BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

maandag 6 april 2020

'Bij elke maatregel moet de overheid zich afvragen of haar controle en repressie in verhouding staan tot het beoogde doel'

schrijft Jean-Marie Dedecker over de aanpak van de coronacrisis


Politici staan onder druk van de publieke opinie om krachtdadig op te treden. Maar maatregelen afkondigen die niet helder zijn of hun doel voorbij streven, ondermijnt hun draagvlak. Ministers bepalen de actieradius van een fietstochtje, onze hangjongeren liggen opgehokt in hun kot, en onze beugelbekjes mogen niet meer leren in de klas. Ze mogen er enkel nog spelen, maar niet op het speelplein. Onze bevolking betoont een grote burgerzin. Maar maatregelen die als onzinnig beschouwd worden leiden op termijn tot burgerlijke ongehoorzaamheid. De campings sluiten en de residenten met drones en warmtesensoren opsporen om ze uit hun vast verblijf te jagen zijn een achteloze schending van de privacy. Dat Fedasil, het Federaal agentschap voor de opvang van asielzoekers, dan nog campinguitbaters onder zachte dwang aanmaande om hun lege domein open te stellen voor haar cliënten, is een fluim in het gezicht van de campingbewoners. Een kliklijn en huiszoekingen om tweedeverblijvers aan te geven zijn overjaarse methodes van de Stasi. Angst en terreur zijn beide een besmettingsgevaar voor een politiestaat. Bij elke maatregel moet de overheid zich afvragen of haar controle en repressie in verhouding staan tot het beoogde doel.

Bron: Knack

Link:

https://www.knack.be/nieuws/belgie/maatregelen-afkondigen-die-niet-helder-zijn-of-hun-doel-voorbij-streven-ondermijnt-hun-draagvlak/article-opinion-1584643.html?


1 opmerking:

Anoniem zei

De totale leugenachtigheid van de overheid en de ideologische verblinding van de zogenaamde "virologen-specialisten" kan idere normaal begaafde mens vandaag niet alleen in zwart-wit maar ook in kleuren lezen, en wel in de de vroeger conservatief-katholieke franstalig-belgische gazet "La libre belgique".

https://www.lalibre.be/belgique/societe/coronavirus-en-belgique-voici-les-chiffres-de-ces-dernieres-24-heures-5e8c3c297b50a6162b0e7486

Op de grafiek ziet men zeer goed hoe het aantal sterfgevallen maar langzaam toeneemt, terwijl het aantal positief geteste personen sterk exponentieel naar boven schiet.
De verdubbelingstijd ligt bij ongeveer zeven dagen- een klein kind kan uitrekenen dat midden juni 2020 de hele belgische bevolking met dit coronavirus in contact gekomen is.
Daar tot op dit moment hoofdzakelijk mensen die zich niet goed voelen of zeer nieuwsgierig zijn (komt bij psychische problemen en depressies dikwijls voor) getest worde, kan rustig van nog veel meer positieven bij de gezonde bevolking worden uitgegaan ( in China werd een factor 4 tot 5 x meer gevonden).
Dan zou in de 3e week van mei gans Belgiê al met het virus in contact gekomen zijn.

Veel erger isdat ondertussen zeer vele homes gecontamineerd zijn.
Daar kunnen en willen de virologen-specialisten nu niets over zeggen.
De in de homes vastgezette senioren worden door het uitgaansverbod natuurlijk niet geholpen.
Daar kan men nu in Vlaanderen, waar vooral in de homes gestorven wordt, de hulproep uitzenden: "Ze serven hier als de honden" (sic Bergamo voor 3 weken).

Ht russisch hulpskorps heeft daar het tij laten keren.
De prutsende belgische regering zou toch beter ook een aanvraag bij Poetin doen om degelijke hulp te krijgen.
En tenminste direct alle kerken weer te laten openen en de erediensten weer toe te laten.
Ossa tardis venientibus manent .


Opheffing van het uitgaansverbod nú!

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------