BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

zondag 12 april 2020

Paasboodschap van Mgr. Mario Oliveri - Bisschop-emeritus van Albenga-Imperia


Mgr. Oliveri steekt de ouderen en zieken een hart onder de riem
































In de volheid van de Paasvreugde jubelt de mensheid omwille van de overwinning van Christus op de dood. De mensheid jubelt voor Zijn heerlijke Opstanding, want de 'vernieuwde' mensheid is verheugd omdat ze zichzelf door de Genade van die overwinning herkent als 'vrij', omdat ze verlost is en nieuw gemaakt wordt door de vergeving van de zonden en door de toekomstige deelname aan het goddelijke, eeuwige leven.

De doortocht van Christus van de dood naar het leven bevrijdt de mens van de dood en laat hem het leven van God binnengaan. Deze doortocht bevrijdt de mens van de slavernij van de zonde en maakt hem tot 'zoon', en laat hem leven in het Huis van God. De Verrijzenis van Christus maakt de mens los van de aardse beperkingen en opent voor de mens grenzeloze horizonten. Wij worden als het ware door God als zonen en dochters geadopteerd!

Maar de Pasen van Christus wordt slechts werkelijkheid in de mens, in ons, in de mate waarin wij geloven in de Opstanding, en in de mate waarin wij geloven dat God mens werd, stierf en uit de dood opstond. Géén Pasen in ons, géén Pasen voor ons, zonder Geloof!

Ons Paasgebed tot de Heilige Geest, die de Geest van de verrezen Heer is en die onafscheidelijk de Geest van de Vader is, luidt: "Geef ons, o Geest van God, de gave om vol overtuiging deze Waarheid te belijden: "Wij geloven dat de Heer waarlijk is opgestaan. Wij geloven in de opstanding van het vlees. Wij geloven dat ons hele wezen, onze ziel én ons lichaam, tot het Eeuwige Leven is geroepen".

We zeiden het reeds, dat er géén Pasen voor ons kan zijn zonder Geloof. Maar, we zeggen ook, dat er géén Pasen kan zijn zonder onthechting en zonder bevrijding van de zonde. Pasen is dus ook de overgang van de zonde naar de gerechtigheid. De gerechtigheid om een nieuw schepsel in Christus te zijn en om kinderen van God te zijn.

De overwinning op de zonde kan niet worden bereikt zonder de reinigende en opbeurende werking van de Heilige Geest, die wij in ons vurig Paasgebed als volgt hebben geformuleerd: "O Heilige Geest, uw goddelijke Genade overtuigt ons ervan, dat zonde het ware kwaad van de mens is, dat wij van zonde verlost moeten worden. Moge Uw Goddelijke Genade in ons de ware bekering van onze zonden opwekken, de ketenen breken die ons vanwege onze zonden gevangen houden, ons bevrijden van onze ellende en gemeenheid, ons verlangen sterken om de smaak van het goede te proeven en ons de vreugde te schenken van mensen die de Wil van God in de praktijk brengen".

Tot slot willen wij nog uitdrukkelijk tot de Heilige Geest bidden en Hem vragen om de Kerk met nieuw licht te laten schijnen als het universele Sacrament van Verlossing, en dat er zich opnieuw mannen en vrouwen aandienen met een vurig zendingsvermogen, die verlangen om door de Heilige Geest te worden geraakt, zodat de harten van de mensen voor God mogen opengaan en hun harten Zijn tempel en verblijfplaats worden.

Het lijkt ons dat de mens van onze tijd, zoals altijd, en misschien zelfs méér dan ooit, een bijzondere behoefte heeft om God te vinden en om zo hun ware identiteit, ware roeping en eeuwige bestemming te ontdekken.

Zalig Pasen! Een zalig en een heilig Pasen!

+ Mario Oliveri, Vescovo emerito di Albenga-Imperia.

1 opmerking:

Anoniem zei

Een prachtige preek.
En opbeurende inzet bij senioren in de eerste lijn.
Diep christelijk geloof, konsequentie in het belijden ervan, dpper tonen wat men is en wie men is: bisschop, geen verzekeringsagent in clergyman of bruine pullover.
En met menselijke toeneiging en stijl.
Grazie Vestra Exzellenza!

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------