BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

woensdag 6 januari 2021

Sinds 1164 bevinden de relieken van de Heilige Drie Koningen - die op 18 augustus 2005 door Paus Benedictus XVI werden vereerd - zich in de Dom van Keulen

Na de overwinningen van Frederik Barbarossa in Lombardije, werden de resten van de Heilige Drie Koningen in 1164 door de Keulse Aartsbisschop Reinald van Dassel van Milaan naar Keulen overgebracht. De zeer belangrijk geachte relieken werden door de opvolger van Reinald van Dassel, Aartsbisschop Filips I van Heinsberg in een zeer rijk bewerkt, verguld koperen reliekschrijn geplaatst, vervaardigd door de beroemdste edelsmid uit de Middeleeuwen, Nicolaas van Verdun. Om dit grootste reliekschrijn ter wereld een waardig huis te bieden, werd vervolgens gestart met de bouw van de nieuwe Gotische Keulse Dom. Keulen beleefde in de eeuwen erna een grote bloeitijd als pelgrimsoord.

1 opmerking:

Anoniem zei

Op het begin van het nieuwe jaar wil ik deze samenvatting van vorig jaar kwijt.

De geïnstitutionaliseerde macht van de élites stort in als een brandstapel - waarop ze zichzelf geplaatst hebben - terwijl de élites nog steeds machtiger worden. De harde wet van de élites is dat zolang iedereen schouder aan schouder, hand in hand, gemeenschappelijk faalt, FAALT IEDEREEN NAAR BOVEN. Trouw blijven aan het regime levert kudde immuniteit en bescherming tegen het eigen falen. Dit is ook de reden waarom de "crisis van experts" hun macht niet vermindert. Maar het is ook de reden waarom het regime ideologischer moet worden en steeds meer dwang moet uitoefenen - want het koninkrijk van de experts die geen betrouwbare expertise hebben, moet steeds terugvallen op steeds meer propaganda om steeds meer macht te verwerven.

Er zijn zo veel voorbeelden dat het moeilijk is weten waar beginnen.

Dat was 2020, het jaar van het omhoog vallen. Het jaar dat het systeem zo corrupt en crimineel geworden is, dat nu zelfs de wet van de zwaartekracht gebroken wordt.

2021 is nog steeds een blanco blad, maar de gegeven situatie vandaag op financieel en politiek vlak ziet vergelijkbare parallellen met 1937;

Het jaar van de Memorial Day Massacre in de VS, toen politie 10 vakbondsdemonstranten neergeschoten heeft – dat niet het enigste incident was waarin politie massaal op burgers schoot.

Het jaar dat president Roosevelt geprobeerd (en gefaald) heeft, het hooggerechtshof uit te breiden met een aantal bevriende rechters om zijn New Deal door het parlement te krijgen.

Het jaar van de Grote Terreur van Stalin, dat miljoenen levens geëist heeft.

Het jaar van het bombardement op Guernica, in de Spaanse Burgeroorlog.

Het jaar dat de Gestapo pastor Martin Niemöller arresteerde. Die ‘Nacht der langen Messer’ was al in 1934.

Het jaar dat Paus Pius XI de encykliek “Mit Brennender Sorge” publiceerde, en Divini Redemptoris (tegen de communisten)

Het jaar dat Hitler over “Lebensraum” begon te spreken.

Ook het jaar dat Hitler de onschendbaarheid en integriteit van België garandeerde, zolang België geen militaire actie zou voeren tegen Duitsland.

Het jaar dat Zwitseland haar grenzen begon te fortifiëren.

Het jaar dat Japan zonder westers protest China binnengevallen is – een slachting waaronde het incident van ‘Verkrachting van Nanking’.

Het jaar dat Chamberlain eerste minister van Groot-Brittannië werd, en “peace for our time” beloofde.

Het jaar dat de interest voet een beetje verhoogd werd, hetgeen genoeg was om de wereldeconomie terug in recessie te drukken, en de beursnoteringen te halveren.

Gelukkig is het laatste geen risico in 2021, omwille van het toegewijde beleid van de gefaalde élites, die liever naar boven dan naar onder vallen – dus … is er eigenlijk niets waar je je zorgen over moet maken.

Want 1937 was ook het jaar waarin Walt Disney's 'Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen' in premiere ging.

Maar ga niet op reis met de Hindenburg zeppelin. Vliegen was ook toen gevaarlijk. Alleen omdat Amerika het vertikte helium aan de Duitsers te verkopen, die daarom niet anders konden dan het spel met waterstof te vullen. Ja, die alternatieve, hernieuwbare brandstoffen. Ze zijn er vandaag nog niet uit.

Afgezien daarvan, zal 2021 ook een gezond, voorspoedig, en gelukkig nieuw jaar worden.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------