BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

zondag 30 augustus 2020

"Een mondmasker is een broeihaard van bacteriën"


















Onderzoek wijst uit dat er een broeihaard aan bacteriën ontstaat wanneer we ons mondmasker niet regelmatig wassen of verwisselen. Dit kan, in het slechtste geval, leiden tot infecties van de huid of zelfs van de longen. Wanneer we een mondmasker te lang dragen zonder te reinigen, wordt het een broeihaard voor bacteriën. "Wanneer wij ademen, zijn dat warme en vochtige deeltjes die voedselresten bevatten, en dat is nu nét de ideale omgeving voor bacteriën om te overleven", vertelt Marie Joossens, moleculair microbioloog aan de Universiteit Gent.


"De meeste van de bacteriën en schimmels op je mondmasker zijn dus onschuldig, maar sommige bacteriën kunnen je mogelijk wel ziek maken. Zo vonden we bijvoorbeeld staphylokokken op de mondmaskers terug", zegt Eline Cauwenberghs, die het onderzoek deed in het labo van professor Lebeer. "Deze bacteriën kunnen in grote aantallen acute sinusitis en huidinfecties zoals acne veroorzaken. In je neus, mond en op je huid worden deze normaal onderdrukt door je immuunsysteem, maar op een mondmasker is dat niet het geval en kunnen ze buiten je lichaam tot hogere concentraties doorgroeien", aldus Cauwenberghs.

Om zowel het virus en de bacteriën te bestrijden, is het aangeraden om zowel te wassen op 60 graden met zeep en daarna te strijken met een stoomstrijkijzer.  De zeep is namelijk in staat om het virus te inactiveren en door het stoomstrijkijzer worden de bacteriën gedood.

Bron: vrtNWS

Veel succes toegewenst in uw strijd tégen de mondmaskerbacteriën!

9 opmerkingen:

Wim zei

Veel meer dan een probleem dat voortvloeit uit een gebrek aan hygiëne is dat niet. Uiteraard moet een mondmasker heel vaak gewassen worden. Beter nog is het van wegwerp chirurgische maskers te gebruiken, zoals medisch personeel dat al decennia doet.

The Guardian Angel zei

Goed bedacht Wim!

Maar, is de pseudo-remedie niet erger dan de kwaal?

Waarom een bacteriële longinfectie riskeren, wanneer het mondmasker sowieso niet effectief is!

Anoniem zei

Aha. Doen zoals de chirurgen. Goed.

Ververs het masker maximaal om de 2 uur. Tijdens de schooldag, of werkdag zijn dat 4 maskers. Twee ouders en twee kinderen in een familie, 20 dagen in de maand. Dat zijn 320 maskers per maand per familie.

Chirurgen in een operatiezaal werken in een clinisch zuivere omgeving, met een positieve druk, een hoog-volume ventilatie systeem waar zuivere zuurstof aan de atmosfeer toegevoegd wordt.

En Wim, zijnde een schoolmeester zal ook kunnen zeggen wanneer scholen er als operatiezalen zullen uitzien. Ik zou al blij zijn indien een schoonmaker meer dan 1 uur per dag zou krijgen om een hele school schoon te maken.

Anoniem zei

Wim, het gaat over kinderen die naar school gaan, niet over chirurgen die een harttransplantatie doen.

Jouw gevoel voor realiteit is erbarmelijk.

Anoniem zei

Matteüs 16 is hier perfect op van toepassing.

De blinde die de blinde leidt, valt in de sloot.

Breughel heeft er nog een mooie tekeninkske van gemaakt.

1Op zekere dag kwamen Farizeeën en schriftgeleerden uit Jeruzalem naar Jezus met de vraag: 2“Waarom overtreden uw leerlingen wat ons van oudsher is overgeleverd? Want ze wassen hun handen niet voor het eten.” 3Hij gaf hun ten antwoord: “En gij dan, waarom overtreedt gij ter wille van die eigen overlevering van u het gebod van God? 4God heeft immers gezegd: Eer uw vader en uw moeder en Wie zijn vader of moeder vervloekt, moet sterven. 5En toch leert gij: Wie tot zijn vader of moeder zegt: Offergave is mijn bezit waarmee ik u zou kunnen helpen, 6heeft jegens zijn vader of moeder geen verplichting meer. Daarmee hebt gij het woord van God krachteloos gemaakt ter wille van uw eigen overlevering. 7Hoe juist heeft Jesaja over u, huichelaars, geprofeteerd, toen hij zeide: 8Dit volk eert Mij met de lippen, maar hun hart is ver van Mij. 9Zij eren Mij, maar zonder zin, en mensenwet is wat zij leren.” 10Daarop riep Hij de mensen bij zich en sprak tot hen: “Luistert en wilt verstaan: 11Niet wat de mond binnengaat, bezoedelt de mens; de mens wordt bezoedeld door wat de mond uitgaat.” 12Toen kwamen de leerlingen naar Hem toe en zeiden: “Weet Gij dat de Farizeeën bij het horen van Uw woorden er aanstoot aan namen?” 13Maar Hij antwoordde: “Iedere aanplanting die niet door mijn hemelse Vader geplant is, zal worden uitgerukt. 14Laat ze maar begaan: zij zijn blinden die blinden leiden. Maar als de ene blinde de andere leidt, vallen beiden in de kuil.” 15Nu nam Petrus het woord en zei tot Hem: “Verklaar ons die gelijkenis.” 16Waarop Jezus antwoordde: “Begrijpt zelfs gij nu nog niets? 17Beseft gij dan niet, dat alles wat de mond ingaat, in de buik komt en op een zekere plaats wordt verwijderd? 18Maar wat de mond uitgaat, komt voort uit het hart en dat bezoedelt de mens. 19Want uit het hart komen voort boze gedachten, moord, echtbreuk, ontucht, diefstal, valse getuigenis en godslastering. 20Die dingen zijn het die de mens bezoedelen; maar met ongewassen handen eten bezoedelt de mens niet.”

IK HOOP DAT JULLIE ALLEN EVEN OPHOUDEN, STILZITTEN, EVEN DIEP ADEMHALEN EN NADENKEN, WANT DE PARABEL IS ECHT DE CRUX VAN DE CORONA MAATREGELEN,

ZE BEZOEDELEN DE MENS.

Anoniem zei

@Wim zevert weer onzin.
Nu het algemeen gebruik van mondmaskers en de verplichting tot het dragen van zulke tot een overheidsdogma ontwikkeld wordt, toch even stilstaan bij de fundamentele vraag:
Wat is het nut van het dragen van mondmaskers door chirurgen bij operaties?

Antwoord:
DAT WETEN WE NIET.

Intussen werd zeer uitgebreid de hele literatuur doorgekeken (twee zeer interessante overzichtartikels op Sermo).
De evidentie dat mondmaskers nuttig zijn bij het verhinderen van infecties bij operaties is UITERST DUN.
Om het eerlijk te zeggen: het is een traditie sedert meer dan 140 jaar- maar er zijn hoegenaamd geen studies en zeker geen vergelijkende studies voorhanden.

De WHO zelf danst daar zeer behoedzaam rond de porseleinen pot:
De WHO beperkt zich na twee zeer brede overichtstudies, nog wel door de WHO zelf in oopdracht gegeven, tot de vaststelling:
"Alleen voor het nut van het gebruik van FFP2-maskers in klinische kontext bestaat een geringe evidentie".

@Wim: Textielmaskers zijn brol, gewassen of niet.
En chrirugische eenmaalmaskers zijn gemaakt voor éénmaalgebruik bij een operatie (zo in doorsnee 2 tot 4 uur); de nagroeiende haren van de stoppelbaard rafelen de metdertijd vochtige papierstruktuur van het masker uiteen.

Regelmatig de handen wassen is overigens nuttiger.
In het dzun bevolkte landelijke Oost- en Westpruisen werden in de 19e eeuw de meeste snijwonden verzorgd en genaaid niet door dokters in de geneeskunde, maar wel door de vrouw van de dominee.
Die konden mooi naaien en waren goed opgevoed en zeer hygiênisch georiênteerd.
Die droegen allen geen mondmasker.
Wondinfecties waren daar overigens zelden- over een verschil met door dokters genaaide wonden is niets bekend.
Het kiemspectrum is ook totaal anders.

Zoals @The Guardian Angel zei en schreef: koelbloedig zijn en zondr paniek ageren.
Het niveau van de schoolmeesters in Vlaanderen is wel zwaar gezonken, wanneer men hier leest welke onzin @Wim steeds weer uit zijn nek slaat.

Extra voor @Wim: eergisteren verscheen op de duitse riool-webinformatiesite web.de (door de overheid zwaar gefinancierd) een artikeltje met koeien van letters:
"Waarom we bij nu sterk gestegen infecties met coronavirus nu toch nog zeer weinig zwaar zieken hebben".
De chef van het ziekenhuis in München-schwabing, zwaar onder de sloef van de beierse ministerpresident Markus söder, draait zich daar in kronkels als een boa constrictor:
het coronavirus is dan toch wel duidelijk veel mindr gevaarlijk dan vroeger door de virologen en de politiek gedacht; handewassen is goed, zorgvuldige hygiêne rond de rusthuizen ook; bij de maskers wordt de kwaliteit van FFP2-maskers extra in de verf gezet en (nu niet lachen): het woord "beademing" en "beademingsapparaat" vallen niet één keer.

Op LifeSiteNews en bij het Lepanto Institute is overigens een zeer interessante videofilm met getuigenis te zien van een verpleegster uit New York, die over de corona-doden in New York getuigt: "Gedood door foute therapie".
Dat is zeer goed gedocumenteerd en wordt nu zeer intensief geanalyseerd.

@Wim: Si tacuisses, philosophus mansisses...


Anoniem zei

@ Anoniem 31 augustus 2020 om 08:38

Klopt allemaal. De chirurgen dragen mondmaskers meer uit traditie dan wat dan ook. Ze zeten een steriel mondmasker op, in een steriele omgeving, nadat ze 15 minuten hun handen en armen gewassen hebben. Het masker wordt om het 1 uur of maximaal 2 uur ververst door een steriele assistent.

Prins Laurent heeft CO2 meters gekocht voor het klasje waar hij zijn kinderen achterlaat. Ik vraag me ook af indien hij een paar extra schoonmaak ploegen betaalt.

Een mondmasker opzetten in een smerige school is zoals een witgekalkt graf; hypocriet. Jezeke heeft het Zelve gezegd. En ook, een pot maak je alleen aan de binnenkant schoon. De buitenkant moet niet.

Wim zei

Bij het aandachtig lezen van de reacties op uw site-berichten valt het me op dat verschillende mensen, om welke reden dan ook, lijken te denken dat ik een "schoolmeester" ben. Ik wil dat graag met klem ontkennen, het doet onrecht aan het nobele beroep van leerkracht. Ik ben allerminst leerkracht van beroep.

Anoniem zei

Wat het aantal demonstranten betreft:
Unaniem wordt toegeven dat er duidelijk meer betogers waren dan bij de grote deminstratie voor drie weken (toen ca. 200 000 personen).
Er waren ca. 300 000 tot 500 000 betogers- en voor het overgrote deel uiterst vreedzaam.
De politie door de politiek totaal in de steek gelaten en hopeloos over haar toeren.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------