel heeft daarmee ook zijn bisschoppelijke nek in Brugge gebroken en nadien weggeparachteerd naar het "aartsbisdom Brussel-Mechelen" heeft hij niets meer tot stand gebracht.
Schijnheiligheid wordt in alle culturen verfoeid.
Dom zijn is één zaak, fanatisch dom zijn een andere, en het eergste van al zijn dan de mooie beschonigende woordjes achteraf om 1. de eigen schuld te verdoezelen en 2. de begane fout later nog eens en veel gemakkelijker te kunnen begaan.
Een citaat overigens van een grote oostenrijkse theoloog, die zich dan totaal in een stil klooster terugtrok; en opnieuw geciteerd door aartsbisschop Msgr. Gänswein, secretaris van paus Benedictus XVI en intussen ook koudgesteld.

on les aura

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------