BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

maandag 15 februari 2021

Britse zinsbegoocheling zonder grenzen: regering start met 'quarantainehotels' en "tot 10.000 pond boete en tot 10 jaar cel voor wie vals speelt"

Om te voorkomen dat nieuwe coronavarianten het land binnen komen [Tot zover de 'officiële' reden.], voert de Britse regering vandaag het systeem van quarantainehotels in. Britten en Ieren en al wie in het VK woont, moeten er tien dagen naartoe wanneer ze terugkomen uit 33 risicolanden. De straffen voor wie de quarantaine ontloopt, of de formulieren vervalst, lopen hoog op. Maar de oppositie noemt het systeem niet waterdicht.

Bijna 5.000 kamers in 16 hotels en nog eens 58.000 kamers in standby. Daarmee wil de Britse regering de komst van nieuwe coronavarianten uit risicogebieden tegenhouden. "We moeten verder gaan met onze reisbeperkingen", zegt minister van Gezondheid Matt Hancock. Het plan van de quarantainehotels bestaat al anderhalve maand, maar wordt nu pas toegepast. Veel te laat, zegt de oppositiepartij Labour, die het systeem ook niet waterdicht vindt [Omwille van dit soort van idiotie zal Labour de verkiezingen opnieuw verliezen. De oppositie bekampt normaal het regeringsbeleid, maar moet niet roepen om nog méér regeringsbeleid.].

Britten, Ieren, en mensen die in het Verenigd Koninkrijk verblijven, worden als ze op een luchthaven aankomen uit 1 van de 33 landen op de rode lijst, meteen naar zo'n quarantainehotel gebracht. Het inchecken zou daar snel moeten verlopen en ze moeten daar op eigen kosten tien dagen verblijven. Op dag twee en dag tien wordt een coronatest afgenomen. Het zou de reizigers zo'n 2.000 euro kosten aan verblijf en maaltijden. [Wat een fantastisch idee om de hotelsector wat te ondersteunen!]

Meestal gaat het om reizigers uit Zuid-Afrika, Brazilië, Portugal en andere landen in Afrika en Azië waar de besmettingen pieken, vooral met de meer besmettelijke varianten. De reizigers moeten vooraf een quarantainehotel boeken via een regeringswebsite, en ze moeten een formulier invullen (PLF of Passenger Locator Form). Wie de nieuwe regels omzeilt, kan boetes krijgen van vele duizenden euro's. Iemand die liegt op zijn formulier riskeert zelfs een gevangenisstraf tot tien jaar. [We raden iedereen af om zo een formulier in te vullen, want het is een ondertekende schuldbetekenis onder dwang! Niets garandeert ons dat je bijvoorbeeld over 10 jaar nog eens in quarantaine moet, omdat je één of andere ziekte hebt die het gevolg zou zijn van Covid-19. Onzin natuurlijk, maar dit is net wat het AIDS-fabeltje ook beweert. Wegblijven daar!]

De regels gelden dus alleen voor Britten, Ieren en wie in het land verblijft [Merkwaardig toch!]. Voor alle andere passagiers, en dus ook Belgen bijvoorbeeld, bestaat al een systeem van tien dagen zelfquarantaine, met een aantal uitzonderingen. Als je betaalt voor een test op dag vijf, en die test is negatief, dan mag je uit zelfisolatie.

Schotland, Wales en Noord-Ierland hebben eigen regels, die soms licht verschillen. Maar wat de quarantainehotels betreft, is Schotland het strengst van al. Daar moeten terugkomende Schotse vliegpassagiers uit alle landen naar zo'n hotel. [De Schotse regering is dan ook nog belachelijker dan de Engelse. Schotland deed het trouwens zeer slecht wat corona-doden betreft. Landen met een performante gezondheidszorg, zoals Duitsland, hebben relatief weinig last gehad van Corona. Landen met een krakkemikkige gezondheidszorg zoals de Zuid-Europese landen en bijvoorbeeld Groot-Brittannië en zeker ook Schotland hebben een zeer hoge dodentol. Maar, dat ligt niet aan Corona, maar wél aan de ondermaatse gezondheidszorg.]

"De hoteleigenaars zijn het meest enthousiast over de nieuwe maatregel", zegt correspondente Lia Van Bekhoven in Londen [Dat zal wel.]. Premier Johnson heeft het over een van de strengste grenscontroles ter wereld. "Maar hoteleigenaren, douanebeambtes en luchthavenpersoneel zeggen dat het systeem vol gaten zit." [Dit is nonsens. Het systeem hoeft niet perfect te zijn, omdat (1) het bestrijden van de nieuwe corona-varianten niet de bedoeling is en (2) indien het systeem perfect zou zijn, er geen nieuwe besmettingen zouden zijn, die toch zo noodzakelijk zijn om het corona-circus draaiende te houden.] Oppositieleider Keir Starmer van Labour, zelf in een vorig leven een openbaar aanklager, noemt dan weer de lange celstraf een "loos dreigement" dat juridisch niet kan worden hard gemaakt.  

Het Verenigd Koninkrijk zit op een kantelpunt. Premier Johnson kan met recht en rede zeggen dat zijn vaccinatiepolitiek werkt. Er zijn na dit weekend al 15 miljoen Britten voor het eerst ingeënt. Op zaterdag alleen al werd een half miljoen mensen gevaccineerd.  "Een betekenisvolle mijlpaal", zei premier Boris Johnson, "twee maanden na de allereerste vaccinatie op 8 december vorig jaar." [Bla, bla, bla...]

De besmettingscijfers in het Verenigd Koninkrijk dalen ook, na een felle piek rond de jaarwisseling, van zo'n 50.000 naar gemiddeld 10.000 nu. Toen werden er ook meer dan 4.000 mensen dagelijks in het ziekenhuis opgenomen, nu zijn er dat zo'n 2.000. Er sterven ook nog 258 mensen per dag, tegen 1.200 half januari. Er gaan steeds meer stemmen op om de coronamaatregelen te versoepelen. Maar de regering blijft op haar hoede, zeker dus wat de inkomende reizigers betreft, probeert ze het eiland gesloten te houden [!].

Bron: vrtNWS


Men probeert het eiland dus 'gesloten' te houden

De Britten zouden de Britten niet zijn en Boris Johnson zou Boris Johnson niet zijn indien ze niet zouden proberen om vals te spelen. De precieze reden waarom men het eiland 'gesloten' wil houden, is nog niet duidelijk, maar het heeft niets met corona te maken. Toch is het kras dat bijvoorbeeld alle werknemers van de extraterritoriale City of London thuis werken. De City is méér dan ooit een spookstad. Niemand durft nog de Underground te nemen uit vrees om dood neer te vallen. Ik denk dat inderdaad velen tevreden zullen zijn, dat ze niet de dagelijkse kwelling van een ritje met de Underground moeten maken, want laten we eerlijk zijn, het is altijd al een vieze boel geweest waar virussen welig tieren.

De Britse centrale bank 'voorzag' in mei 2020 al "de zwaarste recessie in 300 jaar". Het is natuurlijk makkelijk om de toekomst te voorspellen wanneer je er alles aan doet om die toekomst werkelijkheid te laten worden. Afbreken is natuurlijk makkelijk. Opbouwen zal toch iets moeilijker gaan en is zeker niet vanzelfsprekend. De economie van het Verenigd Koninkrijk kromp in 2020 met 11,3 procent, wat volgens minister van Financiën Rishi Sunak de grootste terugval betekent "in ruim driehonderd jaar". De werkloosheid zal in het tweede kwartaal van 2021 pieken op 7,5 procent. De regering gaat een bedrag van 394 miljard pond, omgerekend 442 miljard euro, lenen om uit het economische dal te raken. Dat is het hoogste bedrag in vredestijd. Wie dat geld zal krijgen, is nog niet helemaal duidelijk, maar het zal hoogstwaarschijnlijk niet naar de achterbuurten in Liverpool en Manchester gaan. Voor een groot test- en vaccinatieprogramma komt 18 miljard pond beschikbaar. Hetgeen werkelijk onwezenlijk is. Zorgmedewerkers krijgen salarisverhoging, maar de lonen van de rest van de publieke sector worden bevroren. Het budget voor ontwikkelingssamenwerking gaat omlaag van 0,7 naar 0,5 procent, hetgeen zou betekenen, dat men zich meer zal terugtrekken uit en minder gaan bemoeien met andere landen hetgeen erg on-Brits zou zijn en ook meteen wordt tegengesproken door de "Red List of 33 countries", iets waar de vrtNWS nogal makkelijk overheen stapt.Het gaat dus effectief over een "Entry ban on travel from red list countries". Met andere woorden, je komt er niet in als je uit één van de volgende landen komt:

Angola
Argentina
- de aartsvijand
Bolivia
Botswana
Brazil
- grote concurrent natuurlijk
Burundi
Cape Verde
Chile
Colombia
Democratic Republic of the Congo
- daar valt nog iets te halen
Ecuador
Eswatini
French Guiana
Guyana
Lesotho
Malawi
Mauritius
Mozambique
Namibia
Panama
Paraguay
Peru
Portugal (including Madeira and the Azores)

Rwanda
Seychelles
South Africa
Suriname
Tanzania
United Arab Emirates (UAE)
- met concurrent Dubai als internationale luchtvaart-hub
Uruguay
Venezuela
Zambia
Zimbabwe


Voor elk van deze landen zal er wel een reden bestaan waarom ze er niet meer in mogen. Het Verenigd Koninkrijk is natuurlijk zijn handelsakkoorden aan het onderhandelen en dit wordt natuurlijk als drukkingsmiddel gebruikt. Het lijkt op een terugkeer naar de 19de eeuw, waarbij eerst en vooral de eigen bevolking, en zeker de Ieren geknecht worden, en een herstel van het British Empire. Maar, dit keer niet meer met formele kolonies, want de eigen politici kunnen hun eigen bevolking beter uitpersen dan een buitenlandse bezettingsmacht. Dat valt minder op, denken ze.


Waarschijnlijk zullen die 394 miljard pond gebruikt worden om in die landen invloed te 'kopen'. Vandaar ook dat bijvoorbeeld Rusland en andere landen uit de voormalige Sovjet-Unie niet op de lijst staan, want daar krijgen ze sowieso geen voet aan de grond. Daarvoor zullen ze andere middelen moeten inzetten!

Boris en co. hebben dus grootse plannen. Als dat maar goed gaat...3 opmerkingen:

Anoniem zei

De Britten hebben Brexit gedaan. En ze hebben het onkarakteristiek zeer slecht gedaan. Alsof ze zelf geen zin hadden over een gunstige deal te onderhandelen.

Ze hebben de EU niet verlaten omdat ze ontevreden zijn met Europa. Sinds koning Henry viii is Europa de vijand, i.h.b. katholiek Europa, en met name; de paus. Europa is de vijand.

Tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog (1944) hebben we Bretton Woods. Een financieel verdrag tussen de geallieerde mogenheden waarin de Amerikaanse Dollar de reserve munt werd die in de kluizen van de nationale banken als reserves opgeslagen werden. Dit was officieel het einde van Goud Standard. Men kon vanaf toen zo veel dollars drukken als men wilde, zonder dat de goud voorraad een rol speelde. Bretton Woods was de voorwaarde waaronder de Amerikanen Europa van de nazis zou bevrijden. Het was ook het begin van het Marschall Plan en de permanente bezetting van Europa door Amerikaanse troepen, in de Amerikaanse bases.

Groot-Brittannië was haar rol als prima ballerina in de NAVO, UN of in Europa kwijt. Haar kolonieën werden onafhankelijk. Maar schrijf Groot-Brittannië niet af. Ze hebben nog altijd enorm veel invloed, en de meeste Europese landen doen nog altijd wat Westminster hen opdraagt, het implementeren van slechte incluis.(*)

Groot-Britannië gemaakt heeft in 1931 de goud standaard verlaten, en zodoende de Great Depression gestart.

1929 zag de beurscrash van New York. Op zich betekende dit niet veel, aandeelhouders waren hun geld kwijt en wat dan nog. Niemand verloor zijn huis, of leed honger.

Midden 1931 kocht Groot-Brittannië de Franco Amerikaanse leningen over, eerst een eerste tranche van $250 miljoen, en een tweede van $400 miljoen. Enorme bedragen voor die tijd. De leningen namen de vorm Britse Staatsobligaties, gedenomineerd in Dollars. (ideaal om daarmee de dollar aan te vallen)

Om de aankoop van leningen te financieren nam de Bank of England leningen bij Europese centrale banken. Het Pond Sterling stond reeds hoof genoteerd en de aankoop van de leningen leke goedkoop.

Eind augustus 1931, verlaat Groot-Brittannië de goud standaard. Ze leverden geen goud meer in de Transatlantische transacties, en fiat geld werd niet meer in goud betaald. Tegelijkertijd lieten ze de wisselkoers van het Pond crashen en de Loan-to-Value van de leningen schoot disproportioneel de hoogte in, en vele Europese banken die garant stonden voor de financiering van de aankoop van de leningen voor de Britten gingen failliet. Tegen september 1931 ging Groot-Brittannië failliet.

Na wat politiek en diplomatische gezever en gezeik vanwege politici die menen dat indien ze druk heen en weer, over en neer praten ze politiek geen affront lopen, en hun fantasieën waar worden, is tegen FEBRUARI 1932 toch failliet gegaan.

DAT WAS DE “GREEAT DEPRESSION”. Deze depressie was veel zwaarder in Europa dan in de VS. Het overgrote deel van het Europese financieel systeem desintegreerde.

Lees:
Diane B. Kunz, The battle for Britain's gold standard in 1931 (1987).

25 februari 1932; Hitler wordt Duits staatsburger. De timing is toeval natuurlijk. Net op tijd voor de presidententsverkiezing van 13 maart. Dit alleen toont dat Hitler een creatie van de City van Londen was, maar dit is een ander verhaal.

WEL; SINDS DE START VAN CORONA IS HET POND GAAN STIJGEN, SAMEN MET DE CANADESE, DE AUTSRALISCHE EN NIEUW-ZEELANDSE DOLLAR (DEZE LAATSTE WORDEN DE GRONDSTOFFEN-VALUTA GENOEMD OMWILLE VAN DE MIJNBOUW IN DIE LANDEN) EN HET ZIJN 3 LANDEN WAAR DE QUEEN STAATSHOOFD IS, NAAST GROOT-BRITTANNIË.

Je gaat mij niets wijsmaken. De Britten zijn iets aan het plannen. Misschien een herhaling van 1931 met een crash van het Pond Sterling.


Anoniem zei

DEEL 2
Die lijst landen die je geeft;
De Zuid-Amerikaanse landen hebben vaak mijnbouw belangen – DE GRONDSTOFFEN. Vele koper en goudmijnen uit die landen zijn op de beurs in Londen genoteerd, met hun hoofdkantoor in Groot-Brittannië. Er zijn ook een hele reeks overheidsoliemaatschappijen, die op de beurs in Londen genoteerd zijn, met hoofdkantoor in Groot-Brittannië.

Kijk even naar de kaartjes op deze webstek;
https://www.911metallurgist.com/blog/world-gold-deposits-map

Als Londen van plan is haar hand te leggen op de belangrijkste goudmijnen dan zijn ze in ieder geval op de juiste weg – behalve die landen waarin ze geen kans maken.

Een aantal andere landen zoals Panama zijn belastingsparadijzen die al eerder ruzie met Londen hadden over gebrek aan medewerking. Er worden miljarden in het geheim geparkeerd. Miljarden waar Londen mee wil vermijden dat ze tegen de City gebruikt kunnen worden.

De Afrikaanse landen die verboden zijn, zijn ofwel grondstoffen of oliebelangen.

Rusland en de voormalige Sovjet Republieken zijn inderdaad grote afwezigen, maar de belangen tussen British Petroleum en de staatsoliemaatschappij van Rusland; ROSNEFT mogen niet onderschat worden. BP werkt heel hard samen met de Russen over de Arctische olieëxploratie en exploitatie. De ruzie tussen Groot-Brittannië en Rusland is maar voor de schijn, en om Merkel op te hitsen Poetin pisnijdig te maken, en de hoop deze zich met de Britten aanlegt.

Trouwens de Russische grondstoffen worden nog steeds via de Londen Metal Exchange aan Europa verkocht.

Ik zeg hierboven (*); Europa doet wat London ook doet, maar Londen doet veel voor de schijn. En moedigt vooral Schotland aan nog erger te doen, omdat de Schotten daarvoor betaald krijgen. Een paar weken lijden en schijn wekken, en wanneer Europa ook zo begint te doen, houden ze onmiddelijk op.

Verder, kunnen ze ook de bankrekeningen van de burgers en bedrijven uit de verboden landen viseren

IK ZIE HIERIN OOK EEN VOORBEREIDING OP EEN MOGELIJKE FINANCIËLE CRASH; HET GELD BEVRIEZEN ZODAT HET GROOT-BRITTANNIË NIET KAN VERLATEN, en de goudvoorraad uit de landen te confisqueren.

Anoniem zei

Nu willen de Britten vaccinatie paspoorten invoeren voor pubs en restaurants.

Wat ze echt willen is dat Europese landen hun slecht voorbeeld volgen, en maar zelf zullen ze het niet doen.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------