BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

zondag 26 april 2020

Prof. Sucharit Bhakdi in gesprek met Ken Jebsen over COVID-19




In een democratie vervullen de media een belangrijke basisfunctie. Zij moeten bijdragen aan de verantwoorde vorming van de meningen door de beschikbare informatie door kritische rapportage en open discussie te bevragen. In deze tijden waarin er enkel eenzijdige berichtgeving is en de publieke kanalen het platform zijn geworden voor verkeerde informatie en halve waarheden, moeten we dankbaar zijn, dat er nog steeds journalisten zijn die niet het slachtoffer zijn geworden van de 'systeemjournalistiek'. Ken Jebsen van KenFM praat met Prof. Dr. Sucharit Bhakdi, specialist in microbiologie en infectie-epidemiologie, over COVID-19.

Iemand die geïnfecteerd is, wordt niet per se ziek. De grote tsunami van zieken die op intensieve zorg behandeld zouden moeten worden, is er dan ook niet gekomen. Het crisiscentrum wil de ware oorzaken van de overlijdens niet kennen. Men sterft mét Covid-19, maar niet aan Covid-19. Covid-19 is redelijk besmettelijk, maar het is in de meeste gevallen een mild virus. De quarantaine-maatregelen zijn dan ook grotesk. De media die rijen doodkisten in Italië toonden - zonder de nodige duiding - zijn totaal roekeloos.

De schaapachtige en zelfs egoïstische reactie van de bevolking is zorgwekkend. Men heeft collectief zijn verstand afgeschakeld. Door collectief de regering achterna te lopen, berokkenen wij schade aan onze medemensen. Veel mensen lijden als gevolg van de quarantaine-maatregelen. Sommigen zijn economisch geruïneerd, sommigen zijn ziek geworden, sommigen zijn depressief geworden, sommigen willen zelfmoord plegen, sommigen durven niet meer in het ziekenhuis te gaan terwijl ze eigenlijk zouden moeten gaan, sommigen zijn bang omdat ze denken dat wanneer ze naar het ziekenhuis gaan ze hun familie en vrienden nooit meer zullen zien, sommigen ontvangen geen bezoek, sommigen sterven alleen, sommigen worden zonder hun familie begraven, sommigen kunnen niet gemeenschappelijk rouwen omwille van het verlies van een familielid... Dit kan toch niet!

Is dit alles Christelijk? Het gemeenschappelijk rouwen omwille van het verlies van een geliefde is toch één van de grootse gaven die God de mens heeft geschonken! De Katholieke Kerk heeft dit criminele spel meegespeeld. Ook de totale abdicatie van het Vaticaan is onaanvaardbaar. Waarom komt de Kerk niet op voor de verliezers van deze historie? Sommigen hebben have en goed verloren, sommigen hebben ook hun gezondheid en hun toekomst verloren... Wie geeft de verliezers een stem???

1 opmerking:

Anoniem zei

Oh ja. Nu je het vermeldt...

Enig woord over het heropenen van kerken en herstel van de eredienst?

Als de veiligheidsraad zich bezighoudt met details over het heropenen van stoffenwinkels, dan mogen ze zich ook bemoeien over het herstel van de eredienst. Mooie boel seg; een beslissing vanwege de veiligheidsraad is vereist voor eredienst. Over 'zijn-boekje-te-buiten-gaan' gesproken. Het fundamentele mensenrecht, en grondwettelijk recht op religie naar keuze, is een kwestie voor de veiligheidsraad.

Echt waar hoor. Je moest dat eens 3 maanden geleden gezegd hebben.

Oh wacht even..

Dit blog zegt dit al sinds 2008.

Oh wacht even.

Was dat niet dat jaar met die andere financiële crisis?

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------