BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

dinsdag 2 maart 2021

Vaccinatieplicht?

Alles wat de overheid gedaan heeft naar aanleiding van de corona-crisis is een totale mislukking geworden. Denken we maar aan de lockdowns en avondklok. De grondrechten worden flagrant met de voeten getreden. De Grondwet bestaat niet meer. Rechtsonzekerheid en gerechtelijke willekeur alom. We denken ook aan de saga omtrent de mondmaskers, de totaal mislukte contact-tracing-app, de mislukking aangaande het contact-, bron- en clusteronderzoek... De overheid is totaal ongeloofwaardig en onbetrouwbaar geworden. En nu zou een onvoldoende getest vaccin waarvan we weten, dat het niet voor 100% tegen corona beschermt, en waarvan we weten dat het potentieel dodelijk kan zijn (zie bijsluiter) de oplossing zijn?

De vraag of er een vaccinatieplicht voor zorgmedewerkers moet komen, ligt opnieuw op tafel. Ondanks dat verpleeghuizen een hoge vaccinatiegraad hebben, moest een verpleeghuis in het West-Vlaamse Anzegem op slot na een uitbraak onder twaalf bewoners en zes personeelsleden. Drie van de zes besmette personeelsleden waren niet gevaccineerd en een vierde had nog maar een van de twee prikken gehad. Of het virus via de niet-gevaccineerden het rusthuis binnenkwam is volgens de Belgische krant De Morgen niet te achterhalen, en waarom ze zich niet lieten vaccineren is ook onduidelijk. Maar de kwestie doet de discussie rondom het verplicht stellen van vaccinatie voor zorgpersoneel oplaaien. [Dit toont vooral aan, dat vaccinatie een zogenaamde 'corona-besmetting' niet kan voorkomen.]

Twee grote zorgkoepels, UZ Brussel en Zorgnet-Icuro, pleitten al eerder voor zo'n verplichting. Ze willen dat het coronavaccin net als de vaccinatie tegen hepatitis wordt opgenomen in de wet welzijn op het werk. Onderzoek van de adviesgroep GEMS, waarschuwt dat zo'n verplichting kan leiden tot meer weerzin tegen vaccinatie, niet alleen onder zorgpersoneel maar onder de hele bevolking.

Bron: vrtNWS


De overheid kan niet wetenschappelijk aantonen, dat het vaccin voor iedereen 'veilig' is. Aan 'meningen' hebben we geen nood.


ACV: "Ga nog niet over tot verplichte vaccinatie van het zorgpersoneel"


De christelijke vakbond ACV roept op om nog niet over te gaan tot een verplichte vaccinatie van het zorgpersoneel. Na de uitbraak van de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus in een woonzorgcentrum in Anzegem had Margot Cloet van Zorgnet Icuro laten weten dat ze vóór zo'n verplichting was.

Maar de vakbond wil dat er eerst een grondig overleg komt met de sociale partners. "Het doel moet een evenwichtig vaccinatiebeleid zijn voor het personeel van de zorg- en welzijnssectoren. De sensibilisering van het zorgpersoneel heeft op dit moment de voorkeur op een vaccinatieverplichting", klinkt het. "Er moet sterker ingezet worden op sensibilisering en het beantwoorden van vragen en bezorgdheden van wie zich (nog) niet wil laten vaccineren. Alleen wanneer dat echt niet zou volstaan, kan een verplichting eventueel kunnen worden overwogen." [Punt is natuurlijk, dat 'sensibilisering' zinloos is, omdat net degenen die zich het best hebben geïnformeerd de grootse reserves hebben. Vaccinatie kan natuurlijk nooit verplicht worden. Wat wél kan, is niet een verplichte vaccinatie, maar wél ontslag. Een werkgever kan altijd ontslaan. De vraag is of dat ontslag legitiem is of niet en of de werkgever veroordeeld zal worden tot het betalen van een schadevergoeding bijvoorbeeld wegens discriminatie.]

"Er is op dit moment geen juridische basis om zorgpersoneel uit hun functie te zetten omdat ze nog niet gevaccineerd zijn. Straffe uitspraken hierover kunnen ertoe leiden dat sommige werkgevers eenzijdig en arbitrair werknemers zouden sanctioneren", waarschuwt ACV. "Zorgpersoneel op non-actief zetten zou het groot tekort aan personeel in de eerste plaats nog erger maken dan het al is. Bovendien blijven de regels rond het dragen van beschermingsmateriaal nog van toepassing. Dreigen met sancties kan tot slot een contraproductief effect hebben op de vaccinatiecampagne naar de ganse samenleving. En dit wenst niemand." [In principe is dit een zeer belangrijk punt: in welke mate werkt het beschermingsmateriaal? Een vaccinatie biedt trouwens geen enkele garantie dat betrokkene niet meer ziek zal worden. Verder zullen die vaccinaties jaarlijks of zelf twee maal per jaar herhaald moeten worden. Willen we die weg op?]

Bron: vrtNWS

Het is dus wachten op de eerste grootschalige besmettingen van gevaccineerden en dan zal die vaccinatiewoede wel wat bekoelen.

De tijd is rijp voor een massale staking. De werknemers in de zorgsector hebben alle troeven in handen.

Je eenvoudigweg laten vaccineren 'om er vanaf te zijn' is ronduit stom. Geen haan die ernaar kraait wanneer je het loodje legt, kanker krijgt of je leven lang kreupel bent.

Men speelt met vuur en Neurenberg wacht!Minister Vandenbroucke wil geen verplicht coronavaccin voor zorgverleners


Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) is geen voorstander van verplichte vaccinatie, ook niet voor zorgverleners. Dat heeft hij gezegd in de commissie Gezondheid en Gelijke Kansen vanmiddag. Gisteren pleitte topvrouw van Zorgnet-Icuro Margot Cloet en ziekenhuisdirecteur Marc Noppen voor een verplichte vaccinatie voor het zorgpersoneel. Vandenbroucke citeerde in zijn antwoord uit een bevraging waaruit blijkt dat tot een derde van het zorgpersoneel geen vaccin wil.

Bron: vrtNWS


1 opmerking:

Anoniem zei

Een geweldige kakofonie.
De protagonisten binnen de ex-"christelijke zuil" hebben nul wetenschap van de zaak maar gaan toch eerst een robbertje met elkaar vechten.
Dom-vlaams in beste traditie.
Op zijn brussels gezegd : "In stoemmelings"...

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------