BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

dinsdag 9 maart 2021

For the Record

CD&V-voorzitter Joachim Coens wil dat de avondklok voorlopig van kracht blijft, maar dat ze wel opnieuw bekeken wordt op het volgende Overlegcomité eind deze maand. Hij reageert daarmee op de kritiek die er blijft komen op de beslissing van het vorige Overlegcomité om de avondklok te behouden.

Vicepremiers Vincent Van Quickenborne (Open VLD) en Frank Vandenbroucke (SP.A) lieten verstaan dat die avondklok best van kracht zou blijven tot de horeca heropent op 1 mei. En dat ze dan ook nog niet meteen zou verdwijnen. Gisteren liet de federale oppositiepartij N-VA weten dat ze een wetsvoorstel indient om de avondklok stop te zetten. Eerder had ook al de voorzitter van regeringspartij MR, Georges-Louis Bouchez, gepleit om de avondklok af te schaffen in de loop van de maand april.

Maar CD&V-voorzitter Coens wil dat er niet te snel wordt beslist. “Er is beslist over een pakket maatregelen, met eigenlijk alle politieke partijen, alle regeringen, laat er ons nu geen politiek spel van maken, laat het ons als een pakket blijven bekijken, op het volgend Overlegcomité.”

Bron: vrtNWS

4 opmerkingen:

Anoniem zei

LOL. Wannneer hypocrisie grappig wordt.

"...laat er ons nu geen politiek spel van maken,..."

Doe zoals ik zeg. Niet zoals ik doe.

"...laat het ons als een pakket blijven bekijken, op het volgend Overlegcomité."

Doe zoals ik zeg. Niet zoals ik doe.
Maar doe vooral niets.

Maatregelen bekijken. Amai m'n voeten.

Koeien kijken ook ... naar de trein. De dronkaard kijkt te diep in het glas. Angstkonijnen staren ook in de koplamp van de aanstormende auto.

Coens wil kijken. Kijken of hij het in Keulen hoort donderen.

Hij komt pas kijken en dan wil hij iemand met de nek aankijken. Hij zal snel door het hennepen venster mogen kijken.

Van Dale woordenboek mag er een uitdrukking bijvoegen; het als een partijvoorzitter als een pakket bekijken. Hetgeen betekent; Alles op alles zetten. Alles of niets. Geen compromis. Dood of levend, met dood als voorkeur.

Anoniem zei

VRT Nieuws

Regenboogvlag wappert boven Wetstraat 16 en verschillende gemeentehuizen: signaal tegen homohaat na moord in Beveren.

Op vraag van premier Alexander De Croo (Open VLD) wappert vandaag de regenboogvlag aan de Wetstraat 16, de ambtswoning van de premier. De vlag, het symbool van de holebigemeenschap, zal er ook uithangen op de dag van de begrafenis van de man die afgelopen weekend in Beveren is vermoord, mogelijk uit homohaat. Ook enkele burgemeesters hebben vandaag de regenboogvlag laten uithangen.

EN DAARMEE HEEFT BELGIË EN NIEUWE NATIONALE VLAG.

DE CROO DIENT OOK EEN VOORSTEL TOT GRONDWETSWIJZINGSWIJZIGING IN, OM DE NAAM VAN HET LAND TE WIJZIGEN VAN BELGIË NAAR BELGAY.

Elders, op de VRT vraagt men zich af of al die sympathie voor twee slachtoffers niet averechts werkt.

Dat moet ik mijn niet afvragen maar goed, er is nog hoop voor het Belgische kwaliteitsjournalisme.

Anoniem zei

DE 9 OPENINGSZETTEN IN HET SCHAAKSPEL DAT TOT OORLOG ZAL LEIDEN

OF SCHADUWBOXEN EN POKERBLUF.

#1
De dag na de eedaflegging van Joe Biden, rolt een enorm Amerikaans militair convooi Syrië binnen.

#2
Twee weken later was het eerste luchtbombardement van Iraanse Troepen in Syrië.

#3
Uit wraak schiet Iran een raket op een Amerikaanse basis in Irak. Amerika heeft laten weten dat ze de "Time and Place" zal kiezen om terug te slaan. Was Bergoglio in Irak om te helpen kiezen?

#4
De VS heeft 6 B-52 zware bommenwerpers naar de Diego Garcia basis in het midden van de Indische Oceaan overgevlogen, van waaruit die dingen altijd opstijgen. Gisteren 8 maart hebben 2 van de bommenwerpers - geëscorteerd door gevechtsvliegtuigen van Israel, Qatar en Saoedie Arabië, in formatie over het 'Midden-Oosten' gevlogen. Waar precies is niet duidelijk, maar het lijkt mij eerder op een wereldjamboree van Scouts, ofwel een gay-parade.

#5 Biden stuurt 10.000 troepen naar het Midden-Oosten, en het amfibisch aanvalsschip Bataan.

#6
Rusland heeft een illegale olie raffinaderij in Noord-Syrië gebombardeerd, die clandestien olie uit Irak via Syrië naar Turkije verscheepte – om ISIS te financieren.

#7
Israel doet voort met het bombarderen van strategische doelwitten in Syrië - of probeert tenminste. De Russische anti-raketten afweer schiet de meeste Israelische raketten aan de grens af.

#8
Israel zet alles op alles zodat Iran geen kernwapens ontwikkelt en laat weten dat ze “een lijst doelwitten hebben”. LOL die kan ik ook maken. Benjamin Nethanyahu heeft gisteren met de Amerikaanse vice-president getelefoneerd om, … ja waarom eigenlijk. Ik neem aan om haar van zijn lijst op de hoogte te brengen.

#8
Ook gisteren tijdens een persconferentie kon Joe Biden zich de naam voor het gebouw van het Amerikaanse ministerie van defensie niet herinneren. Hij was ook de naam van zijn minister van defensie vergeten.

#9
Eerder vandaag heeft de Chinese president Xi Jinping de top van het leger toegesproken, en hen opgedragen "paraat te zijn om zich te verdedigen", in een "toenemende moeilijke, complexe, en wisselende veiligheidssituatie". Dit komt 2 dagen na de vurige toespraak aan dezelfde legertop door Minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi die ons laat weten dat de VS "grenzen overschrijdt", en "met vuur speelt" over de Chinese soevereiniteit over Taiwan.

***

Dit is lijkt zeer sterk op de film 'Wargames' (1983) waarin de computer die de kernraketten lanceert een spelletje wil spelen; oorlogsspelletjes. MAAR DE COMPUTER BLUFT zoals in poker en doet maar simulatie alsof de computer uit eigen beweging de raketten lanceert.

De VS bluft ook.

Pokerface Joe Biden begint zich te ontpoppen als het booswicht uit een James Bond film, die ook steeds allerlei levensgevaarlijke huisdieren hebben; van de giftige octopus van Smythe, de piranhas van Blofeld, of de haaien van Largo, zo ook heeft President Biden een paar Duitse Herders die falende medewerkers in het Witte Huis opeten.

Tevens, zoals de James Bond booswichten steeds enthousiast over hun ingewikkelde plannen praten om James Bond te vermoorden, in plaats van het gewoon doen, praat Biden te veel over oorlog.

Het probleem voor de VS is dat de stimulus cheques die Biden in de brievenbus van elke Amerikaanse burger wil stoppen als onderdeel van zijn Corona Stimulus Pakket van $1.9 biljoen dollar, haar eigen financiele problemen teweeg gaat brengen met de Lopende Rekening van het Ministerie van Financiën, die op haar buurt in de markt van de staatsobligaties zullen overlopen.

Dan zie ik Europa als reserve lul op de bruiloft tussen China en de VS.

Europa laat kans na kans opzettelijk links laat liggen om zich als wereldmacht te ontpoppen, en zeurt liever over avondklokken.

En inderdaad; vanmiddag hebben Washington en Beijing besloten een top te organiseren in Alaska, ze noemen het de "Reset-Top voor Sino-Amerikaanse relaties”.


The Guardian Angel zei

@ Anoniem van 19:59

De zogenaamde 'regenboogvlag' die boven de Wetstraat 16 wappert, symboliseert alleen maar het feit, dat België een kolonie van de VS is.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------