BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

vrijdag 7 augustus 2020

Provincie Antwerpen handhaaft avondklok niet tijdens hittegolf


Gouverneur Cathy Berx vanuit de bunker




















In de provincie Antwerpen geldt een avondklok om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. Om de hittegolf draaglijk te maken, besliste de provincie om die niet te handhaven, zodat de Antwerpse burgers tijdens de latere uren verkoeling kunnen zoeken.

Er zullen dus geen pv’s worden opgesteld wanneer mensen zich tijdens de hittegolf tussen half 12 ’s avonds en 6 uur ’s morgens op straat bevinden. De politieverordening blijft wel gelden, maar er zal geen handhaving zijn. Gouverneur Cathy Berx benadrukte tijdens een persconferentie dat de tijdelijke opschorting van de handhaving van de avondklok niet geldt voor wie in quarantaine of thuisisolatie zit.

‘Wanneer deze opschorting van de handhaving van de avondklok lukt tijdens de hittegolf, en geen aanleiding geeft tot feestjes en bijkomende risico’s, dan is het moment er gekomen om de avondklok ook daarna te evalueren’, zei Berx.

Bron: De Standaard

Met andere woorden, Berx trekt haar ongrondwettelijke keutel in!

Aftreden nu! 

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Tijdens de hittegolf van 2003, zijn er in Frankrijk 15,000 mensen door de hitte gestorven. (dit jaar zijn er 30,000 met corona gestorven – gewoon… voor context. Hitte is een geweldige killer. Voor Europa was het dodencijfer 40,000 ten gevolge van hitte)

Sinds worden deze hitte doden niet meer geteld, (zo zijn er vorig jaar zijn er in Frankrijk 4 doodgebleven in de hitte – ja het zal wel - Allemaal propaganda, want mensen zouden wel eens airco in hun huizen gaan installeren, wat slecht is voor de ijsberen, en Greta Thunberg in razende woede over de grond doet rollen. A propos, tijdens een hitte golf draaien de kerncentrales op een laag pitje, zodat er minder koelwater in de rivieren gedumpt moet worden, want dat is slecht voor de vissen, en dan is er geen electriciteit voor de airco. Dus…

In Azië heeft iedereen airco. Krottenwijken hebben er geen stromend water, of waterafvoer, maar wel airco. Maar ja, hier zijn aircos dan ook 5 keren duurder dan ze zouden moeten zijn.

Vorig jaar raadde de pers de bevolking nog aan om in een ge-airconditionende winkel af te koelen. Nu mag men er zelfs niet meer eens blijven hangen om met je buren te praten.

WHAT A DIFFERENCE A YEAR MAKES.

Doet me denken aan de liedje van Dinah Washington.

“What a difference a day makes.
And the difference is YOU.”

Uit een tijd dat men nog wist wat verliefdheid, liefde, naasteliefde was. Jij maakt dat verschil. Het is aan ons om een mooie wereld te maken. Niet aan een gouverneur.

Is het je niet opgevallen, hoe men tegenwoordig niet meer op liefde spreekt, of zingt? Liefde is niet de taal van de links-liberalist.

Anoniem zei

Ik heb reeds een paar weken geleden voorspeld dat Kathy Berx maar een 1-dagsvlinder zou zijn.

Laten we bij het begin beginnen.

Tijdens de lockdown was er een enorme kloof ontstaan tussen big business die miljarden toegegooid kregen en kleine ondermeningen die amper genoeg vervangingsinkomen kregen om hun belastingen en sociale bijdrages te betalen. Er was ook een enorme kloof tussen centrale overheden die 1 maatregel over het hele land invoerden, en locale overheden die zwaar onde de maatregelen leden en uitzonderingen eisten. Herinner u de ruzies tussen de minister en de burgemeesters van de grensgemeentes over de grenssluitingen, of de kustburgemeesters over de tweede woningen aan de kust.

De minister heeft uiteindelijk de burgemeesters zeggeschap gegeven over de corona maatregelen die in een gemeente van kracht zouden zijn, om de specifieke corona toestand in een bepaalde gemeente op microniveau te handhaven.

Maar opgepast; dergelijke devolutie van macht gaat altijd gepaard met een plicht zich te verantwoorden bij de hogere gelegen machtsstructuur. De hogere machtsstructuur – de minister bijvoorbeeld – vindt dit leuk, want hij laat het vuile werk door een van zijn mignons opknappen, en als het misgaat krijgt de mignon de schuld.

En daar kwam Kathy Berx op het toneel.

“Ik ga het hier eens tonen hoe het moet”, zij ze, en onmiddellijk gedroeg ze zich als een op hol geslagen paard dat door een paardevlieg gebeten was, door het hek gebeukt, en chaos veroorzaakt - ofwel uit machtszucht ofwl in opdracht van de minister - totdat ze afgeknalt wordt.

Blijkt dat de avondklok in Antwerpen niet te handhaven valt, het doel de samenscholingen te vermeiden niet gehaald wordt, en in dat de coronamaatregelen in deze hitte vele mensenleven eisen.

De minister zal nu wel op zoek zijn naar een vacature bij een van de intercommunales om Kathy Berx in weg te stoppen.

Anoniem zei

Natuurlijk. Het verplichten van een mondmasker is deze hitte, komt kort aan doodslag, of zelfs moord.

Maar zoals altijd, ze doen alsof ze het voor het goed van de burger is, maar het zal de politie zijn die Berx gezegd hebben dat ze hun werk niet gaan doen, en niets zullen handhaven, omdat in deze hitte, een mondmaskers alsook het gewicht van hun uitrustig, vrij letterlijk moordend is, en dat ze vannacht gewoon op kantoor gaan blijven.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------