BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

zaterdag 30 januari 2021

Nieuwe autopsieverslagen van acht 'COVID-19-patiënten' (UZ Regensburg, D)

De gemiddelde leeftijd van de patiënten was 62 jaar (44-73 jaar) en de gemiddelde ziekenhuisopnameduur was 33 dagen (16-56 dagen). Alle patiënten leden aan niet-ernstige comorbiditeit: 7 waren zwaarlijvig (mediane BMI van zwaarlijvigheid: 31,5 (26,2-40,4) kg / m2) en 5 hadden arteriële hypertensie. Een bekende ernstige ziekte was levercirrose bij één patiënt (P4), die klinisch werd toegeschreven aan chronisch alcoholmisbruik.

De doodsoorzaak was in alle 8 gevallen het falen van meerdere organen. In 6 gevallen was dit te wijten aan sepsis (= bloedvergiftiging), en vier daarvan werden toegeschreven aan invasieve mycose (= schimmelziekte: infecties veroorzaakt door parasitaire schimmels). In twee andere gevallen ontwikkelde het multi-orgaanfalen zich als gevolg van primaire ernstige respiratoire insufficiëntie. Concluderend kan in 50% van de gevallen in deze serie de dood van de patiënten worden toegeschreven aan sepsis als gevolg van een infectie met schimmels.

Bron: Springer Link

Link:

https://link.springer.com/article/10.1007/s00428-020-03014-0



Korte toelichting

We spreken van 'sepsis' wanneer door een afweerreactie op een ziekteverwekker schade aan weefsel of organen ontstaat. Ziekteverwekkers kunnen bacteriën, schimmels, virussen, parasieten
of hun producten (toxinen) zijn. Een ander woord voor sepsis is bloedvergiftiging.

Ernstige bloedvergiftiging leidt tot een verminderde orgaanfunctie of onvoldoende bloedtoevoer. Duidelijke aanwijzingen van onvoldoende bloedtoevoer zijn een lage bloeddruk, een hoge hoeveelheid melkzuur in het bloed of verminderde urineproductie.
Sepsis kan er ook voor zorgen dat het bloed stolt. Er ontstaan dan heel veel kleine bloedstolseltjes in kleine bloedvaatjes. Hierdoor stroomt er te weinig bloed door delen van weefsels en organen. Dat kan weefsels en organen beschadigen.

'Septische shock' is een lage bloeddruk als gevolg van bloedvergiftiging waarbij geen verbetering optreedt nadat grote hoeveelheden infuusvloeistof zijn toegediend. De primaire infectie komt vaak voor in de longen, hersenen, urinewegen, op de huid en in de buikorganen. Risicofactoren zijn onder andere een jonge of oude leeftijd, een verzwakt immuunsysteem als gevolg van aandoeningen zoals kanker of diabetes.

Als de sepsis lang duurt raakt het afweersysteem uitgeput. De kans dat de patiënt er dan nog een ziekte bij krijgt wordt dan groter. Deze ziekte wordt dan meestal veroorzaakt door schimmels.

Geen opmerkingen:

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------