BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

woensdag 15 april 2020

Stop de corona-lockdown: Géén slavenmentaliteit in de VS




9 opmerkingen:

Wim zei

Wat ik me altijd afvraag als ik zulke mensen zie en hoor, is of zij ook consequent zullen zijn en opname in een ziekenhuis weigeren als zijzelf of hun minderjarig kind acuut en levensbedreigend ziek worden. Iets in mij vermoedt dat zij waarschijnlijk ook de eersten zijn die op Spoedgevallen amok maken als het naar hun zin niet rap genoeg gaat. Zo kennen we die pappenheimers wel...., van veel consequentie moet je zulke mensen meestal niet te snel verdenken.

The Guardian Angel zei

@ Wim, sommige mensen moeten nu eenmaal werken om de kost te verdienen. Voor velen zit er een bezoekje aan het ziekenhuis niet in. Heel anders is natuurlijk de reactie van het onderwijzend personeel in België die uit 'veiligheidsoverwegingen' niet willen werken en toch elke maand hun geld opstrijken en er een leuke vakantie thuis bij hebben. Ideaal toch!

Anoniem zei

@Wim.

De meeste Amerikanen kunnen niet eens ziekteverzekering kopen. Laat staan een hospitalisatierekening betalen zonder hun huis te moeten verkopen. Die blijven vanzelf weg bij de dokters en ziekenhuizen.

In de VS mag je op $10,000 per dag rekenen. Betaal dat eens zonder verzekering. Met dank aan ObamaCare.

In België is het zo erg niet dat Big Pharma profiteert. Maar zonder ziekteverzekering wordt dat een existentieel probleem voor vrijwel iedereen die ziek wordt.

Waarom denk je dat er zo veel arbeiderklasse jongeren in de V.S. het leger vervoegen? Dat is hun enigste kans op een job die ook ziekterverzekering geeft.

Wim, nu stel je me wel teleur. Je lijkt meestal wel op een intelligent persoon, maar je commentaar vandaag is niet alleen dom, het is onverdraagzaam racisme. De realiteit is echt anders dan jij voorstelt.

Wim zei

@Guardian Angel, fair enough :-)
U mag voor de gemakkelijkheid de vraag ook op uzelf betrekken aangezien u ook geen voorstander bent van maatregelen om de capaciteit van onze ziekenhuizen te vrijwaren. Als u na de versoepeling van de maatregelen geïnfecteerd zou raken (wat we niemand toewensen, voor alle duidelijkheid) en in kritieke toestand zou raken, zou u dan beleefd weigeren om in het ziekenhuis opgenomen te worden en aldus voor ons systeem een bed uit te sparen? Of liever toch maar meegenieten van de goede zorgen die in ons land beschikbaar zijn en die door de regering gevrijwaard werden? Of antwoordt u liever niet op zo'n heikele vraag?

The Guardian Angel zei

@ Wim,

Je zou wel gek moeten zijn om naar een ziekenhuis te gaan.

De meest zware gevallen liggen natuurlijk in een ziekenhuis. Of het nu Covid-19, griep of whatever is.

Op dit ogenblik staan de bedden op de intensieve zorg nog steeds half leeg.

Reden? Men weigert systematisch om mensen uit de woonzorgcentra op te nemen.

In de woonzorgcentra 'behandelt' men Covid-19 met morfine.

In een ziekenhuis wordt men langzaamaan doodgemarteld met een beademingstoestel. Na drie weken beademing is de mortaliteit gigantisch.

Anoniem zei

@ Wim.
En daarmee is deze blogmoderator niet de enige. Artsen klagen steeds meer dat mensen met klachten te lang uit het ziekenhuis wegblijven. Met een appendicitis bv. is dat een heel slecht idee.

Iedereen is bang van ziekenhuizen.

En natuurlijk, ik ben ook zeer zwaar gekant tegen de lockdown maatregelen, omdat ik geen bewijs zie dat ze helpen.

Wat is het ook weer, 60% of 70% van de sterftegevallen valt in de rusthuizen. Welke lockdown maatregel, welke GAS boete, welke barbecue, heeft bijgedragen tot 1 van die doden of is een dode voorkomen? Geen enkele.

Dat probleem in de rusthuizen heeft alles te maken met al wat daar in en uit loopt, en mismanagement. Het is crimineel verzuim en incompetentie vanwege de crisismanager dat dat uit de hand gelopen is. Geen slecht woord over het personeel daar, maar wel over de WGO die de lidstaten opgedragen hebben het zuurstof en PPE in de rusthuizen aan de ziekenhuizen te geven. Dat is poging tot moord. Te vergelijken met het doorsnijden van de remkabel van een auto.

De problemen van vóór corona gaan niet weggaan na de crisis, zelfs niet met een vaccin.

De vrees dat ziekenhuizen niet genoeg capaciteit hebben blijft. Er is in België ook een schrijnend tekort aan verzorgingspersoneel. Vooral in de rusthuizen. Men zal iets aan de de barslechte ratio van 1 verpleegkundige per 12 ziekenhuisbedden moet doen. 1/8 wordt pas als veilig beschouwd.

Anoniem zei

@Wim 17 april 2020 om 12:34

“U mag voor de gemakkelijkheid de vraag ook op uzelf betrekken aangezien u ook geen voorstander bent van maatregelen…”

Welke vraag? Ik zie er geen. Maar dit terzijde. U weet niet of GA zijn voeten veegt aan de maatregelen. ‘ Niet akkoord gaan met ’ staat niet gelijk aan ‘ de maatregelen met voeten treden ’.

Ik ga helemaal niet akkoord met de maatregelen omdat ze economie platgelegd hebben, maar zelf was ik al met verhoogde hygiëne en social distancing bezig, lang voor de regering slaperig uit bed kwam vallen.

“…om de capaciteit van onze ziekenhuizen te vrijwaren.”

Bewijzen graag. Hebben de maatregelen het aantal hospitalisaties verminderd? De maatregelen hebben in ieder geval niet kunnen voorkomen dat 70% van alle doden in de rusthuizen gevallen zijn.

Ten eerste omdat men de gezonde bevolking huisarrest gegeven heeft, terwijl de zwakke bevolking niet beschermd is. Die rusthuizen hadden Corona-vrij gebleven moeten zijn.

Ten tweede omdat men de ruisthuis inwoners niet getest of gehospitaliseerd heeft. Men heeft hen verwaarloosd.

Ten derde omdat de PPE en zuurstof van de rusthuizen naar de ziekenhuizen overgebracht zijn.

Dat is crimineel verzuim en niet ver verweiderd van doodslag of moord.

“Als u na de versoepeling van de maatregelen geïnfecteerd zou raken (wat we niemand toewensen, voor alle duidelijkheid) en in kritieke toestand zou raken, zou u dan beleefd weigeren om in het ziekenhuis opgenomen te worden en aldus voor ons systeem een bed uit te sparen?”

Je raakt hier aan een ZEER GEVAARLIJK ETHISCH PROBLEEM.

Jouw vraag suggereert dat iemand die zich niet aan de maatregelen houdt, (per wet vastgelegd) en deze maatregelen – de wet dus – overtreedt, geen recht zou hebben op medische behandeling.

Als het niet je bedoeling was dit te suggeren moet je je mond gaan uitspoelen. Als je het wel bedoelt, moet je ook consequent zijn en zeggen;

Als iemand na een avond goed feesten omvalt en een been breekt of zijn maag moet laten leegpompeen.- eigen schuld, dikke bult.

Of iemand die een ongeval heeft, wanneer hij tegen 150kmh over de autsnelweg scheurt.

Of iemand die met een kettingzaag in zijn been snijdt, maar geen beschermende kledij droeg.

Gaan al die mensen geen recht op medische behandeling hebben omdat ze een wet overtreden hebben of roekeloos geweest zijn?

Gewoon omdat jij wil dat zo iemand geen ziekenhuisbed mag bezetten voor het geval jij – de brave jongen - het misschien nodig zou hebben?

Waar haal jij de morele arrogantie?

“Of liever toch maar meegenieten van de goede zorgen die in ons land beschikbaar zijn, die door de regering gevrijwaard werden?”

Ga dat eens aan de familieleden vertellen wiens (groot)-moeder/vader, ALLEEN en verlaten, in een rusthuis gestorven is, omdat men geweigerd heeft hem/haar op intensieve in het ziekenhuis te verzorgen.

Anoniem zei

En leer tellen.

In 1992 waren er 37 ziekenhuizen in België per 1 miljoen bevolking.
In 2000 waren er dat 24
In 2019 waren er dat nog maar 15

O.K. zal je zeggen, maar ziekenhuizen zijn tegenwoordig groter. Misschien. Echter;

In 1980 waren er 9.5 ziekenhuisbedden per 1,000 mensen
In 1995 waren er dat 7.5.
In 2006 waren er dat nog 6.5.
In 2019 warern er dat nog 6.

Bron: Wereldbank


In België is men in het algemeen zeer tevreden met het gezondheidszorg systeem, als je bemiddeld bent (beter dan EU gemiddelde), maar er is een enorm verschil met de minderbedeelden, die hun geondheidsnoden niet bevredigd zien. (slechter dan EU gemiddelde)

In Italië is dit verschil extreem.

In Frankrijk of Spanje bestaat dit verschil tussen rijk en arm in de gezondheidszorg vrijwel niet.

Bron: Europese Commissie.

En het zou daarom heel interessant zijn om de socio-economische situatie van al die Corona doden na te trekken.

Het is heel vreemd dat Griekenland – met veruit de slechte gezondheidszorg in de EU - maar 10 corona per 1 miljoen inworners heeft, terwijl het in Spanje en Frankrijk meer 400 per 1 miljoen zijn.

@Wim
De kwaliteit van de gezondheidszorg heeft dus niets met het “genieten van goede zorgen” voor Corona patiënten te maken.

Het heeft wel te maken met de levensverwachting in dat land.

Hoe hoger de levensverwachting in een land, hoe zwaarder Corona huishoudt in dat land.

Dat is een constante die ik wel in mijn number crunching tegengekomen ben. Dat is echt constant doorheen vele landen. Meer zelfs dat niveaus van luchtvervuiling.

Anoniem zei

En daar is de oude @Wim weer :-) en dan direct zeveren hoe hij denkt, wat deze mensen zullen doen en denken en heibel op de wacht scheppen :-)

Ik heb tientallen jaren op de wacht gewerkt- doe het nog steeds;-) en nog wel op de wildste plaatsen van Brussel (vroeger in Schaarbeek in de tijden ban Nols, in St.Pieters ("Saint-Pierre" met de Bronx van Brussel , in Anderlecht (en vlak bij Molenbeek).

In Duitsland staan in vele ziekenhuizen ganse ziekenstations leeg, leeggemaakt voor Corona-patienten die nooit komen, staan er intussnn tientallen beademingsapparaten paraat, worden hele rehabilitatieklinieken gereedgemaakt voor Covid19-Patientn ; en dan liggen er twee recuperatieatienten en elders nog tweevermoedelijke gevallen.
@Wim is niet goed geînformeerd.
Intussen sterven er meer mensen door vertraging/niet-behandeling van normale aandoeningen (ingeklemde liesbrueken, hartinfarcten, longembolie, venenthrombosen, purulente Pneumonie....) als dat er levens door de lock-down gered worden .
"Collaterale schade".
Daar zijn de gezonden vet mee.
Een directe totale heffing van de lockdown verbetert enorm het lot van de werkende en jongere bevolking.
Nu door de prutserige maatregelen van VanRanst en VanGucht en de regeringen "het virus in de tehuizen zit en daar veel gestorven wordt "(sic VanRanst), "is dat spijtig" (sic VanRanst).Door het opheffen van de lockdown wordt de situatien in die tehuizen ook niet slechter.
en de zieke en zwakke mensen thuis kunnen zich natuurlijk door eigeninitiatief eeficiênter en effektiver beshermen als in een home.
En @Wim overdrijft geweldig: zoals de goeroe-viroloog Van Gucht nu serieus meedeelde, " moet men om Belgiê juist met de omgevende landen te vergelijken, het aantal belgische "doden door Corona"door twee delen..." :-)
Te zot om vrij los te lopen.
nederland scoort zonder uitgaansverbod veel beter.
En nu de laatste renner: zojuist kwam de melding dat de " Deutsche Gesellschaft für Pathologie" en de "Bund Deutscher Pathologen" met nadruk obducties eist om de "dood door corona" nu eindelijk eens grondig te onderzoeken.
Uit China zijn er 24 oppervlakkige beschrijvingen bekend; das Institut für Rechtsmedizin von in een analyse van 15 "Corona-doden" niet 1(één) geval, waar de coronainfectie de directe doodsoorzaak wa. Wel zeer veel zware chronische ziektes.
En nu het beste: het Robert-Koch-Instituut (RKI) in Berlijn, dat de bondsregering bij deze "pandemie-bestrijding" advizeert, wijst alle obducties af. Te gevaarlijk, zogezegd (klopt niet: eerst laatste week stierf in Thailand voor de eerste keer een patholoog na de obductie van een corona-patient).
Het handelt zich hier om een enorme hoax met dictatoriale aspiraties van de regering.
De obducties zijn tégevaarlijk voor het Robert-Koch-Instituut en voor de profiteurs van de corona-crise.
De boeren in Michigan hebben veel gezond mensenverstand.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------