BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

donderdag 20 augustus 2020

Jean-Luc Gala - Hoofd Saint-Luc-ziekenhuis: "We mogen wetenschap niet mengen met politiek, want in mijn ziekenhuis zijn er géén tekenen van een tweede golf"


Professor Jean-Luc Gala, diensthoofd van het Saint-Luc-ziekenhuis in Brussel, is kritisch voor de adviezen van de Vlaamse virologen. De infectioloog zegt in “De ochtend” op Radio 1 dat al te strenge maatregelen hun doel helemaal voorbijschieten en onze economie nodeloos kapotmaken. In zijn ziekenhuis ziet Gala niet het minste teken van een tweede coronagolf: er is geen verhoging van het aantal COVID-patiënten en “op de afdeling intensieve zorg blijft de toestand kalm en absoluut onder controle”.

Professor Jean-Luc Gala, diensthoofd van het Saint-Luc-ziekenhuis in Sint-Lambrechts-Woluwe, in Brussel stelt zich net als o.a. de Franstalige minister-president Pierre-Yves Jeholet (MR) ernstige vragen bij te strenge maatregelen. Hij vindt dat de Vlaamse virologen de coronacijfers verkeerd interpreteren en doorslaan in hun adviezen aan de politiek.

Het valt de professor op dat de Vlaamse kranten schrijven dat er in Brussel een groot probleem is met de besmettingscijfers, “maar in het ziekenhuis zien we dat niet”. Gala onderkent dat er inderdaad meer positieve testen zijn, maar dat heeft vooralsnog geen gevolgen voor de situatie in de ziekenhuizen.

Gala ziet in zijn eigen ziekenhuis alvast geen tekenen van een tweede coronagolf: er is geen verhoging van het aantal COVID-patiënten in zijn ziekenhuis en “op de afdeling intensieve zorg blijft de toestand kalm en absoluut onder controle”.

Daarnaast ziet de professor ook geen betekenisvolle verhoging van de sterftecijfers, “behalve een heel lichte verhoging de laatste dagen”, maar die moeten gezien worden in de context van de hittegolf, waarbij sowieso de sterfte hoger ligt.

Begrijpt Gala dan niet dat de adviserende virologen willen voorkomen dat de ziekenhuizen weer volstromen? Dat doet hij zeker, maar hij wijst er ook op dat we nu meer middelen hebben om de epidemie te beheersen dan tijdens het voorjaar. Zo zijn de ziekenhuizen beter voorbereid, komt het contactonderzoek op gang en “na een hele lange saga zijn mondmaskers nu feitelijk verplicht”.

Maar al te draconische maatregelen moeten niet in het hele land opgelegd worden, vindt Gala, omdat die volgens de professor de economie kapotmaken. Gala vindt dat wetenschappers heel erg moeten opletten als ze de politiek adviseren.

“We mogen wetenschap niet mengen met politiek. Het is onze opdracht om advies te geven, maar we moeten ons er heel erg van bewust zijn, dat wat wij zeggen een enorme economische impact kan hebben. Ik ben er niet van overtuigd dat dit voldoende in aanmerking is genomen.”

Gala benadrukt dat hij het heel belangrijk vindt dat de bevolking beschermd wordt. Maar als de economie wordt platgelegd, zal dat ook zware gevolgen hebben voor de volksgezondheid, waarschuwt de professor. Zo ziet hij het aantal patiënten met psychische problemen toenemen door de toenemende angst en de financiële problemen die toenemen.

Gala klaagt erover dat hij vooralsnog niet of amper gehoord werd door de politiek, terwijl in Vlaanderen de virologen een grote invloed hebben. Zonder de man bij naam te noemen haalt Gala uit naar viroloog Marc Van Ranst van de KU Leuven. Door zijn “dreigende manier van werken” vreest Gala dat politici niet durven in te gaan tegen de adviezen van de wetenschappers.

Wat moet de Nationale Veiligheidsraad vandaag dan wel doen? “Verfijnde maatregelen” nemen, “alleen waar dat noodzakelijk is”. Dus niet voor het hele grondgebied regels opleggen, zoals Steven Van Gucht gisteren nog opperde.

Nationale maatregelen doet Gala af als onzin. Die hebben net als kleine bubbels geen nut volgens de infectioloog, op voorwaarde dat we lokale besmettingen goed beheersen. “Antwerpen is een fantastisch voorbeeld dat we dat kunnen.  Daar is streng op een cluster gewerkt”, besluit professor Gala. “Want globale maatregelen kunnen we ons economisch niet meer veroorloven.”

Bron: vrtNWS

Link:

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/08/20/gala-kritiek/


Jean-Luc Gala, het hoofd van het Saint-Luc-ziekenhuis, bevestigt bij deze hetgeen wij al weken bepleiten
.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Wordt het niet een beetje tijd dat die maatregelen vruchten beginnen af te werpen? Ze zijn al 6 maanden bezig met hun maatregelen, en het virus is nog altijd niet onder controle. Dat zou de schuld van de mensen zijn de maatregelen niet volgen. Dat is zeer moeilijk te verdedigen. Ik denk eerder dat al die maatregelen niet helpen. Een mondmasker bijvoorbeeld. Zelfs indien een mondmasker virus kan tegenhouden, wat baat het als je via de ogen toch besmet kunt worden?

Maar volgens Wim is het niet dragen van een mondmasker reden om van de ziekenkas gegooid te worden. Asjeblieft, wat een onzin.


Vroeger vroeg men zich op dit blog af of iets katholiek is of niet, nu lijkt de discussie hier gedegenereerd tot een kabaal over wat menselijk is.

Homo homoni lupus.

Anoniem zei

ANGST werkt verlammend. Het vootkomt dat men rationeel kan denken.

Ik ben er vrij zeker van Erica Vlieghe ook bang is. Wat denk je dat de taal is op zo een veiligheidsvergadering? Vergeet niet de veiligheidsraad een soort propaganda orgaan is. Het is speciiek opgericht om de bevolking te informeren over een extreme terroristische bedreiging, en de bevolking raad geeft, en orders geeft wat doen in geval van zo een bedreiging.

De veiligheidsraad neemt haar advies van alle andere militaire organen waaronder de staatsveiligheid. Ik ben er zeker van dat de taal op de veiligheidsraad iets te ruig is voor zo een vertroeteld ding dat haar leven in de veilige steriele atmosfeer van een bibliotheek, labaratorium, en universiteitsaula heeft doorgebracht. Maar het is een big bad world out there, en vooral haute-finance en politiek is een smerig spel en het meisje doet in haar broek wanneer ze het allemaal hoort, en denkt; “misschien als we een mondmasker verplichten, kunnen we misschien het onvermijdelijke uitstellen.”

Ze vindt monsters op de veiligheidsraad die NET ZOALS WIM hun rijkdom veilig willen zetten, en die gaan letterlijk over lijken om dat te bereiken (net zoals Wim). De machtsstructuren zullen altijd, eerst en vooral dat doen, dat de machtsstructuur beschermt, en het leven van de burger is daar bijzaak. Als schoolmeester geldt dit ook voor Wim, als machtzuchtige schoolmeester (Ik ben er in mijn tijd genoeg tegengekomen)

Wil je als schoolmeester dat mensen die coronamaatregelen overtreden in de hoek gaan staan, of 10 bladzijden straf moeten schrijven? Nee, je laat ze sterven. Dat is volgens u het grondprincipe voor gezondheidszorg; het is op solidariteit gebaseerd. Dus, iedereen moet solidair zijn uw gezondheidszorg. Maar solidariteit is een tweerichtingsstraatje. Solidariteit wordt ook van u verwacht.

Dit is geen persooonlijke aanval Wim, minstens half België denkt zoals u. Alleen niet die allochtonen die politie in elkaar slaan, want zij handelen uit zelfverdediging. Eigenlijk is het zo. De staat is gevaarlijk geworden, want ze vechten onderling over kruimels die van de tafel vallen.

The Guardian Angel zei

@ Anoniem van 08:54,

Mondmaskers zijn niet katholiek!

Anoniem zei

Uitstekend werk van @The Guardian angel om het bericht van Jean-Luc Gala (Cliniques saint-Luc, Woluwe-- UCL) te publiceren en te verspreiden.

Het was het team van Saint-Luc (Universitaire ziekenhuis van de UCL (Université Catholique de Louvain), met de kliniek en de campus in St.-Lambrechts-Woluwe) dat bij de strenge uitgaansbeperkingen vanaf maart 2020 reeds einde april 2020 alarm sloeg:
in Saint-Luc zag men nauwelijks zieken met de corona-infectie, laat staan zwaar zieken aan corona, en dit terwijl zeer nauwkeurig en intensief de hele diagnostiek doorgevoerd werd (@het gezever van de poster @Wim over de "overspoeling en eoverbelasting van de nooddiensten en de intensieve-zorg-afdelingen door de corona-zieken" werd daar als totale fata morgana ontmaskerd).
In Saint-Luc stelde men binnen de drie weken na invoering van de zware uitgaansbeperking wel vast, dat er duidelijk meer phlebothrombosen, thrombophlebitiden en longembolieên acuut binnenkwamen, en wel en vooral ook bij jongere en tevoor gezonde patiênten.
Direct doorgecheckt hadden die helemaal géén corona.
De duidelijk verminderde bewegingsmogelijkheden, de stress van het opgesloten zijn in "hun kot" (sic Van Ranst), de paniek en de angst door de virologische goeroes Marc Van Ranst en Steven Van Gucht uitgelokt, het gebrek aan frisse groente en fruit, een toenemende consumptie van kolenhydraten leidden tot een doorsneegewichtstoename van 1,5 kilogram lichaamsgewicht bij de volwassen brusselse inwoner (Sic La Libre Belgique begin mei 2020), tot vermeerd optreden van verhoogde bloeddruk en een duidelijk vermeerd optreden van MCE (Major Cardiovascular Events).
Om het cru te zeggen: door de waanzinnige maatregelen van de regering en haar virologen-goeroes werden nu gezonde (niet-corona)mensen zwaar en levensbedreigend ziek en stierven.
Onthutsend, omdat in Belgiê nu iet alleen onder de leiding van Van Ranst en Van Gucht per 100 000 (honderdduizend) inwoners de hoogste mortaliteit aan corona-doden vastgesteld werd, maar door de anti-corona-maatregelen nu ook nog gezonde personen ziek werden en stiervan aan "collateral damage".
De nederlandstalige leugenpers in Belgiê heeft dit alles vezwegen en genegeerd- sedert zeer lang doofpotters van grootste kaliber.
Aan franstalige zijde werd en wordt dit erkend en besproken, en wel door de katholieken en vele politici, ook van de liberalen.
Oost-Brussel (de twee Woluwes, Oudergem, ook Watermaal-Bosvoorde en Etterbeek) is niet in het minst door kwaliteitsvolle geneeskunde van universitair niveau en parallel daarmee met het hoogste socio-financieel-economisch niveau verregaand gespaard van de hoge coronainfectiecijfers- in tegenstelling tot Brussel-Laeken, St.-Jans-Molenbeek, Anderlecht en Schaerbeek (de zogenaamde "kanaalzone" sic het oude wijlen "kerknet" )
Merkwaardig: door de wilde toeren van de linkse Marc Van Ranst lijden de proletarische en precaire zones van de brusselse agglomeratie het meest onder de corona-infectie (van "pandemie" kan men niet mer spreken); in de slums/ghetto/kasbah/(banlieu zoals in Parijs kan men hier slecht zeggen- in Brussel zit het, zoals in de USA, in het centrum) , links en islamitisch gedomineerd, wordt het meest gestorven.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------