BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

zondag 14 maart 2021

Anti-christelijke 'burgerzin' versus 'tégen de stroom in'

'Een Christen moet de overheid altijd gehoorzamen' - Maar is dat wel zo?
































Er is iets dat 'burgerlijkheid' heet. Gelovigen verwarren 'klein-burgerlijkheid' wel eens met een diepgaande Christelijke levensstijl. 'Burgerlijke' Christenen neigen naar conformiteit en gehoorzaamheid, die vaak wordt ervaren en wordt gebracht als een 'Bijbels' ideaal, maar in werkelijkheid is kleinburgerlijkheid een vorm van misplaatste volgzaamheid en zelfs een vorm van lafheid als het er écht op aankomt. Tal van keren zag ik deze manifestatie van de 'schijn van godsvrucht' die in wezen krachteloos is en in essentie er enkel maar op uit is om het 'eigen hachje' te redden.


Schapen en gehoorzaamheid

Jezus noemt de mensen "schapen" en we zijn dat ook. We volgen instinctief de meerderheid. Soms is dat goed en soms is dat ronduit slecht. Deze drang naar 'conformiteit' zit in de menselijke psyche en is zelfs sterk instinctief. Echter, "Gij zult de meerderheid in het kwade niet volgen" (Exodus 23:2) zijn woorden die ons moeten sturen tégen deze conformiteitsdrang in. Deze woorden staan in het midden van een tekst over eerlijke rechtspraak en een rechtvaardige levensstijl. Enkel mensen die gekozen hebben om ten allen tijde de Waarheid te volgen en door Jezus geraakt zijn, zijn in staat om dat in hun leven toe te passen. Dat is heel iets anders dan 'burgerlijk conform' zijn aan 'de regels', want als het er écht op aankomt, zal je deze 'regels' - juist dan - niet gehoorzamen.

'Burgerlijke Christenen' citeren graag de beroemde bijbeltekst: "Iedereen moet het gezag van de overheid erkennen, want er is geen gezag dat niet door God is ingesteld; alle gezag komt van God" (Romeinen 13:1). 'Burgerlijke Christenen' leren de andere mensen ten allen tijde alles te doen wat de overheid vereist. Toch kwamen net de 'eerste Christenen' in situaties waar juist zij de toenmalige overheid ongehoorzaam waren! Paulus die de Romeinen brief schreef, 'overtrad' schijnbaar zijn eigen woorden toen hij het Evangelie bleef verkondigen tégen de wil van de toenmalige overheid in. Of tenminste, zo zouden ‘burgerlijke Christenen’ dat proberen uit te leggen. In werkelijkheid is er echter een fundamenteel onderscheid aangaande 'gehoorzaamheid' te maken: (1) de gehoorzaamheid aan de menselijke orde en (2) de hoogste gehoorzaamheid aan de Goddelijke orde.

Paulus heeft het in de Brief aan de Romeinen over duidelijke zaken die ook in Gods Wet staan. Over alles wat betreft menselijke relaties, goed en kwaad, moord, liegen, stelen … en zelfs over belastingen betalen! Hij zegt over de gehoorzaamheid aan de overheid die door God is ingesteld: "Wie zich goed gedraagt, hoeft niet bang te zijn voor mensen die namens de overheid optreden, maar wie verkeerde dingen doet wél. Dus als u niet bang voor hen wilt zijn, moet u doen wat goed is" (Romeinen 13:3). De échte vraag is niet of we 'de overheid' moeten gehoorzamen, maar of we 'de overheid' in alles moeten gehoorzamen of dat er ook uitzonderingen zijn?


Echte gehoorzaamheid

Jezus zegt niet, dat we altijd alles moeten gehoorzamen wat de lokale overheid zegt. Jezus zegt wel dit: "Niet iedereen die "Heer, Heer" tegen Mij zegt, zal het Koninkrijk der Hemelen binnengaan, maar alleen wie handelt naar de Wil van Mijn Hemelse Vader" (Matteüs 7:21). De échte gehoorzaamheid gaat dus over de essentie van de mens die 'Christen' is, die Jezus in zich heeft en Hem volgt. Dat zijn het soort 'schapen' waar Jezus over zegt: "Mijn schapen horen naar Mijn stem en Ik ken ze en zij volgen Mij" (Johannes 10:27). Deze 'schapen' horen God en ze denken anders. Ze spreken anders en ze handelen anders. Daarom zijn ze wel eens 'dwars' en doen ze niet zomaar mee met alles wat als 'noodzakelijk' wordt voorgesteld.


De corona-vaccins en de vrijheid om er "néén" tegen te zeggen

Steeds zijn er twee soorten mensen te onderscheiden: (1) zij die sowieso alles wat de overheid zegt lijken te geloven en zich conformeren en (2) zij die "neen" durven zeggen en waarschuwen en niet zomaar aan vanalles en nog wat meedoen. Heel concreet staan we nu voor een keuze: (1) vaccineren en alle waarschuwingen wegwuiven of (2) dingen ernstig nemen en na degelijk onderzoek uit vrije wil kunnen weigeren. Mensen kunnen echter pas iets kiezen als ze goed geïnformeerd zijn. Op dit moment wordt de échte informatie door de overheid van ons weggehouden en zelfs verborgen. De waarheid is dat er teveel problemen met de corona-vaccins zijn, dat mensen ernstige gezondheidsproblemen krijgen en dat veel mensen overlijden juist door deze overhaastig geproduceerde vaccins! Die realiteit zou ons allemaal moeten wakkerschudden. Mensen die iets proberen te verbergen, hebben daadwerkelijk ook iets te verbergen. Alleen dat al is voldoende om u nu niet te laten vaccineren. U heeft die vrijheid. U heeft de vrijheid om te onderzoeken en dan te kiezen om iets al of niet te doen.

Zwakke Kerk

In 2020 werden we vanaf het begin van de wereldwijde 'plandemie' in onze vrijheden beperkt. Ook de kerken werden verplicht de deuren te sluiten of toch minstens de publieke samenkomsten te beperken of totaal te veranderen. Onder de noemer van "we moeten altijd aan de overheid gehoorzaam zijn" en "we moeten een goed getuigenis geven" conformeerden bijna alle bisschoppen en priesters zich letterlijk als onnozele schapen en deden alles gedwee wat de 'almachtige overheid' ook de Christenen opdroeg. De vraag is dan: "Was dat wel de juiste beslissing?" Moesten we wel zo drastisch onze samenkomsten beperken of zelfs de kerken sluiten? Is dat hetgeen God van ons vraagt? Is een Kerk die gehoorzaam is aan de wereld, niet per definitie een zwakke Kerk?

2 opmerkingen:

Anoniem zei

"'Burgerlijke Christenen' citeren graag de beroemde bijbeltekst: "Iedereen moet het gezag van de overheid erkennen, want er is geen gezag dat niet door God is ingesteld; alle gezag komt van God" (Romeinen 13:1). 'Burgerlijke Christenen' leren de andere mensen ten allen tijde alles te doen wat de overheid vereist."

A/
DE BIJBELVERTALING:

Het citaat lijkt op een Willibrordvertaling. In de editie van 1975 staat dit;

"Ieder mens moet zich onderwerpen aan de gezagdragers die boven hem staan. Want er is geen gezag dan van God. Ook het bestaande gezag is door God ingesteld."

In het Vulgaat staat het nog duidelijker;

"Omnis anima potestatibus sublimioribus subdita sit : non est enim potestas nisi a Deo : quae autem sunt, a Deo ordinatae sunt.

Ik vertaal dat als:

"Laat elke ziel onderworpen zijn aan hogere machten, want er is geen macht dan van God: en degenen die dat zijn, zijn door God verordineerd.

A1/
HOGERE MACHT OF GEZAGDRAGER; MAAR ZEKER GEEN OVERHEID.

Het gaat over een "hogere macht" volgens Vulgaat, of "gezag" volgens Wilibrord 1975, maar zeker geen "overheid."

Het woord "overheid" is een modern concept en handelt over de administratie van een moderne natiestaat. Het is ook een beperkende vertaling, en sluit bijvoorbeeld ouders uit die "hoger gezag" over hun kinderen hebben, of leerkrachten, priesters, werkgevers, enz..

Verder stelt het Vulgaat de conditie dat alleen zij die van God verordineert zijn, gezagdrager kunnen zijn. Zij dus, die de wil van God uitoefenen en volgens Zijn Gebod leven, en volgens Zijn Gebod diegenen leiden over wie ze gezag menen uit te kunnen oefenen.

A2/
OMNES ANIMA.

Elke ziel is onderworpen aan de hogere macht. DUS OOK DE GEZAGSDRAGERS - OF 'OVERHEID' ALS JE EROP AANDRINGT - ZIJN DIENAREN VAN GOD.

A3/
MAAR WAT ALS DE OVERHEID GEEN DIENAREN VAN GOD ZIJN?

Aha; Wilibrordvertaling heeft dit euvel voorzien en vervalst de vertaling van het Vulgaat opnieuw in vers 4 van Romeinen 31 door te zeggen: "Want de overheid staat in dienst van God voor uw welzijn". Dat is dus duidelijk; volgens de Wilibrordvertaling is het gewoon ondenkbaar dat de overheid niet ten dienste van God zou kunnen staan.

VOLGENS MIJ STAAT DE OVERHEID NOOIT TEN DIENSTE VAN GOD, EN EVENMIN TEN DIENSTE VAN HET WELZIJN VAN HET GEMENE BEST.

Iedereen weet dat het een bende gefaalde afzetters, fraudeurs, zakkenvullers, en zakkenrollers zijn. Ze zijn met niets te vertrouwen. Aanvaard het, ofwel moet je mij voorbeelden van hun goedheid geven.

B/
WAT MOET JE ALS KATHOLIEK DOEN?

Als antwoord wanneer een valse overheid Romeinen 31:1 citeert om gehoorzaamheid af te dwingen, antwoord je met;

Matteus 22:18-21

18. Maar Jezus doorzag hun valsheid en zei: “Waarom probeert gij Mij te vangen, gij huichelaars? 19. Laat Mij de belastingmunt eens zien.” Zij hielden Hem een denarie voor. 20. Hij vroeg hun: “Van wie is deze beeldenaar en het opschrift?” 21. Zij antwoordden: “Van de keizer.” Daarop sprak Hij tot hen: “GEEFT DAN AAN DE KEIZER WAT DE KEIZER TOEKOMT, EN AAN GOD WAT GOD TOEKOMT."

DUS

Betaal uw belastingen en uw parkeerboetes. Voor de rest hebben ze geen gezag - het enigste gezag ze afdwingen wordt toch maar met geldboetes, en pepperspray afgedwongen. Ze mogen mijn geld hebben als het niet kunnen laten het te pakken, want pakken zullen ze toch als je het niet geeft, maar mijn ziel krijgen ze niet, die is voor (en van) God.

POSTSCRIPTUM
DE mRNA vaccins zijn genetische manipulatie. Als God wenste dat ik een andere DNA zou hebben, had hij het me wel gegeven. Ik heb niets tegen medische wetenschap maar ik trek een lijn bij genetische manipulatie. Trouwens, men overdrijft het gevaar van Covid.

H. Verhoeven zei

Een heel goed artikel en aanvulling. Had ik dit toen ook maar gelezen. Gelukkig ben ik intussen ook wijzer geworden en vormt dit bericht er een mooie bevestiging van.
Beide schrijvers hartelijk bedankt.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------