BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

dinsdag 26 januari 2021

Stasi-praktijken in Kortrijk: agenten in burger gaan het gedrag van de shoppers controleren: "We moeten boetes uitdelen omdat sensibiliseren niet meer werkt"

Kortrijk gaat agenten in burger inzetten in de winkelstraten, omdat corona-stewards en winkelbedienden signaleren dat mensen agressiever worden. Heel wat shoppers verdragen het niet meer dat ze aangesproken worden als ze de coronaregels niet goed naleven.

“We zien het de verkeerde kant op gaan, zowel in de winkels als in de winkelstraten”, zegt de schepen van Economie, Arne Vandendriessche (Team Burgemeester). “Mensen komen niet meer alleen winkelen en steeds vaker weigeren ze een mondmasker op te zetten.”

“Ook winkeliers krijgen met agressie te maken", zegt Vandendriessche. "Klanten reageren dat ze nooit meer zullen terugkomen en regelmatig gaat dat gepaard met duwen en trekken. Mensen zijn het beu en werken dat uit op het winkelpersoneel en de stewards." [Misschien in het vervolg ook niet meer op 'Team Burgemeester' stemmen!]

Vanaf deze week zal Kortrijk daarom agenten in burger inzetten om tijdens prikacties het gedrag van de shoppers te controleren. “We krijgen ook van onze stewards het signaal dat mensen niet meer luisteren als ze hen aanspreken”, zegt de schepen. “We moeten dus meer boetes uitdelen, omdat sensibiliseren niet meer werkt."  

Bron: vrtNWS

"We moeten meer boetes uitdelen omdat sensibiliseren niet meer werkt", aldus schepen van economie, Arne Vandendriessche.

GAME OVER!


De corona-soap is doodgebloed! De angst is weg!

Geen opmerkingen:

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------