BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

maandag 27 april 2020

BREAKING: UZ Leuven geeft foute behandeling van corona-patiënten toe


vrtNWS: "Covid-19 tast niet alleen de longen, maar ook het bloed aan: Dat hadden we niet verwacht"


Uit onderzoek naar Covid-19, de ziekte die het coronavirus kan veroorzaken, blijkt dat die niet alleen de longen aantast, maar ook het bloed. "Dat hadden we in het begin niet verwacht", zegt intensivist Geert Meyfroidt van het UZ Leuven in "Nieuwe feiten" op Radio 1. De nieuwe bevindingen worden ingezet om patiënten beter te kunnen behandelen. [Dit is een totaal foute voorstelling van de zaken! Niet Covid-19 tast het bloed aan, maar wél de foute beademingstechniek. Het oppompen van de longen onder hoge druk leidt tot trombose en longembolie!]

Uit autopsieverslagen wereldwijd blijkt dat 30 tot 40 procent van de Covid-19-slachtoffers gestorven is aan verklonterd bloed. "Bij een autopsie zien we enerzijds het beeld van een virale longontsteking, maar ook klonters in kleine slagaders, waar ontstekingscellen in geïnfiltreerd zijn en ook onze opruimcellen, die normaal gezien het virus afbreken, zitten er voor iets tussen", zegt Geert Meyfroidt.

"De bloedklonters zitten vooral in de longen en in de slagaders naar de longen. Dat leidt er dan toe dat de rechterkant van ons hart die de longen moet bevloeien het ook moeilijk krijgt."

Het gaat niet alleen om grote klonters, die heel gevaarlijk zijn en onmiddellijk voor problemen kunnen zorgen, maar ook om kleine klonters in de hele kleine bloedvaatjes. "Mensen die risico hebben op verklontering zijn mensen die overgewicht hebben, diabetes of hart- en vaatziekten. We denken dat dat de verklaring is dat er zoveel mensen op intensieve zorg liggen met Covid-19 die ook die andere aandoeningen hebben."

Meyfroidt merkt op dat het hier wel gaat om bevindingen bij mensen die aan het virus gestorven zijn, dus over de meest ernstige gevallen. Of bij mensen met milde symptomen ook het bloed is aangetast, weet hij niet. "Ik heb nog geen studies gezien waar ze een longbiopsie hebben genomen van iemand die het overleefd heeft. Dat is natuurlijk een gevaarlijke procedure."

"Meestal zijn zowel de longblaasjes aangetast door Covid-19 als het bloed. In het begin hadden we alleen het eerste verwacht, aangetaste longblaasjes, zoals bij een klassieke virale longontsteking. Dat we in die mate zo'n spectaculaire klontering in het bloed gingen zien, hadden we niet verwacht."

"Ontsteking en stolling zijn twee systemen die heel sterk met elkaar verweven zijn, dat weten we al lang", zegt Meyfroidt. "Het systeem van stolling is erg complex. Daar komen heel veel stoffen in tussen. De verklontering van het bloed is ook een ontstekingsreactie. Wat we zien bij mensen die gestorven zijn aan Covid-19 zijn klonters en ook heel veel afbraakproducten van klonters in het bloed. Ons verdedigingsmechanisme is op hol geslagen."

Deze nieuwe bevindingen hebben ook een effect op de behandeling van Covid-19-patiënten. "Het is mogelijks niet zo goed dat we met relatief hoge druk beademen. We proberen daar nu anders mee om te gaan", zegt Meyfroidt. [Hier geven zij de foute behandeling toe!]

"De wetenschappers die onderzoek doen naar Covid-19 delen heel snel hun bevindingen met elkaar. Wij hadden ook al heel snel door, dankzij onze collega's, dat we de patiënten ook bloedverdunners gingen moeten geven. Normaal als je in het ziekenhuis ligt, krijg je spuitjes in de buik om tromboses te voorkomen. Nu geven we daarvan een hogere dosis dan normaal. We proberen voor de perfecte bloedstolling te gaan en testen dat ook, om complicaties zoveel mogelijk te vermijden."

"We proberen ook in te grijpen op het mechanisme van ontsteking en stolling zelf, maar dat is een heel complex mechanisme. Eén component ervan behandelen, is niet altijd een goed idee. Er is tegelijk klontering en oplossing van klontering gaande. We kennen een aantal mogelijke stoffen die zowel op de ontsteking als op de stolling werken, maar dat is voorlopig nog theorie. Er zal onderzoek nodig zijn om dat verder uit te zoeken."

Bron: vrtNWS

Link:

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/04/27/covid-19-is-niet-alleen-een-longziekte-ook-het-bloed-wordt-aang/



Wij verwijzen hier naar ons artikel van vrijdag 17 april 2020


"Kunstmatige beademing veroorzaakt longschade die vaak dodelijk is"


Belangrijk getuigenis van Dr. Cameron Kyle-Sidell:


"De typische - ongeziene - symptomen van stervende mensen mét corona die worden beademd, worden niet veroorzaakt door corona, maar wél door de foute manier van beademing die deze bijzondere vorm van ARDS veroorzaakt."

Bron: KAVlaanderen

Link:

http://kavlaanderen.blogspot.com/2020/04/kunstmatige-beademing-veroorzaakt.html


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Dit interview voo vrtNWS heeft dezelfde lage kwaliteit als "Het Laatste Nieuws" (op deze website in een zuur commentaar van een bastaard-kerker ls "een rioolkrant" betiteld...)

Het is een flagrante leugen van Meyfroidt dat men "zeer snel" de bevindingen bij de corona-doden meegedeeld heeft.
De beste anatomopathologische studie (en zeer lang de énige) is die van Prof. Dr. K. Püschel van de Rechtsmedizin in Hamburg; zeer lang en moedwillig door het Robert-Kch-Institut in Berlijn met de dierenarts Lothar Wieler, door de viroloog Marc Van Ranst en de dierenarts Van Gucht onder het tapijt gekeerd.
Uit China destijds zeer weinige en zeer onvolledige korte berichten; en in Italiê werd ter plekke niets gedaan.
De staatsgeneeskunde in Italiê was door twintig jaar spaarmaatregelen op eis van de EU uiterst zwak en rudimentair; palliatieve geneeskunde van hoge kwaliteit met huisbezoeken ter plekke en goed georganiserde teaminzet was niet voorhanden.
De ziekenhuizen eenzijdig getrimd op intensieve geneeskunde met veel moderne apparaten.
En het belangrijkste- juist zoals in noordelijk Belgiê: een totaal verlies aan ethiek en moraal, aan spiritualiteit, aan religieus fundament.
Wanneer de ouderen en de zeer zwakken met het coronavirus in contact kwamen , riepen ze alleengelaten en bij totale geestelijke ontreddring van hun familie en buren naar de snelle redding door ambulances, kwamen op snel overbelaste noodstations en intensieve zorgen terecht en werden in het onzinnige met beademingsapparaten, omgedraaide stofzuigers, drukpompen en alle mogelijke en onmogelijke machines beademd.
Het besef, dat het aardse leven eindig is en wij geroepen zijn tot het eeuwig leven na de dood, en dat wij als levende mensen al vanaf onze geboorte maar één zekerheid hebben: dat we ooit eens zullen sterven, was overal weg.
Geen goede degelijke hulp in de eerste lijn, totale mechanisering in de tweede lijn, zeer snel totale overbelasting, onverschilligheid en incompetentie van de italiaanse regering onder Conte (de grote vriend van Merkel), totale domheid en inetie van de EU.
De afdelingen intensieve zorgen werden de meest intense broeihaarden van infectie; daar stierven ook niet weinig artsen, ziekenzusters en oude en dappere priesters.
De beste resultaten werden bereikt bij de senioren, die ziek nog snel het bejaardentehuis verlieten en door hun familie en een brave huisarts vruorgd werden (zie hier het beroemde geval "Giusy" alias Giuseppina)(op katholisches.info)
Intussen ist de helft van alle intensieve bedden in Belgiê leeg, worden er chemotherapieên bij tumor- en leucemiepatienten te laat begonnen, worden ingeklemde liesbreuken bij oude patiênten niet snel genoeg verzorgd.
De mechanisering van de intensieve geneeskunde gaat dan zeer snel met frustratie en woede van de geneesheren gepaard, en eindigt dan in de sterfbunker met fentanylplakosters.
"Leben, leben über alles" en als dat niet meer gaat, het nekschot.
Typisch veearts.

Met respect voor de mens, de conditio humana, heeft dat niets te doen.
Na 6 aande epidemie zouden we nu toch meer vondsten bin SARS-Covid19/2 verwachten.
MarcVan Ranst is daar overigens zeer zwijgzaam.

Anoniem zei

Zeer interessante artikels.
En zeer goede en waardevolle commentaren.
Onafhankelijke en niet-conventionele berichtgeving, en steeds oprecht en met katholiek profiel.
Dat is nu juist waaraan we in Vlaanderen behoefte hebben.
Met succes voortdoen!

Hartelijk dank aan @The Guardian Angel

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------