BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

zondag 26 april 2020

Het opsluiten van gezonde mensen - in het bijzonder van jongeren en kinderen - is ronduit crimineel en onverantwoord en totaal onaanvaardbaar


Kansarme kinderen in de stad hebben het extra zwaar in deze coronatijden. Ze wonen in dichtbevolkte buurten op kleine appartementen zonder tuin of terras. "Veel kinderen zijn al zes weken niet meer buiten geweest", zegt de Brusselse vzw D'Broej. De organisatie wil bijvoorbeeld speelplaatsen van scholen of buitenruimtes van culturele centra voor hen openstellen. Daarnaast wijst D'Broej ook op de grote angst bij kansarme gezinnen. "De quarantaine, de maatregelen, de communicatie errond, er is een basiswantrouwen."

"We horen op het terrein van kinderen, jongeren, gezinnen die panikeren en stressen omdat ze niet mee kunnen. En we horen ook dikwijls helemaal  het tegenovergestelde, jongeren die alles helemaal loslaten, die zeggen, het is toch foutu, om zich te beschermen tegen die stress."

De coronacrisis, de quarantainemaatregelen, de communicatie errond veroorzaken ook heel veel angst en wantrouwen, merkt Loodsteen op. "Heel veel mensen durven gewoon niet buiten komen. En niet alleen uit een grote angst om zelf ziek te worden. Dit is een groep die stoot op systemen en structuren die hen achterstellen. Er is weinig vertrouwen in de overheden en de politie, er is een basiswantrouwen in wat er gezegd wordt."

Ook het opnieuw opstarten van de scholen is daarom geen evidentie. "We horen bij ons, maar ook van bij partnerorganisaties, dat heel veel mensen zeggen dat ze uit angst hun kinderen niet naar school zullen laten gaan omdat ze niet geloven dat het veilig is. Heel verontrustend, dat is echt geen goed signaal."

Bron: vrtNWS


Enkele bedenkingen:

Op deze zondagochtend kunnen we zelf ook weer vaststellen, dat buiten enkele vooral wat luxere auto's, er gewoon niemand op straat is. Het is werkelijk onbegrijpelijk. Het is duidelijk, dat de quarantaine-maatregelen en de communicatie errond heel veel angst en wantrouwen bij de bevolking veroorzaken. Kortom, de politiek is hier zélf voor verantwoordelijk. Dat ze de scholen nu maar eens proberen open te krijgen. Als ze niet oppassen, komt er de komende maanden geen kat opdagen! De lock-down organiseren was makkelijk, het land weer vlot trekken, zal wat méér inspanning vereisen. De scholen hadden natuurlijk nooit gesloten mogen worden. Men speelt met de toekomst van een hele generatie. Dit is werkelijk crimineel!

Ook hebben we zelf kunnen vaststellen, dat wanneer jongeren dan toch nog eens in een klein groepje buiten komen zich van die belachelijke social distancing natuurlijk niets aantrekken. Waarom zouden gezonde mensen - in casu jongeren - anderhalve meter afstand van mekaar moeten houden? Dat is toch totaal absurd. Wie niet hoest of niest, vormt geen enkele bedreiging voor een ander. Wanneer iemand hoest of niest, enkel dan is afstand houden van belang. Degene die hoest moet zich afwenden van iemand anders en in een zakdoek hoesten en de zakdoek wassen of meteen weggooien.

Merkwaardig is ook, dat wanneer er bij datzelfde groepje jongeren dan van ver een auto komt aangereden, dat dat groepje dan uit mekaar stuift en zeer goed observeert wie er in de auto zit: "Het zou wel eens politie in een anoniem voertuig kunnen zijn". 

Wat voor een attitude wordt hier door de groteske quarantaine-maatregelen van de regering bij de jongeren aangekweekt? Een overheid die totaal belachelijke en onnatuurlijke maatregelen gaat opleggen en die politioneel gaat afdwingen. Het vertrouwen van deze jongeren in overheid en politie wordt zo (terecht) helemaal kapot gemaakt, ook al zou dat niet mogen! Het zou toch totaal onverantwoord zijn om op de overheid en de politie te vertrouwen wanneer deze beiden hun verstand hebben verloren.

De politiek verantwoordelijken laten zich alleen maar door paniek leiden. Probleem is echter, dat de politici daar niet zitten om te panikeren, maar om het algemeen belang na te streven. Wat de politiek de voorbije weken heeft gepresteerd, zal minstens nog 50 jaar nazinderen, echter niet in hun voordeel. De bevolking heeft alle vertrouwen in de politiek verloren! Het is duidelijk, dat de regering Wilmès zal vallen wanneer de quarantaine-maatregelen worden opgeheven. Men probeert nu enkel nog wat tijd te winnen. Het zal echter niet baten. Dit is een blamage voor de neoliberale ideologie.

Is hier nog sprake van democratie? Er wordt geregeerd in achterkamertjes. Goede adviezen van mensen die het aantoonbaar béter weten, worden gewoon weg genegeerd. Het parlement functioneert amper. Mensen mogen niet meer samen komen om te discussiëren. En als twee mensen in de publieke ruimte te dicht bij mekaar staan, zouden ze ook nog een GAS-boete kunnen krijgen. Totaal absurd.

Het ministerie van volksgezondheid en de zogenaamde 'experts' handelen totaal onwetenschappelijk. In het zogenaamde 'crisiscentrum' en de zogenaamde 'veiligheidsraad' én hun 'experts' kan je geen enkel vertrouwen meer hebben. Het blind volgen van de WHO is schuldig verzuim. De open brief van de Vlaamse rectoren was dan ook totaal contraproductief, grotesk en zelfs gênant.

De verlenging van de ongrondwettelijke quarantaine-maatregelen had nooit mogen plaatsvinden. De voorbije weken is duidelijk geworden wat de risico's zijn. Covid-19 is niet gevaarlijker dan de andere corona-virussen. Covid-19 is niet de grote killer. In België is Covid-19 overduidelijk definitief op zijn retour.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

After Decades of Brainwashing, Main Stream Media & Governments Are Losing Control Of The People

Never before have we seen global tyranny at this scale. But, never before have we seen a mass uprising against governments and their propaganda outlets (the mainstream media) either.

The mainstream media is going to continue its smear campaign against anyone who dares to believe they have the right to live freely so long as they aren’t harming others and take life’s risk upon themselves.

And no smear campaign by government lapdogs will stop people from waking up at this point.

Dat citaat uit de film “Ant Life”, komt voor ogen.

“It’s not about food. It’s about keeping those ants in line!”

We moeten alleen een paar woorden vervangen, om het op de huidige situatie toe te passen,

“it’s not about health. It’s about keeping those people in line!”

https://www.youtube.com/watch?time_continue=74&v=N4GIAdlbtLY

Maar het hekke is van de dam en het is de laatste keer geweest dat ze een technocraat – lees viroloog in dit geval – de rol van politicus hebben laten spelen.

Anoniem zei

Wat je in Europa nooit te horen krijgt, zijn het soort verhalen uit de V.S.

Daar zijn ze bang voor voedseltekort, omdat het personeel wegblijft uit de voedselproductie. Omdat de mensen bang zijn te werken.

De boel platleggen was inderdaad heel gemakkelijk. Het terug opstarten is een ander.

Anoniem zei

Los van de zinvolheid van alle maatregelen: waar u niet op wijst is het zeer egoïstische gedrag van veel jongeren. Er gelden nu een aantal regels, en ze trekken zich er niets van aan. Aan hun leventje mag niet geraakt worden. O wee als ze hun vriendjes niet kunnen zien, als ze niet kunnen iets gaan drinken. Groot drama. Dat bejaarden in WZC's nu al weken opgesloten zitten, daar hebben ze blijkbaar geen last van.
Het toont het grote egoïsme van de jonge generatie aan. En verkoop dat niet als rebellie, want op straat komen om te betogen doen ze niet. Wel klagen over hun klein comfort dat weggenomen wordt. Dat ze zwijgen.

The Guardian Angel zei

@ Vorige Anoniem,

Het niet respecteren van de maatregelen is inderdaad een vorm van egoïsme, maar het zichzelf opsluiten en afzonderen van de wereld is eveneens een vorm van egoïsme.

Natuurlijk zijn er een reeks maatregelen die vanuit hygiënisch standpunt zeer nuttig zijn. Maar, die zijn altijd nuttig en om dat te weten heb ik de regering, het ministerie of het crisisteam niet voor nodig.

Het sluiten van de scholen en het sluiten van bedrijven en het sluiten van de kerken was zeker niet nodig geweest. Ook de avondklok die men de facto heeft ingesteld is in feite contraproductief. Hetzelfde geldt voor die belachelijke social distancing en mondmaskers.

Anoniem zei

Aan anoniem 27 april om 14:57

Pardon: U kletst totale onzin uit Uw nek.
De maatregelen zijn niet zinvol omdat dit virus geweldig gelocaliseerd blijft en niet bijzonder infectieus is.
Klagen over het egoîsme van de jeugd is een oeroude topos (cfr. Nestoor in de Ilias von Homeros 800 v.C.).
De zure kritiek en jaloezie van de oude mensen werd door de Hl. Theresa van Avila zeer energiek en duidelijk afgewimpeld.
"Schola: forma mentis aeterna": dat stond groot geschreven in het vroeger beste college van Brussel (ook a#l 20 jaar toegedaan door Danneels & Cie), maar zeer waar: opvoeding leert regels, het respect voor de regels, het gewin ervan , en ook de wijsheid om naar siuatie niet superstreng maar naar de zin te handelen.
Het godsdienstonderwijs in Vlaanderen, dat zoiets had moeten bewerlkstelligen, ligt nu sedert Jef Bulckens helemaal in duigen.
De jeugd is niet schuldig, Jef Bulckens daarentegen wel.
En nog iets: zoologisch behoort de mens tot de zoogdieren, en wel tot de beweeglijke.
Bewegingsmogelijkheid is levenskwaliteit: dat weet iedere palliatieve geneeskundige in het buitenland.
En zo zorgt men ervoor dat ook de zwaarst zieke mens zich nog bewegen kan.
Pijnstilling is niet eens zo belangrijk.
Het psluiten van het hele volk is de zwaarste ingreep in het zelfbeschikkingsrecht die men kan doorvoeren: de gevangenis.
En de rebellie zal zeker komen.
Niet uit de WZC, en ook niet wegens "hun klein comfort"(sic: welke onzin), maar wel van de jeugd.
Gevangenen hebben altijd zeer veel fantasie.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------