BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

maandag 30 november 2020

Would-be dictator Emmanuel Macron gaat weer eens op zijn bek:

Franse regering past omstreden wetsontwerp aan na fel protest

De omstreden nieuwe Franse veiligheidswet waartegen afgelopen weekend nog fel werd geprotesteerd, zal worden aangepast. "De meerderheidspartijen zullen het omstreden wetsartikel compleet herschrijven en een nieuwe versie voorleggen aan het parlement", zegt fractieleider Christophe Castaner van de LREM-partij van president Emmanuel Macron.

De nieuwe wet maakt het verspreiden van filmpjes van politieoptredens strafbaar, tenzij het gezicht van de agenten onherkenbaar wordt gemaakt. Volgens de regering is de wet bedoeld om de politie beter te beschermen, want agenten waren de jongste tijd meer dan eens het doelwit van bedreigingen en geweld.

Maar tegenstanders zeggen dat de wet de persvrijheid onder druk zet. Ze vrezen dat geweld door de politie niet snel meer aan het licht zal komen, en dat daders van politiegeweld er makkelijker mee weg zullen komen.

Sinds de wet tien dagen geleden in een gespannen klimaat werd goedgekeurd door het Franse parlement, komen mensen op straat om te betogen. Afgelopen weekend werd op 70 plaatsen in Frankrijk gedemonstreerd door tienduizenden betogers. In Parijs kwam het tot hevige rellen met de politie.  

De Franse regering bindt nu gedeeltelijk in: de drie meerderheidspartijen in het parlement zullen het omstreden wetsartikel helemaal herschrijven. Een nieuwe versie zal ter goedkeuring aan het parlement worden voorgelegd. Dat heeft Christophe Castaner, oud-minister van Binnenlandse Zaken en fractieleider van de partij LREM van president Emmanuel Macron, aangekondigd.

"Het evenwicht dat we hebben betracht, is niet onverdeeld waargenomen, waarvan akte", zei Castaner. "Wij weten dat er nog twijfels bestaan", zei Castaner nog. Hij zei die twijfel te willen wegnemen om te vermijden dat het onbegrip nog toeneemt.

Tegenstanders van de wet vinden het herschrijven onvoldoende. Zij willen dat de wet gewoon wordt ingetrokken.

Bron: vrtNWS

Waarschijnlijk werd Macron door de Etat-major van de politie gedwongen om in te binden, aangezien de politie niet meer van plan is om de fratsen van Macron op straat tégen de bevolking in af te dwingen...

Wordt dus vervolgd...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Och ja;

En wat met die Slovaak die in de belgische politiecel gestorven is, met een flik die de hitlergroep bracht en goedkeurend toekeek.

Anoniem zei

Macron doet natuurlijk in zijn broek.
Hij heeft jarenlang traditioneel Frankrijk tegen zich opgebracht, geeft de kerken prijs in een schandelijke tolerantie voor antikatholiek geweld, verbiedt par ordre du moufti de Hl. Mis.
En de kleine mens wordt uitgehongerd (gilets jaunes) en nu zit het coronavirus in de sloppenwijken en bij de allochthonen, iedereen moet daarover zwijgen en de politie moet de bittere kelk uitdrinken.

Intussen loopt zoals bij de terreur in Sowjetrusland 1936 ff. het geweld uit de hand en wordt oncontroleerbaar.
Na politiecontroles in Leuven bij feestende studenten (15x voorbijgekomen) en in Elsene(Brussel) (é´´en studentin in paniek uit het venster van de derde verdieping gesprongen) wou nu ook de politie van Vlaams-Brabant/west niet achterblijven: op 28 november 2020 vielen ze in St.-Genesius-Rode aan de bruisselse stadrand in een villa binnen met danspartij en 75 gasten (natuurlijk franstaligen van de haute-volée) :-) LOL
Nu komt ook de bourgeoisie en het kapitaal aan de beurt.
De politie van Brussel-centrum deed dan ook een raid, notabene 150 meter van hun hoofdcommisariaat, en stormde de bar "Monroe", met daarin een homosexuele-orgie met 25 blote mannen, daaronder ("gekwetst") ook een europees parlementslid van de EVP.
De facto een hongaar van de Fidesz, klaarblijkelijk een "mol", intussen uit gezondheidsredenen teruggetreden en door een conservatievere en serieuzere persoon vervangen (dat stond nu ook niet in het script van Angela "Mutti" Merkel).
De zuiveringen beginnen, en wel dikwijls door lokaalinitiatief, niet mer gestuurd en zeer dikwijls totaal verwarrend.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------