BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

zaterdag 9 januari 2021

Wordt burgeroorlog onvermijdelijk in de Verenigde Staten van Amerika?



















Het probleem lijkt niet meer te zijn wie er nu uiteindelijk president van de Verenigde Staten wordt, maar eerder hoelang de burgeroorlog nog kan worden uitgesteld. Het land lijkt totaal verscheurd te zijn over een fundamentele, culturele kwestie die al sinds het ontstaan van de Verenigde Staten smeult.

Sinds de ondergang van de USSR had het 'Amerikaanse Imperium' geen existentiële vijand meer. De pogingen van vader Bush en Bill Clinton om het land een nieuwe missie te geven met de globalisering van de handel, vernietigde de middenklasse in de VS en bijna in het hele Westen. Hou hier ook even de impact van de corona-maatregelen op de middenklasse in het achterhoofd. De poging van zoon Bush en Barack Hussein Obama om de wereld te organiseren rond het 'financiële kapitalisme' is vastgelopen in het zand van Libië en Syrië.

Het is te laat om het tij te keren. De poging van Donald Trump om het 'Amerikaanse Imperium' af te bouwen en het land te heroriënteren op zijn binnenlandse welvaart - hetgeen blijkbaar ook de bedoeling is van de The Great Reset die door Davos wordt gepromoot - is in feite al gesaboteerd door de elites in de VS die nog steeds de puriteinse ideologie van de Pilgrims Fathers omarmen.

Puriteinen zijn mensen die denken dat ze individueel de moraliteit van God in pacht hebben gekregen. Praten zoals een puritein - eerder dan ernaar te handelen - is typerend voor de Puriteinse ideologie. De Amerikaanse elite is nu zo tevreden met zichzelf dat ze ook in de buitenlandse politiek de mythe hebben geschapen van de 'Amerikaanse onschuld' en van de morele superioriteit van het 'beloofde land' in een corrupte wereld.

Daarom verklaarde het Hooggerechtshof van Wisconsin het verkiezingsfraudeberoep van President Donald Trump onontvankelijk - niet op basis van juridische gronden - maar omdat "het de doos van Pandora zou openen". Met andere woorden, het beroep werd afgewezen niet omdat er géén bewijs voor verkiezingsfraude zou zijn, maar omdat men het bewijs niet wilde onderzoeken. Het gerecht wil niet wéten van verkiezingsfraude in de VS, want Amerikanen doen zoiets niet en uiteindelijk werd alles in de doofpot gestoken! Misschien zijn de Amerikaanse beleidsmensen wel blind voor hun eigen wandaden.

Niemand in Europa lijkt echter te durven zien wat er voor onze ogen gebeurt, omdat iedereen - politici en media op kop - zich vastklampt aan het idee van een Verenigde Staten van Amerika als toonbeeld van democratie. Lees alstublieft de Amerikaanse grondwet, het duurt maar een paar minuten. De grondwet erkent enkel de soevereiniteit van de Federale Staten, niet die van het volk!

Het Amerikaanse systeem is een tolerant maar door en door oligarchisch systeem. In de Verenigde Staten worden bijna alle wetten opgesteld door georganiseerde pressiegroepen, ongeacht wie er in het Congres of in het Witte Huis wordt gekozen. De politieke staf is slechts een rookgordijn dat de echte macht (van de miljardairs) verbergt.

De Europeanen die de Verenigde Staten als een democratische natie willen afschilderen, blijven beweren dat de presidentsverkiezingen een zaak van de kiezers zijn. Dat is absoluut niet waar. De grondwet voorziet niet in de verkiezing van de federale president door het volk, maar door een door de gouverneurs benoemd kiescollege. In de loop van de tijd hebben de gouverneurs in hun staten verkiezingen gehouden voordat zij de leden van het kiescollege kozen. Uiteindelijk maakt het het Supreme Court niets uit, zoals we zagen toen George W. Bush v. Al Gore 20 jaar geleden werd benoemd. Er werd expliciet gezegd dat de potentiële verkiezingsfraude die in Florida plaatsvond, niet binnen de jurisdictie van het land viel.

In die context zou Donald Trump waarschijnlijk de verkiezingen van 2020 hebben gewonnen als de Verenigde Staten een democratie waren geweest, maar hij verloor omdat het een oligarchie is en de politici hem niet willen.

De Jacksonianen, de aanhangers van de democratie, hebben geen andere keuze dan de wapens op te nemen om hun zaak te doen zegevieren, zoals het tweede amendement op hun grondwet uitdrukkelijk bepaalt. In de oorspronkelijke zin van die tekst is het recht van de Amerikanen om allerlei oorlogswapens te verwerven en te dragen bedoeld om hen in staat te stellen in opstand te komen tegen een tirannieke regering, zoals ze dat ook tegen de Britse monarchie hebben gedaan.

Dat is de betekenis van het compromis van 1789, dat volgens de meeste van hen nu gebroken is.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

De reden dat Europa de misdaden van Amerika wil inzien is omdat Europa aan dezelfde misdaad schuldig is. De Amerikanen kiezen tenminste hun president, Eurpa niet.

The Guardian Angel zei

@ Vorige Anoniem,

Neen! Ook de Europese president wordt door de Amerikaanse 'Deep State' aangesteld.

Deze werkwijze heeft het voordeel, dat ze een stuk goedkoper is dan de Amerikaanse show!

Anoniem zei

U vergeet er fijntjes bij te vermelden dat Trump zelf één van die oligarchen is die doet uitschijnen (op zeer kundige wijze, het moet gezegd) dat hij "een man van het volk" is en niet tot het establishment behoort. Er zijn beelden legio die dateren van voor zijn presidentschap waarin hij zoete broodjes bakt met leden van het establishment.

The Guardian Angel zei

@ Vorige Anoniem,

U denkt misschien dat ik een fan van Trump ben, maar dat ben ik helemaal niet. Trump heeft zeker fouten gemaakt, maar de wijze waarop de socialisten in de VS nu met hem en zijn entourage willen afrekenen, grenst aan het dictatoriale.

De grootste 'fout' die Trump natuurlijk in de ogen van de socialisten begaan heeft, is natuurlijk dat hij geen nieuwe oorlog begonnen is. Dat heeft het militair-industrieel-complex natuurlijk miljarden gekost. Alleen daarom haten ze hem.

Trump was natuurlijk establishment en in zekere zin zou hij ook valse-opositie tégen het establishment geweest kunnen zijn. Maar, een coup tégen hem is een coup en dus illegaal. Ook de wijze waarop men nu achter hem aangaat, is op zijn zachts gezegd niet normaal van wat je van een democratie zou kunnen verwachten.

Waarom heeft men Obama nooit afgezet omwille van zijn wandaden in Syrië en Libië? In vergelijking daarmee is Trump een koorknaapje.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------