BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

vrijdag 17 april 2020

Kunstmatige beademing veroorzaakt longschade die vaak dodelijk is





Het coronavirus slaat vooral toe bij mensen met een verzwakt immuunsysteem.

De ideale manier voor normaal gezonde mensen om weerstand te bieden aan het coronavirusis is door vitamine A, D en C op te nemen. Natuurlijk wil Big Pharma dat we gevaccineerd worden.

Sociale isolatie en 'binnen blijven' verhoogt de stress en ontneemt ons de opname van vitamine D door middel van zonlicht. We leven in een ecosysteem van ziektekiemen, maar het immuunsysteem van gezonde mensen kan ze makkelijk aan.


Kunstmatige beademing leidt altijd tot schade aan de longen


Dat beademing ook nadelige effecten heeft, is al langer bekend. Ernstig zieke patiënten kunnen zelfs aan de gevolgen ervan overlijden. Aan de ernstigste vorm van beademingsgerelateerde longschade, het acute respiratory distress syndrome, sterft 30 tot 40 procent van de patiënten. ‘Zij hebben tengevolge van een ziekte of een ongeval al tal van ontstekingen in hun lichaam en als daar een beademingsontsteking bijkomt, ontspoort de zaak en vallen organen uit’, zegt Vaneker. Hij spreekt van ‘de ironie van kunstmatige beademing’: het is een levensreddend middel dat de dood van patiënten kan bespoedigen.

Als een long wordt beademd, ontstaat druk van buitenaf op de longblaasjes, legt hij uit, en komen ten gevolge van die stress moleculen vrij. Die hechten aan de Toll 4 receptor, de belangrijkste receptor die is betrokken bij de immuunrespons. Die wordt geactiveerd en maakt ontstekingseiwitten aan, waardoor weer ontstekingscellen worden gevormd.

Bron: De Volkskrant

Link:

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/kunstmatige-beademing-veroorzaakt-longschade~b3115853/


Acute respiratory distress syndrome


Acute respiratory distress syndrome of ARDS is een ernstige longaandoening die ontstaat ten gevolge van een ernstige ziekte van de longen zelf (bijvoorbeeld een longontsteking) of een ziekte elders in het lichaam. ARDS ontstaat doordat de primaire ziekte op nog onbekende wijze een heftige ontstekingsreactie in de longen veroorzaakt. Door deze ontstekingsreactie treden vocht, eiwitten en ontstekingscellen uit de longbloedvaten in het longweefsel. Hierdoor wordt de overdracht van zuurstof vanuit de longen naar het bloed bemoeilijkt, waardoor een tekort aan zuurstof in het bloed (hypoxemie) ontstaat. Op een röntgenfoto van de longen zijn in beide longen zogenoemde consolidaties te zien: opeenhopingen van vocht, cellen en afvalmateriaal.

ARDS is een reactie van de longen op een ernstige onderliggende aandoening. De meeste gevallen van ARDS ontstaan dan ook en dienen in ieder geval te worden behandeld op een intensivecareafdeling. In het overgrote deel van de gevallen is beademing met een beademingsmachine noodzakelijk om een voldoende zuurstoftoevoer te garanderen. Er zijn geen medicamenten voorhanden om een ARDS te behandelen. Beademing dient om de patiënt in leven te houden zodat ARDS de tijd heeft om te genezen. Helaas kan ook beademing ARDS veroorzaken, in stand houden of verergeren. De beademing dient dan ook met de grootste zorgvuldigheid te worden uitgevoerd.


Belangrijk getuigenis van Dr. Cameron Kyle-Sidell:


"De typische - ongeziene - symptomen van stervende mensen mét corona die worden beademd, worden niet veroorzaakt door corona, maar wél door de foute manier van beademing die deze bijzondere vorm van ARDS veroorzaakt."




De symptomen van corona lijken erg op die van acute hoogteziekte:

In het begin zijn de symptomen van de acute hoogteziekte mild: men klaagt over hoofdpijn, gebrek aan eetlust, misselijkheid, slapeloosheid, duizeligheid en algemeen onwel voelen. Milde hoogteziekte wordt doorgaans goed verdragen.  De ernst van de symptomen hangt vooral af van de hoogte en het aantal dagen dat men rond 2000m heeft geacclimatiseerd, de inspanningen die men daar levert en of men er blijft overnachten.  De klachten kunnen verergeren (braken, droge hoest en kortademigheid in rust, (“men kan geen zin meer uitspreken zonder naar adem te happen”), en kunnen soms uiteindelijk evolueren tot levensbedreigende toestanden (zelden < 3000 m) zoals hoogtelongoedeem (vocht in de longblaasjes, met koorts en een droge hoest die erger wordt, en evolueert naar kortademigheid bij rust, orthopnoe (“niet kunnen platliggen want men wordt dan kortademig” [zie de toegepaste buikligging]) en tenslotte ophoesten van rozig sputum) en/of hoogtehersenoedeem (opzwellen van de hersenen, met hoofdpijn die niet meer reageert op pijnstillers, instabiele “dronkemans”gang, braken en geleidelijk verlies van het bewustzijn).

Corona zou dus geen ademhalingsprobleem zijn - géén longontsteking - maar wél een zuurstofopnameprobleem dat op acute hoogteziekte lijkt.


Dan komt ook longoedeem om de hoek kijken.

Oorzaken van longoedeem:

1. Hartfalen

Bloed wordt vanuit het hart langs de longen geleid om aldaar zuurstof te kunnen opnemen. Daarna gaat het terug naar het hart om naar de rest van het lichaam te worden gepompt. Het bloed geeft zuurstof af aan het lichaam en gaat dan weer terug naar het hart. Daar begint de cyclus dan weer opnieuw.

Als het hart niet goed functioneert en het bloed niet goed naar het lichaam wordt gepompt, kan het bloed zich in de longaders ophopen. Dit wordt linkszijdig hartfalen genoemd. De druk in de bloedvaten van je longen neemt dan sterk toe en het vocht uit het bloed wordt er als het ware uitgeperst. Dat vocht komt dan terecht in het longweefsel.

2. Directe schade aan longvaten

Het inademen van schadelijke chemische stoffen kan er ook voor zorgen dat longoedeem ontstaat. Het gaat dan om stoffen als stikstofdioxide, ammoniak of stoffen die in de lucht hangen ten gevolge van luchtvervuiling. Deze stoffen zorgen voor schade aan de wand van de bloedvaten, waardoor vocht er makkelijk uit kan treden en in de longen kan gaan zitten. Dit gebeurt ook bij inademing van de maaginhoud.

Tevens kan de vaatwand  worden beschadigd door stoffen vanuit het bloed, bijvoorbeeld na een ernstig trauma.

3. Te veel vocht in je bloed

Wanneer er te veel vocht in het bloed aanwezig is, is er sprake van overvulling. Dit kan het geval zijn bij nieraandoeningen, waardoor er te weinig vocht wordt verwijderd met de urine. Ook kan het komen door toediening van te veel (infuus)vocht. Het vocht hoopt zich dan onder andere in de longen op.



Wat is er aan de hand?


1. België heeft intussen procentueel het meeste corona-doden van de wereld

2. 73 procent Vlaamse coronadoden valt nu in woonzorgcentrum 

3. Veronderstelling: Covid-19 is niet de oorzaak.

4. Veronderstelling: Er is géén sprake van 'besmetting'.

5. Oorzaak: Luchtverontreiniging

6. Voorbeeld: Prof. Guy Joos: "Er zijn aanwijzingen dat luchtverontreiniging astma en COPD erger maakt en zelfs het aantal gezonde mensen doet toenemen dat allergisch astma ontwikkelt. Erger nog, luchtvervuiling is dodelijk. Recente cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO, 2018) tonen aan dat er wereldwijd 7 miljoen mensen per jaar sterven aan de gevolgen van pollutie binnens- en buitenshuis. De WGO heeft fijn stof intussen erkend als carcinogeen, omdat het onder meer longkanker veroorzaakt. De Europese longartsenvereniging schat dat er jaarlijks ongeveer 500.000 Europeanen vroegtijdig sterven als gevolg van luchtpollutie. Ze beïnvloedt ook onze levensverwachting: we leven gemiddeld een jaar minder lang. Als we de luchtpollutie kunnen terugdringen tot 10 micron per kubieke meter verlengen we ons leven met minstens zes maanden.

Link: https://www.uzgent.be/nl/actueel/nieuws/Paginas/luchtvervuiling-sluipend-gif.aspx

7. Indien luchtverontreiniging de oorzaak is, verklaart dat ook waarom vooral de oudere bevolking in Italië, België en vooral ook de grote steden zo getroffen zijn!

8. Luchtverontreiniging in Europa in kaart gebracht door satellietmetingen:

Deze kaart toont de luchtverontreiniging in Europa

Dit zijn echter ook de epicentra van het zogenaamde Covid-19

Het verklaart zelfs waarom er in Wallonië minder gevallen zijn!

In Noord-Nederland zijn er ook weinig gevallen van corona.

Indien het een écht virus zou zijn, dan zou het geografisch niet zo gebonden zijn.

Dus géén 'besmetting', maar wel luchtverontreiniging
die bij verkoudheden tot ademnood lijdt en nu fout wordt toegewezen aan corona
en ook nog eens fout wordt behandeld?





2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik heb al vier weken geleden een artikel gelezen dat hield dat de overlevingskansen van een longpatiënt sterk achteruit gaan vanaf het moment men beslist kunstmatig te beademen. Na drie weken zijn de kansen tot herstel tot zo goed als nul herleid.

Men vraagt zich ook af waarom er meer mannen als vrouwen aan Corona sterven. Wel, ARDS geeft het antwoord. Er is een grotere incidentie van ARDS bij mannen dan vrouwen.

Dit is ook het antwoord op de vraag waarom “niet genoeg” beademingstoestellen waren. Omdat men (voor Corona) wist dat kunstmatige beademing het laatste is dat men probeert om het leven van een patiënt te redden. Je hebt gewoon niet zo veel toestellen nodig. En indien ze gebruikt worden heb je wel zeer bekwaam medisch personeel nodig, die weten wat ze doen. Je doorsnee student kan dat niet.

In Groot-Brittannië meent men dit alles al te weten. Men ziet dat het louter toedienen van zuurstof betere herstelkansen levert dan kunstmatig beademen. Men gebruikt er meer Positive Air Pressure Devices, wat het midden houdt tussen beademing en zuurstof toedienen. Een PAPD blaast de longen op als een ballon, zodat de overblijvende capaciteit van de longen maximaal gebruikt kan worden. Het sterftecijfer ligt er momenteel zeer hoog, maar men meent dat deze patiënten toch zouden sterven, indien ze zou beademen. Waarom ze nu niet laten sterven, indien ze toch zouden sterven, dan niet volgende week, maar dan toch de week daarop?

https://www.bbc.com/news/health-52187826

Anoniem zei

Een gerelateerd probleem is dat van het milieu versus het klimaat.

Een zuiver milieu betekent weinig stikstof en fijnstof, een beter klimaat betekent minder CO2.

Wat doet men dan om de luchtkwaliteit in de steden te verbeteren. Men verbiedt diesel motoren.

Echter, de moderne diesel motor produceert minder fijn- en stikstof (milieu) dan benzine . Maar de diesel produceert dan weer meen CO2. (klimaat)

Er is gewoon te veel slechte wetenschap omtrent het milieu en klimaat om enig beleidsplan op te kunnen stellen, maar in een drang om niet over te komen alsof men niet doet, doet men toch iets, en volgt men toch een beleid, maar waarschijnlijk het verkeerde. Alleen omdat de oliemaatschappijen zo veel geïnvesteerd hebben in windmolens, zonnepanelen, en electrische auto’s.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------