BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

woensdag 1 april 2020

Nog een aprilvis uit Milaan


De aartsbisschop van Milaan, Mario Delpini, zegende op 30 april het nieuwe Covid-19-ziekenhuis in de beursgebouwen van Milaan in. Aanwezig waren o.a. de gouverneur van Lombardije Attilio Fontana en een honderdtal arbeiders en vrijwilligers, die zich duidelijk niet aan de 'verplichte' social distancing hielden.
Als deze bijeenkomst mogelijk is, waarom worden dan de Heilige Missen met 10 tot 15 gelovigen verboden?

Heilige Missen met een beperkt aantal aanwezigen zouden prefect mogelijk zijn zonder dat iemands gezondheid in gevaar wordt gebracht. De kerken zijn over het algemeen groot genoeg om de gelovigen maximaal te spreiden. Dergelijke Heilige Missen zouden zeker minder riskant zijn, dan onze dagelijkse bezoeken aan de supermarkt en ze zouden oneindig veel minder riskant zijn dan de geïmproviseerde zegeningen van tijdelijke ziekenhuizen.

5 opmerkingen:

Anoniem zei



Met een platgedrukte epidemologische curve raak je langzamer aan de piek. En je raakt er ook maar langzaam weer vanaf. Dus op het hoogtepunt van de epidemie zal je gedurende een langere period een aantal nieuwe patienten in een ziekenhuis moeten opnemen.

Of het uiteindelijk resultaat, platgedrukte curve of niet, een verschil maakt op het maximaal aantal patienten dat in een ziekenhuis verblijft, valt te bezien.

Wat men steeds vergeet is dat ern twee curves door elkaar lopen. De eerste is de nieuwe besmettingen, en de tweede zijn het aantal mensen in het ziekenhuis. Dat zijn twee verschillende statistieken en men hoort die twee curves naast elkaar te tonen.

Voor de overheid is alleen de tweede van belang, omwille van de capiciteit van de ziekenhuizen.

De tweede curve loopt een 10 dagen achter op de eerste. (mensen moeten eerst ziek worden) Daarenboven blijken corona patienten op intensieven niet snel te genezen, dus stapelt het aantal gehospitaliseerden zich verder op wanneer de curve van het aantal nieuwe gevallen al een paar weken aan het dalen is.

Wim zei

Wat Anoniem schrijft is juist. Dat wordt ook door niemand betwist van het wetenschappelijk comité. Het uiteindelijk aantal zieken wordt wellicht niet verminderd door de maatregelen. Hij vergist zich wel in het belang van de maatregelen. Die zijn er niet omwille van de overheid, maar omwille van de volksgezondheid en de capaciteit van de gezondheidszorg om zieken te kunnen verzorgen. Als de capaciteit van de ziekenhuizen overschreden zou worden, ontstaat er een totaal probleem van volksgezondheid, ook voor niet-Covid patiënten.

The Guardian Angel zei

@ Wim,

Alsof er nu al geen problemen zouden zijn.

Maar, wie is verantwoordelijk voor die problemen?

Moet de grootste gijzeling uit de Belgische geschiedenis enkel maar het falen van de Belgische staat verdoezelen?

Anoniem zei

Inderdaad, wie is er verantwoordelijk voor een adequate capaciteit in de ziekenhuizen?

In economisch nieuws kan ik je meedelen dat het dodencijfer aan Corona bijzonder hoog ligt in net die landen waar er meer dan 100% staatsschuld als percentage van het bruto nationaal product is; dat zijn Italië, Spanje, België, en Frankrijk in mindere mate en de VS zal ook wel hopen doden krijgen. Japan is een uitzondering. Het zijn net die landen die zwaar bespaard hebben sinds 2008 toen ze te veel geld aan de banken gegeven hebben, in plaats van aan volksgezondheid.

Voor een fractie van wat het nu kost hadden zo veel ziekenhuizen kunnen bouwen dat ze nog niet meer wisten wat ze met hun capaciteit moesten aanvangen.

De enigste kurve die hier platgedrukt wordt is de waardigheid van de mens.

En is het geen klucht hoe ze onderling over PPE vechten? Ze kunnen zelfs geen mondmaskers produceren. Ze zijn zelfs niet in staat er een paar te kopen !!! De koning kan nog bij Xi gaan bedelen. Maar ja, dat maakt hem een bedelaar, en vazal van China.

Maar PPE is het probleem niet eens. Stilaan is er een tekort aan medicijnen. Nog twee weken en dan Schluß. Die medicijnen komen ook uit China.

En ik zou me vergissen in het belang van maatregelen? Welke maatregelen heeft men getroffen?

De Belgen terughalen uit Wuhan? Om zeker te zijn dat wij het ook hadden?

Grenzen sluiten met Nederland? Terwijl het hier erger is.

Kerken en winkels sluiten die toch leeg zijn?

De luchthavens hadden moeten sluiten. Onmiddellijk. Iedereen die toch aankomt op het luchthaven hotel in quarrantaine.

Beeld je een middeleeuwse stad in, omgeven door een muur. Wanneer er een vijand aankomt sluit je de poort. Zo houd je die buiten. Maar de poort sluiten na dat de vijand al binnen is moet niet meer. Dat is zelfs een heel slecht idee. Want zo kan niemand vluchten of kan er geen hulp komen.

Dus ik vraag je opnieuw? Welke maatregelen heeft men getroffen?

Anoniem zei

Ik geloof dat in België 30% van het ziekenhuispersoneel in zelf-quarantaine zit, in Groot-Brittannië is het bevestigd dat dat 50% is. Het vervangend personeel zijn studenten en gepensioneerden.

In mijn zoektocht naar het correcte cijfer ben ik nog een artikel van 25 januari tegengekomen. Een corona geval in een ziekenhuis in België was vals alarm. Pas van 15 feb had men het eerste geval, op 1 maart had men een tweede geval gevonden. Het was toen al te laat enige maatregel te nemen.

Normaal gezien sterven er in België dagelijk 321 mensen. Nu is het al een paar dagen het geval dat er 200 MET Corona sterven (niet AAN Corona, maar MET)

Dat betekent dat 2/3 van de sterftegevallen in België MET Corona sterven. Niet dat ze allemaal symptomen hebben, of aan de gevolgen van de symptomen sterven, maar ze zijn ermee besmet zijn, op het moment van hun dood.

2/3 !!!!!!! In de volksmond overdrijft men graag, en ik zou zo zeggen, “In België heeft iedereen die sterft corona.”

In de veronderstelling natuurlijk dat Corona deze week geen oversterfte veroorzaakt heeft. Vorige week in ieder geval niet.

Of het nu ½ of 2/3 is, maakt weinig uit; het lijkt mij dat in de rusthuizen en ziekenhuizen Corona totaal uit de hand gelopen is. Dat ze geen enkele vat meer op verspreiding hebben. Dat vanaf het moment je ziekenhuis binnengaat, je besmet wordt.

De maatregelen die de overheid genomen hebben maken de situatie alleen erger. In verschillende landen worden de Corona patiënten buiten de ziekenhuizen behandeld. Om het ziekenhuis toe te laten normaal te functioneren, door Corona patiënten uit de ziekenhuizen te verwijderen. Dat is wel een maatregel die voorkomt dat de gezondheidszorg niet overbelast wordt.

Verder liggen de ziekenhuizen vol met patiënten die nu al een hele tijd kunstmatig beamdemd worden. Een aantal van die zijn al dood. Ook al is er geen hoop op beterschap, worden ze toch in leven gehouden. Of niet. Ik weet dat niet. Er is geen familie in het ziekenhuis om toezicht te houden op het handelen van het verplegend personeel.

Het is echt hoog tijd om de grondprincipes van immunologie terug op te vatten; het aantal geïfecteerden mag niet geteld worden. Alleen zij met symptomen worden geteld.

Maar de overheid is nu al sinds mid-januari aan het liegen, en ze zullen in hun leugens blijven volharden.

België was niet klaar voor Corona, België is nog steeds niet klaar voor Corona.


S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------