BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

vrijdag 3 april 2020

Over de opschorting van de Katholieke Riten door de post-conciliaire 'bisschoppen'
























De opschorting van de Katholieke Riten door de post-conciliaire bisschoppen is voor de gelovigen een groot lijden, en vooral voor een groot aantal stervenden die onvoldoende op de dood zijn voorbereid, want hen wordt de kans ontnomen om in extremis hun toevlucht te zoeken in de Heilige Sacramenten.

Ons meest effectieve wapen tégen COVID-19 is onze persoonlijke relatie met Christus. We keren ons tot Christus om bevrijd te worden van pest en schade, want Christus laat nooit na om ons smeken te antwoorden met pure en onbaatzuchtige liefde. Dat is waarom het voor ons in alle tijden en bovenal in tijden van crisis, essentieel is om toegang te hebben tot onze kerken en kapellen, tot publieke devoties en gebeden en tot de Heilige Sacramenten.

In deze concrete situatie lijkt het erop dat, met uitzondering van enkele zeldzame gevallen, de tegenwoordige hiërarchie van de Kerk zich geen zorgen maakt over het sluiten van de kerken en kapellen met als gevolg, dat de gelovigen niet meer aan het Heilige Misoffer kunnen deelnemen.

Deze apathische, onchristelijke houding is de houding van kille bureaucraten - apparatsjiks - die enkel de wil van de prins van de wereld uitvoeren. Deze ongeïnteresseerde houding van de bisschoppen wordt tegenwoordig door steeds meer gelovigen gezien als een zorgwekkend teken van gebrek aan geloof bij de 'bisschoppen', dat te vergelijken valt met het verraad van Judas Iskariot.

Toch vraag ik me af of het sluiten van de kerken en de kapellen en het opschorten van de heilige eredienst uiteindelijk geen straf van God is die Hij aan de pandemie heeft toegevoegd?

In zekere zin sluit zich de poort van de hemel zich steeds meer en meer, waarschijnlijk omdat God zich beledigd voelt door de apathie, de slordigheid en het gebrek aan respect voor Hem vanwege zoveel van Zijn priesters en bisschoppen. God kan niet anders dan verontwaardigd zijn over de profanatie van het Heilig Sacrament, die dagelijks eindeloos wordt herhaald met de heiligschennende handcommunie.

God is de banale liederen en de ketterse preken in de post-conciliaire kerken beu. Want God verheugt zich wanneer Hij nu in de stilte van vele altaren de oprechte en ordelijke lof hoort van de vele priesters die de Heilige Mis celebreren volgens de traditionele ritus. De Heilige Mis die dateert uit de Apostolische Tijd en die altijd het kloppende hart van de Kerk is geweest doorheen de geschiedenis.

Laten we deze waarschuwing (Galaten 6:7) zeer serieus nemen:

Deus non irridetur.

'God laat niet met Zich spotten.'


We begrijpen natuurlijk de gepaste eerbiediging van de basisprincipes van de volksgezondheid, maar net zoals de staat het recht heeft om op een verantwoorde wijze tussenbeide te komen in zaken die het lichaam aangaan, zo ook heeft het kerkelijke gezag het recht en de plicht om voor de gezondheid van de ziel van de gelovigen te zorgen. De bisschoppen hebben dus de plicht om het voedsel van de Allerheiligste Eucharistie aan de gelovigen te geven. De bisschoppen moeten de gelovigen de mogelijkheid geven om te biechten en om de Heilige Mis bij te wonen. Uiteindelijk hebben de gelovige stervenden recht op de bediening van de Laatste Sacramenten.

Aangezien er in België scheiding is tussen Kerk en staat heeft minister Pieter De Crem géén zeggenschap over de publieke eredienst. Het uitgevaardigde verbod op de activiteiten van de erediensten is ongrondwettelijk en de hoogdringendheid lachwekkend! De kerken zijn groot genoeg om de gelovigen toe te laten om ver uit mekaar te zitten, zodanig dat er geen 'gevaar' voor overdracht van één of ander virus is.

Wij roepen de bisschoppen dan ook op om vanaf Palmzondag de eredienst weer in ere te herstellen, zodanig dat de gelovigen de kans krijgen om de Goede Week en Pasen op een gepaste manier te vieren.

Indien de bisschoppen niet op de vraag van de gelovigen ingaan, zullen de bisschoppen net zoals in China - tegenwoordig toch het grote gidsland - waar de Ware Kerk door de staat wordt vervolgd, ontmaskerd worden als schismatieke nep-bisschoppen in loondienst van de Belgische staatskerk.

De échte gelovigen - de leden van de Ware Kerk - zullen in België dan - net zoals in China - ondergronds gaan!



Teken de petitie


Wij, de gelovigen, doen een beroep op onze bisschoppen om een veilige toegang te bieden tot de Ziekenzalving en tot één of andere vorm van openbare viering van de Heilige Mis in deze tijd van strijd en pandemie. We doen een beroep op hen om onze kerken open te houden voor gebed en aanbidding. Het doel van deze oproep is om de intrinsieke waarde van dergelijke spirituele ondersteuning te laten zien, gezien de huidige crisis waarmee we als Katholieken worden geconfronteerd. We hebben een groot verlangen om op de veiligste en meest effectieve manier in onze spirituele behoeften te worden voorzien.


Bron: We Are An Easter People

Link:

https://weareaneasterpeople.com/message-to-our-bishops/



De Ware Kerk


De Heilige Carolus Borromeus, Kardinaal en Aartsbisschop van Milaan
bedient de pestlijders van de stad


























De Heilige Carolus Borromeus stak zich tijdens een hongersnood in de schulden om voedsel te kunnen uitdelen, en hij won alle harten toen in 1576 de pest uitbrak. De gouverneur en alle bestuurders vluchtten de stad uit. Carlo daarentegen verplichtte elke priester, monnik en non te blijven teneinde de pestlijders bij te staan en gaf zelf dag na dag het voorbeeld. Zodra de epidemie voorbij was, klaagde de gouverneur hem in Madrid en Rome aan wegens overtreding van gemeentelijke voorschriften, maar nu maakte de steun van het volk hem onkwetsbaar.

Hoewel vermagerd tot een skelet, organiseerde hij een bijeenkomst met alle priesters in zijn bisdom, wat resulteerde in de stichting van een modern seminarie. Een maand na zijn zesenveertigste verjaardag verliet zijn kracht hem. Zijn dood voorvoelend kroop hij ’s nachts uit bed om op zijn stenen kamervloer te sterven; daar vond men hem in de ochtend van 4 november 1584. Borromeus is begraven in de crypte van de Dom te Milaan.

1 opmerking:

Anoniem zei

Kerk en staat KUNNEN niet gescheiden zijn.

Zeker niet wanneer zoals België de priesters en bisschoppen staatsambtenaren zijn mét salaris en pensioen door de staat betaald, en met kerken eigendom van de gemeente.

De Katholieke Kerk in België is een staatskerk die meer in communie is met de Grootloge van het Orient dan met Rome.

Minister De Krem heeft inderdaad geen zeggenschap over de Kerk in België maar wanneer de aartsbisschop alles doet wat de minister hem vraagt, ... wel wat verwacht je van staatsambtenaren onder elkaar.

Het is niet alsof deze crisis de gezondheidszorg onder druk plaatst, die stond al onder druk.

Het is niet alsof nu de kerken gesloten zijn, die waren voor de crisis ook al gesloten.

Het is alsof de GPS van je auto of telefoon gevolgd wordt, die werden voorheen ook al gesloten. De overheid had voor de crisis ook al een ongezonde interesse te volgen met wie je in contact komt. Facebook en het Cambridge Analitica schandaal als voorbeeld.

Het is niet alsof de restaurants nu gesloten zijn, die waren voor de crisis ook gesloten. ( meer dagen per week gesloten dan open. Of tijdens de eindejaarsperiode. En velen stonden voor de crisis al op het punt van faillissement )

Het is niet alsof de Belgen nu in hun kot blijven. Die kwamen voor de crisis ook al bar weinig uit hun kot. En het enigste waar ze nog geld voor hadden was voor een dagje over de zeedijk wandelen.

Voor de crisis wilde men ook al het baar geld afschaffen. Nu zijn ze er bijna in gelukt. Maar bedenk wel dat zonder zwart geld, vele winkels allang dicht zouden zijn, of beter zelfs, de handelaar zijn winkel niet eens had kunnen kopen.

Het is niet alsof nu de kledingzaken nu gesloten zijn. De helft stond voor de crisis al op het punt van faillissement. Zeker de winkelketens.

Het is niet alsof voor de crisis euthanasie in de rusthuizen niet rijf was. Dat is nu de norm.

De wereld voor de crisis was een wereld waarin we nog hoop op verbetering konden hebben. De wereld na de crisis zal er één zijn waar al die dingen die ik hierboven noem permanent en geïnstitutionaliseerd zullen zijn.

De Belgische staatskerk zal tesamen met de staat de afgrond instorten.

Tot dan zullen ze gesloten blijven.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------