BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

zondag 19 april 2020

De Pastoor van Gallignano zet de vertegenwoordigers van de Italiaanse vrijmetselaarsstaat op hun nummer. Bravo!




De politieagent wil de pastoor zijn telefoon overhandigen en zegt, dat de burgemeester met hem wil praten, maar Don Lino Viola is niet van streek, integendeel: "Nu kan ik niet, we bidden. Dit is machtsmisbruik".

Op zondagochtend in Gallignano, een gehucht van Soncino (Cremona), probeert de politie de Heilige Mis in de kerk van San Pietro Apostolo te stoppen. De vijftien aanwezigen werden achteraf allemaal beboet omdat ze zich "niet aan de anti-corona-virus-maatregelen" hielden. Maar zoals te zien is in de video die werd gemaakt door één van de gelovigen, wilde de parochiepriester de viering niet onderbreken ondanks het schandalige gedrag van de politie.

In Il Corriere dei Sera verklaarde pastoor Don Lino Viola: "In totaal waren we met vijftien, inclusief ikzelf". De Heilige Mis was live op de Facebook-pagina van de parochie te volgen, maar dit hield sommigen niet tegen om zélf te komen. De zes andere mensen die binnenkwamen, deden dat terwijl ik me aan het omkleden was in de sacristie. Ze waren een familie die enkele overledenen in die Mis herdachten, plus een dame die twee dagen eerder een familielid door het coronavirus had verloren. Het was niet menselijk om ze weg te sturen."

"De gelovigen", vervolgt de parochiepriester, "waren 4 meter van elkaar verwijderd, 13 mensen op 300 vierkante meter kerkoppervlak, die plaats biedt aan 150 mensen. En allemaal droegen ze mondmaskers."

"De opgelegde boete bedroeg 280 euro per persoon voor de aanwezigen en 680 euro voor de pastoor. Ik heb tegen iedereen gezegd dat zij niet moeten betalen. De parochie zal het op zijn best regelen. Ik ben ervan overtuigd dat ik géén 'bijeenkomst' heb georganiseerd en ik zal dan ook met de prefect spreken. Verder wil ik een advocaat inschakelen om na te gaan of er geen sprake is van machtsmisbruik. Ik heb de politie gezegd, dat ze de bekeuringen ook wel buiten de kerk hadden kunnen uitschrijven en niet in de kerk."


Een moderne versie van Don Camillo dus. De communisten liggen blijkbaar op de loer!

1 opmerking:

Anoniem zei

Met 280 Euro komen ze er nog goed van af: niet zelden wordt er in Italiê tot 400 Euro boete geeist.
Het zijn in Italiê overigens op dit moment niet zozeer de communisten, maar wel de vrijmetselaars en hun links-progressieve-liberale verkleding die zo te keer gaan.
Wordt alles zorgvuldig genoteerd, gefilmd en gedocumenteerd en wereldwijd verspreid.
De Lega Nord heeft intussen al de specialisten van het russisch leger naar de wildste corona-haarden gehaald en wordt in de ondergrond steeds sterker.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------