BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

woensdag 13 januari 2021

Schandaalstuk over de zogenaamde "wantoestanden in tehuizen voor ongehuwde moeders" in het straatarme Ierland van de vorige eeuw op vrtNWS

"Na jaren onderzoek laten de resultaten van de commissie weinig aan de verbeelding over. In verschillende tehuizen was de kindersterfte volgens het rapport "verontrustend". Van de 57.000 baby's die tussen 1922 en 1998 in de 18 tehuizen geboren werden, stierf zo'n 15 procent, 1 op 7, ofwel 9.000 baby's."

Voor 1960 deden de tehuizen geen moeite om het leven van "illegitieme" kinderen te redden: de baby's hadden meer kans om te sterven dan om te overleven. In 1943 [Onder de oorlog!] stierf bijvoorbeeld 75 procent van de kinderen die geboren werden in het Bessborough tehuis in Cork. Het hoogste sterftecijfer werd genoteerd in het Sean Ross tehuis, waar tussen 1932 en 1947 [Recessie en oorlog!] maar liefst 1.090 van de 6.079 kinderen gestorven zijn.

Bron: vrtNWS


Enkele bedenkingen:

Dergelijke 'objectieve' persmededelingen moeten natuurlijk de recente abortuscijfers in Ierland wat vergoelijken.

Aantal abortussen in Ierland in 2019 = 6.666 

Zéér toepasselijk getal voor het eerste jaar na de 'legalisering'!

Toch merkwaardig hoe communisten zich altijd druk maken over de "wantoestanden" van anderen in het verleden, terwijl ze hun eigen hedendaagse misdaden niet schijnen te zien.

De 9.000
kinderen die tussen 1922 en 1998 stierven, zijn overleden als gevolg van een natuurlijke oorzaak.

De 6.666 kinderen die in 2019 stierven, werden door middel van abortus vermoord!

Een kleine nuance! (Niet voor de linkse media natuurlijk!)

Indien men dit aantal de komende 76 jaar aanhoudt, dan zullen er in 2095
506.616 kinderen geaborteerd zijn!

Maar goed, totalitaire regimes zien het altijd groots!2 opmerkingen:

Anoniem zei

Het handelt zich vooral over de periode van voor 1960 en vooral van tijdens de Tweede Wereldoorlog. Toen moest heel Ierland op zijn kin kloppen.

Een paar jaar terug probeerde men nog de Ierse weeshuizen nog te gebruiken als een stok om de Kerk mee te slaan. Nu vermelden ze tenminste Staats- alsook Katholieke weeshuizen in dezelfde zin. Tja, Benedictus XVI is weg, en nu is het zo erg allemaal niet meer.

Het is ook goed dat men toegeeft, dat de wetgeving die het allemaal mogelijk gemaakt heeft, VANDAAG zal moeten worden herzien.

De VRT probeert natuurlijk de verontwaardiging tot 11 op te drijven met hysterisch taalgebruik, maar aangezien journalisten vandaag de dag maar al te graag in superlatieven spreken, zou ik zeggen dat indien men over "grote verontwaardiging" in plaats 'de grootste' verontwaardiging spreekt, dat het allemaal wel meevalt.

15% van baby's in de weeshuizen in de studie, stierf tussen 1921 en 1998.
Het probleem is het interbellum; Ierland was straatarm en de steden waren er smerig, waar de mortaliteit niet veel lager lag dan in de weeshuizen, en het enigste dat de mortaliteit verlaagd heeft is de massale emigratie van de vruchtbare bevolking (minder mensen hadden kinderen).

Trouwens, tot de 19de eeuw stierf in Europa zo een kwart van alle baby's in hun eerste levensjaar.


Anoniem zei

En zo begint het. De regering in Italië is uren nadat ze de cheque voor het corona relanceplan ontvangen hebben gevallen. Niet dat dat erg is. Het enigste dat telt is de ECB en die kopen toch de kasbons. De gevolgen zijn dat Italië nu vanuit Brussel geregeerd wordt.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------