BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

zaterdag 6 februari 2021

‘Burgerlijke vrijheden wereldwijd ingeperkt in 2020’, dus ook bij ons

Elk jaar beoordeelt het Britse weekblad The Economist het democratisch gehalte van bijna alle landen ter wereld. De gemiddelde score is echter nog nooit zo laag geweest als tijdens coronajaar 2020. Ook ons land gaat erop achteruit. Sinds 2006 publiceert The Economist zijn wereldranglijst van democratieën. Dit jaar bedraagt de gemiddelde score van de 167 landen in de rangschikking slechts 5,37/10, de laagste sinds het ontstaan van de lijst.

‘De lockdowns en andere maatregelen om de pandemie te bedwingen hebben in 2020 geleid tot een aanzienlijke afname van de burgerlijke vrijheden, waardoor de meeste landen achteruit zijn gegaan”, legt het toonaangevende Britse weekblad uit.

Elk land wordt beoordeeld op 60 criteria, wat leidt tot een totaalscore op 10. Er zijn vijf grote categorieën van criteria: verkiezingsproces en pluralisme, burgerlijke vrijheden, functioneren van de regering, politieke participatie en politieke cultuur.

Een van de vele landen die hun democratie zagen achteruitgaan, is België. Ons land kreeg een score van 7,51/10 en behoort daarmee tot de ‘falende democratieën’. België zit al sinds 2014 in die categorie. Onze score is al drie jaar aan een stuk aan het dalen. Vorig jaar was dat 7,64. Volgens The Economist is België op dit moment slechts het 36e meest democratische land ter wereld.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik vind de uitdrukking "Coronajaar 2020" misselijkmakend.

Wat gaat 2021 genoemd worden? De vooruitzichten dat 2021 zijn nooit zo veraf geweest.

Het is niet het licht op het einde van de tunnel dat groter wordt, maar het licht op het begin van de tunnel in de achteruitkijkspiegel dat kleiner wordt.

Telkens je een nieuwsdiensten opent zie je bewijs dat alles alleen maar snel achteruit gaat.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------