BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

maandag 18 januari 2021

vrtNWS weet: "Leerachterstand zou het grootst zijn voor wiskunde en lezen"

Ongeveer 86 procent van de leerkrachten merkt een leerachterstand bij leerlingen op, waarvan 12 procent bij alle leerlingen. De achterstand is het grootst bij lezen en wiskunde, blijkt uit een bevraging van Bingel, het digitaal leerplatform voor het basisonderwijs.

Zo'n 84 procent van de leerkrachten merkt een leerachterstand op voor wiskunde en 44 procent spreekt over een grote leerachterstand voor dat vak. 80 procent merkt een leerachterstand op voor lezen, 47 procent spreekt over een grote leerachterstand. Ook bij taal, spelling en schrijven stellen meer dan 3 op de 4 leerkrachten een achterstand vast.

Bron: vrtNWS



Aangezien er tegenwoordig in school nog maar weinig andere leerstof wordt aangeboden, hoeft deze vaststelling niet als een verrassing te komen.

De leerplichtwet bepaalt dat alle kinderen en jongeren moeten leren. Die leerplicht is niet los te zien van het leerrecht, dat in diverse internationale verdragen ingeschreven is, zoals het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind. De overheid moet erover waken dat het recht op onderwijs voor alle kinderen en jongeren gegarandeerd wordt.

De overheid faalt echter op een miserabele manier!

Stop de lockdown en dat belachelijke 'preventieve' getest!

1 opmerking:

Anoniem zei

Intussen slaan in Duitsland de werkgevers- en de werknemersverbanden alarm:
in de PISA-rankings vallen de prestaties van de scholieren als bakstenen naar beneden.
Bijzonder erg en desintegrerend voor de toekomstige maatschappij is de verwaarlozing van de kinderen met migratieachtergrond (minimum 20%).
Het dagelijks contact met de voertaal van het landsdeel gaat verloren, de harde vakken zoals wiskunde, physica en chemie gaan verloren, de taalvaardigheid, het lezen, het schrijven en het verstaan van teksten gaat verloren of wordt niet meer geleerd.
Kortom, er wordt een nieuwe klasse koelies, paria's zonder enig toekomstperspektief geproduceerd.
De regeringspartijen dragen daar een enorme verantwoordelijkheid.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------