BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

zondag 9 augustus 2020

De afsluiting van de kust door de burgemeesters is pure discriminatie van de (minder gefortuneerde) dagjesmensen of van de zo gehate 'frigoboxtoeristen'


Alle aankomende treinen worden in het station van Blankenberge gecontroleerd door de politie. Dat meldt de politie van de zone Blankenberge/Zuienkerke. Dagjestoeristen worden geweerd, maar dat geldt niet voor mensen die bijvoorbeeld een reservatie voor Sea Life op zak hebben.

Naar aanleiding van de onlusten op het strand van Blankenberge werd gisteravond beslist om zondag geen dagjestoeristen toe te laten. Burgemeester Daphné Dumery (N-VA) vond het nodig om eerst de rust te laten weerkeren in Blankenberge. Er werd ook opgeroepen om tussen 9 en 16 uur geen treinen naar de badstad te laten rijden, maar die beslissing kon op federaal niveau niet gerealiseerd worden.

Alle aankomende treinen in Blankenberge worden wel gecontroleerd door de politie. Mensen met een reservatie voor pakweg Sea Life, De Mol aan zee, een hotel of restaurant zijn wel welkom. Ook op de invalswegen richting Blankenberge zijn er zoals aangekondigd wegblokkades. "Als u vandaag niet in Blankenberge moet zijn, blijf er dan weg. Even tot rust komen om dan zo snel mogelijk weer te genieten van onze prachtige kust", klinkt het.

Bron: vrtNWS


Corona-crisis legt mankementen van de Belgische welvaartsstaat bloot

Niet alleen dreigde er in maart - als gevolg van de jarenlange bezuinigingen binnen de gezondheidszorg door onze politici - een tekort aan IC-bedden in de ziekenhuizen, nu in augustus dreigt er een tekort aan politiemensen aan de kust en elders aangezien zij de mondmaskerdraagplicht niet kunnen handhaven. 

Ondanks de 'massale' politiepresentie vandaag wijst de hermetische afsluiting van de kust op het feit, dat het Belgische regime er niet in slaagt om 'de veiligheid' aan de kust te garanderen.

Illegale migratie stoppen, is blijkbaar onmogelijk. Maar, brave burgers koeioneren, is blijkbaar een stuk prettiger voor de 'ordehandhavers' van het Belgische regime.

Men had vooraf misschien eens beter nagedacht over de draagwijdte van hun 'avondklok', hun 'mondmaskerdraagplicht' en hun 'social distancing'. Bepaalde mensen maken zich in het leven nu eenmaal minder zorgen, ook wat ondemocratische politieboetes betreft.

Intussen is de volledige Belgische regering op vakantie vertrokken en verblijven ze her en der in Europa in allerlei 5-sterren resorts om zo aan hun eigen Corona-maatregelen te ontsnappen!


De hermetische afsluiting van de kust door de burgemeesters - die nu de honeurs waarnemen - is pure discriminatie van de (minder gefortuneerde) dagjesmensen

De afsluiting toont ook duidelijk het racisme bij sommige discriminerende kustburgemeesters aan. Deze autocratische 'baronnen' voelen zich natuurlijk hoog verheven boven het 'gepeupel'.

Tijdens het bestuur van bijvoorbeeld Leopold Lippens kwam hij begin jaren 1990 al meermaals in de media omwille van zijn controversiële uitspraken. Lippens, die al sinds 1979 burgemeester is in Knokke, heeft in het verleden ook een aantal autoritaire en ondemocratische beslissingen genomen. Zo wordt zijn naam nog steeds geassocieerd met zijn aanvallen op de zogenaamde "frigoboxtoeristen" die hij begin jaren 1990 uit zijn badplaats verdreef, wat voor de nodige polemiek zorgde.

"Deze frigoboxtoeristen stoppen in een villawijk, vreten hun koelbox leeg en gooien hun papieren en bananenschillen op de grond", citeerde Het Laatste Nieuws hem toen. De burgemeester mikt duidelijk op een ‘exclusiever’ publiek. Kortom, deze lieden zijn niet geïnteresseerd in de recreërende toerist, maar wél in hun geld. Dit is duidelijk beleid dat gericht is op 'segregatie' op basis van vermogen!

Kortom, als je ergens niet welkom bent, ga er dan niet naartoe! En ga er achteraf ook nooit meer heen!
 

Trouwens, het weer is sowieso minder dan gisteren, toen de klimaat-alarmisten - na een dag mooi weer en een relatief koude maand juli - wéér uit hun holen kwamen gekropen. Deze lieden pretenderen, dat ze het klimaat over 100 jaar kunnen voorspellen, maar het weer van morgen is voor hen één groot mysterie!

4 opmerkingen:

Anoniem zei

De Duitsers lezen de Belgische pers beter dan de Belgen zelf zo blijkt. De stranden in Nederland zijn navenhand, en natuurlijk, geen mondmasker in zicht.

Zo een mondmasker werkt beter tegen zonnebrand, dan tegen Corona. Maar de 'tan line' zo rond de wangen, en onder de ogen is ook geen zicht, wanneer je het masker 'savonds afneemt.

Maar alle gekheid terzijde, wat je niet in de pers zal lezen is het aantal failliete restaurants en werklozen dit teweeg brengt. Wanneer de oude knarren in hun tweede woning aan zee hun favoeriete restaurant voor het laatst de deuren dicht zien doen, waar gaan ze dan voor hun Irish Coffee? Dan mag de burgemeester het gaan uitleggen zeker.

Waar is de tijd dat de federale regering de hele bevolking een 10-ritten kaart voor de trein wilde geven? Uit de tijd toen ze de hele bevolking niet eens van mondmaskers konden voorzien. Een 10-ritten kaart kon er nog vanaf. Waarom? Om de mensen de desensibiliseren en hun angst voor openbaar vervoer te overwinnen? Of om tevergeefs naar de kust te kunnen rijden, zonder dat ze hun geld terug wilden? Of gewoon omdat ze wisten dat niemand die een auto heeft, de trein wil nemen.

Zo zie je, zoals altijd, of het nu belastingen zijn of eender welke andere wet. Het zijn altijd de armsten die het eerst gekloot worden, en het hardst.

Anoniem zei

Het onevenwicht tussen rijk en arm is het oudste en meest dodelijk letsel voor elk land.

Plutarch.


In April konden we op Bloomberg lezen dat de miljardairs in de VS, $282 miljard rijker geworden waren.

In mei konden we op Bloomberg lezen dat de miljardairs in de VS, $434 miljard rijker geworden waren.

En nog was het niet genoeg en de Federal Reseserve Bank bleef Dollars drukken en corona stimulus aan de armen geven.

En in juni konden we op Bloombeg lezen dat de ... je kan al raden. Inderdaad; $583 miljard

In juli $637 miljard.

Terwijl het bruto nationaal product 32% gezakt was, werkloosheid naar 30% gestegen was.

De economie heeft het nooit zo goed gedaan als nu.

Maar dit keer is het END GAME wel van start gegaan.

In 2008 heeft de economie een deuk van 10% gekregen waar maar weinig verbetering gevolgd is. Dit jaar heeft de economie een nieuwe deuk van 30%/50% gekregen, waar geen verbetering uit kan volgen.

Alle verbetering volgt uit devaluatie van de munt. Je steeds meer geld nodig om hetzelfde te kunnen kopen. Dat is geen economische groei. Dat is het hellend vlak naar hyperinflatie.

Anoniem zei

Sedert tientallen jaren lijdt Vlaanderen onder een zeer gebrekkige, veel eerder lange tijd niet bestaande ruimtelijke ordening.
Onder andere bijna de hele kust werd toegebouwd, een geweldige recreatiemachine voor de grote massa werd hooggekrikt.
De westvlamingen investeerden dan ook nog rijkelijk in de kusttram.
Het Las Vegas voor Belgiê.
Tegelijkertijd stroomden ongecontroleerd massa's ongeschoolde mensen uit andere culturen naar Brussel en later naar andere steden en landden in ethnische, religieuze en socioeconomische segregatie.zo trokk
Dat moet problemen geven.
De agglomeratie Brussel en haar socialistische premier Rudy Vervoort sloten in Brusel alle parken, vijvers, groenplaatsen en recreatieterreinen;
Na het prov. domein van Hofstade en het park van Laeken werd dekust bestormd door dagtoeristen met pak en zak, en zeer dikwijls alcohol.
Een proper kustdorp met wijken in engelse cottagestijl en het zeer interessante natuurreservaat Het Zwin kunnen daar niet veel mee aanvangen.
Bij hoogtij is het strand van Knokke overigens zeer smal.
"Sociaal" heeft daar niets mee te maken, "discriminatie" en "geld" ook niets.
Ik ben zelf dikwijls in Knokke geweest, bijzondr interessant in gure wintermaanden en in de lente: ornithologie is eenvoudig pakkend.
De lokalen waren zeer proper en de prijs niet exorbitant; en men eet ook niet iedere dag een wafel bij(Fort) Siska.
Voor de meeste eendagtoeristen is dat alles niet belangrijk.
Of er massatoerisme moet zijn, is een grote vraag;
helemaal niet vraaglijk, maar zeer zeker staat vast dat ontspoord massatoerisme de laatste natuur-en cultuurterreinen van de belgische kust moet kapotmaken.
Dat is een elitair standpunt- maar Knokke is elitair en Lippens is democratisch gekozen.

Anoniem zei

Overigens als randbemerking:
Knokke is een uitmuntend beste bewijs van functionerende markteconomie.
De gemeentes in Belgiê financieren zich hoofdzakelijk 1. door de grondbelasting en de roerende voorheffing en 2. dor een toeslag op de inkomstenbelasting.
Knokke heeft dit extreem geperfectioneerd:
de grondbelasting en de roerende voorheffing is zeer hoog, zodat de minder begoede personen de gemeente verlaten; en anderzijds stromen de welvarende personen met hoge inkomsten naar Knokke, omdat dit voor hen interessanter is.
Knokke kan zo zeer veel voor properheid, voor natuur, voor veiligheid en ook voor sociale doelen (kindertuinen, seniorenwerking) uitgeven.
De facto een segregatie, maar in de goede richting, in tegenstelling tot St.Joost-Ten-Node, St.-Jans-Molenbeek en Kureghem, die zich in de andere richting ontwikkeld hebben.
Dat is echter niet de schuld van Baron Lippens, maar wel van de fransdolle Parti socialiste en de vroegere FDF-familieclan Moureaux.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------