BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

maandag 20 april 2020

Stop de ongrondwettelijke corona-lockdown


De goedgeïnformeerde burger weet intussen méér over Covid-19 dan de gemiddelde 'expert' die op televisie wordt opgevoerd. Het wordt dan ook hoog tijd dat de mensen zélf weer de verantwoordelijkheid nemen over hoe ze willen omgaan met de risico’s van eventuele besmetting. Op dit moment laten Europese overheden zich weinig meer gelegen liggen aan de burgerrechten. Ze sluiten bedrijven, winkels en scholen, verbieden evenementen en bijeenkomsten, beperken de toegang tot de ‘publieke ruimte’, want wie dacht dat de 'publieke ruimte' van het publiek zou zijn, weet nu wel beter. Er worden grenzen gesloten en overheden leggen zelfs huisarrest op aan de complete bevolking. De politie valt intussen doodleuk huizen en kerken binnen om te controleren of er niet teveel mensen aanwezig zijn en of de social distancing wordt gerespecteerd. In Spanje mag je niet meer in je eigen tuin zitten en niet naar je tweede verblijf. In België trouwens ook niet.

Bij al deze maatregelen wordt geen onderscheid gemaakt tussen burgers die een risico vormen voor anderen en degenen die dat niet doen. Mensen die kunnen aantonen dat ze niet besmet zijn met Covid-19, of weer hersteld zijn en dus niet meer besmettelijk zijn, krijgen dezelfde beperkingen opgelegd als de anderen. Het merkwaardige is dat eerder bij andere besmettelijke ziekten soortgelijke maatregelen niet werden getroffen. De enige reden die voor de huidige draconische maatregelen door de diverse politici worden opgevoerd, is een tekort aan bedden op de intensieve zorg. Dit laatste argument is niet erg overtuigend. Als capaciteit het enige probleem is, dan is dat snel op te lossen door de miljarden die nu over de balk worden gegooid aan méér bedden te besteden.

Het feit dat iemand op straat loopt of in een café zit, kan inderdaad een risico zijn voor anderen, als die persoon besmet blijkt te zijn met een virus. Maar zolang die persoon geen symptomen van een gevaarlijke besmettelijke ziekte vertoont, niet is aangetoond dat hij of zij besmet is met het virus, en geen bewuste handelingen verricht om een virus te verspreiden, beschouwen we zijn of haar aanwezigheid in een café gewoonlijk niet als een vorm van bedreiging. Wie er toch zeker van wil zijn dat hij of zij niet besmet wordt in een café, heeft dan ook de keuze om daar niet naartoe te gaan. Besmet worden met één of ander virus behoort trouwens, net zoals de kans op verkeersongelukken en andere ongevallen, tot de normale risico’s van het leven. Een risicoloze maatschappij is altijd een totalitaire en utopische maatschappij.

Dit betekent dat de totaal zinloze lockdown (zie bijvoorbeeld de situatie in Zweden waar alles onder controle is zonder lockdown) met onmiddellijke ingang kan worden opgeheven, met uitzondering van de mensen die op dit moment aantoonbaar met het virus zijn besmet. Aan die laatste groep zou je quarantaine kunnen opleggen, onder medisch toezicht kunnen plaatsen en met financiële compensatie kunnen voorzien. De rest van de bevolking mag niet langer door de overheid worden gegijzeld en moet nu dus worden bevrijd. Mensen moeten weer zélf kunnen bepalen of ze het risico willen lopen om naar bijeenkomsten te gaan of zich in de openbare ruimte te begeven. Wie zichzelf verder wil blijven opsluiten, mag dat rustig doen.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Een zeer interessant artikel.
Dit coronavirus heeft een enorme neiging tot localisering.
Het "clustert", blijft kleven in broedhaarden en toont weinig neiging om zich zeer breed te verspreiden.
Dit viel vanin het begin op: in China in Wuhan (de chinezen isoleerden danook maar 230 miljoen chinezen en lieten een miljard chinezen ongemoeid), in Noord-Italiê, waar de zeer onderscheidelijke besmetting uiterst duidelijk werd, in Oostenrijk (met het beruchte Ischgl), in Spanje met Madrid, in Duitsland (zeer geîsoleerde haard: Heinsberg in Nord-Rhein-Westfalen, voor de rest hoofdzakelijk in Baden-Württemberg en Beieren, met geweldige clustering; in Belgiê met de haarden in Antwerpen, Brussel, Leuven en Mons en nu ook in Luik).
Hoe weinig dit virus mobiel is, ziet men in Duitsland: Mannheim heeft sedert weken een zeer hoog percentage van gevallen, terwijl Ludwigshafen (alleen door de rijn gescheiden van Mannheim, ca. 600 meter verder, bijna geen gevallen heeft.
Dit "kleven" ter plekke is een uitstekende eigenschap bij biologisch-chemische-atomaire oorlogvoering: bepaalde gebieden zijn voor langere tijd onbruikbaar gemaakt voor de tegenstander.
Verdere eigenschappen van dit virus:
1. De waarschijnlijkheid om geînfecteerd te worden, en nog veel belangrijker: om ziek te worden, hangt af van de virusbelasting waarmee de natieve geconfronteerd wordt: zwaar zieken zijn bijzonder infectieus.
2. Bij corona-infecties treedt een speciaal klinisch fenomeen op, voor het erst bij de tropische virale ziekte "Dengue" bekend (en natuurlijk zorgvuldig bestuderrd): ADE ofte: "Antibody-Dependent Enhancement": de bij en na een eerste infectie gevormde antistoffen voeren bij een latere nogmalige reînfectering tot een bijzonder zwaar verloop, met insufficiêntie van alle orgaansystemen.

Dicht bevolkte gebieden, met veel oudere mensen, met luchtvervuiling en vroegere steenkoolmijnen en asbestfabricatie, zijn hét terrein, waar dit virus kan woeden en kan blijven kleven.
Voor bejaardentehuizen, voor sanatoria en seniorieên, voor gevangenissen, voor klinieken is het een ramp.

De aanpak met een lgemene lockdown en uitgaansbeperkingen voor iedereen is daarom dictatoriale hokus-pokus.
Nodig is een lokaal gedifferentieerde aanpak:
In gebieden met minder dichte bewoning, met veel jongere mensen, volstaat een beetje hygiene; daar kan een lockdown alleen de hete maatschappij en de economie ontwrichten.
De broeihaarden daaretegen moeten totaal gedesinfecteerd wworden, de tehuizen met hun personeel in complete quarantaine gezet worden, intensief van buiten met veel steun geholpen worden, medisch goed verzorgd, steeds weer getest en natuurlijk getrieerd tussen de niet geînfecteerde en de geînfecteerde en de zieken.
Wat betreft de "genzen" patienten (wordt in La Libre Blgique, door dde belgische regering enz.steeds wer herhaald): forget it.
Het fenomeen ADE maakt van deze mensen wandelende landmijnen met vertragingswerking.
Belgiê heeft nu onder Marc Van Ranst, Steven Van Gucht, Sophie Wilmès, Maggie DeBlock, Wouter Beke en Jan Jambon getoond hoe men bij dit geval ALES, maardan ook ALLES fout kon maken.
Prutsers.
Endeeconomie is ook kapot.
Hier liggen de lijken nu wel in het zand, maar als zaad voor nieuwe coronainfecties en zonder enige hoop voor het Vlaanderland.

The Guardian Angel zei

@ Vorige Anoniem,

Denkt u aan een biologisch wapen?

Opvallend is dat men zich in België op de borst blijft kloppen en roept dat men het 'zo goed heeft gedaan'. Merkwaardig toch wanneer men tot de absolute wereldtop van het aantal besmettingen behoort. De maatregelen hebben dus niets uitgehaald.

Anoniem zei

Spanje heeft het hoogste aantal besmettingen per 1 miljoen inwoners. Belgie tweede plaats
Belgie veruit het hoogste dodental per 1 miljoen bevolking.

Belgie heeft het daarom het slechts te wereld gedaan. Ze hebben niet bereikt, tenzij, communitaire problemen blootgelegd.

Anoniem zei

Hooggeachte @Guardian Angel,
Dave Plotkin M.D. in sein commentaar op de US-amerikaanse artsenwebsite "Sermo" (dat is zowat de website met berichtjes van het eerste front huisartsgeneeskunde), schreef begin maart 2020 reeds dat " wanneer Covid19 dan al geen bilogisch wapen is, het tenminste als een biologisch wapen te bestrijden is".
De westeuropese politici hebben daar en masse en totaal gewild de hele tijd geknoeid.
Het is natuurlijk een biologisch wapen, nog zeer onvolkomen, met activiteiten op de valse leeftijdsgroep, kortom: nog niet uitgerijpt.
Na een paar tientallen jaren recerche en experimenteren tot stand gekommen, en hoogstwaarschijnlijk door een technische fout "per abuis" als aerosol in de lucht gekomen en in Wuhan dan met zeer vele betroffenen in het begin.
De paniekerige reacties van de chinezendaar ter plekke zijn inderdaad nog eens nauwgezet te bekijken.
De grote concurrerende naties USA, Rusland en Israel (allen reeds midden november 2019 op de hoogte) houden zich daarom ook zeer bedekt.
Zoals in de kleuterklas: alle kinderen spelen tegelijkertijd graag met hetzelfde interessante speelgoed.

The Guardian Angel zei

Met dank.

Anoniem zei

Wat betreft een biologisch wapen:

Facebook censureert op dit moment alles weg wat hiertoe stelling neemt, om China geen grond tot boosheid te geven:

https://us1.campaign-archive.com/?u=3b519162c561a81f1ee4736a3&id=262b642cf4&e=907f9c7fdb

De tactiek van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht is daarom ook totaal zinloos.
In de homes wordt gestorven zoals in Bergamo.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------