BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

woensdag 25 november 2020

In het Verenigd Koninkrijk en in Ierland gaat de Katholieke Kerk naar aanleiding van de corona-lockdowns en het 'misverbod' opnieuw ondergronds


Priesters leggen 'misverbod' naast zich neer:

'The fact that we have to sneak around to worship God,
in fear of criminal prosecution, is alarming.
But we do what we have to do,' a priest said.

Eigenlijk zijn we als Kerk weer waar we moéten zijn!



7 opmerkingen:

Anoniem zei

Er is nog altijd Nederland en Duitsland voor je kerst mis.

Alleen een avondklok in België zou een middernachtmis in het buitenland kunnen verpesten, want je moet naar huis naar de mis.  Maar hotels in Nederland zijn open en aangezien je pas binnen de 48 uur terug thuis moet zijn om een quarantaine te vermijden, is er geen minister (of andere satanist) die je tegen kan houden.


Wat de gesloten kerken in België betreft;  het zijn toch maar allemaal blasfemische ketters.  Hoe minder (novus ordo) missen die lui verkrachten, hoe beter.  


Maar ja;  het is zo een van de vele samenzweringstheorieën die tot het begin van het jaar nog krankzinnig waren, nu is de eredienst per wet verboden.  Ongrondwettelijk natuurlijk, want dat druist in tegen de godsdienstvrijheid.

Anoniem zei

In hoeverre is dit representatief voor de Kerk in het Verenigd Koninkrijk? Een uitspraak van een priester of van meerdere?

The Guardian Angel zei

@ Vorige Anoniem,

Het zal natuurlijk niet representatief zijn voor de Kerk in het VK. Maar, het betreft meerdere priesters én parochies. Maar, ook in het VK is de meerderheid "quantité négligeable", ook al protesteren daar de bisschoppen zachtjes...

Anoniem zei

Aan anoniem 25.11.2020 om 20.05

Het geciteerde artikel staat op LifeSiteNews.
De roomskatholieke Kerk heeft in Groot-Britanniê en in Ierland nog steeds een grote herinnering aan de onderdrukking van het katholiek geloof.
In tegenstelling tot Belgiê en Nederland was het nooit vanzelfsprekend om katholiek te zijn.
Tegelijkertijd is het respect voor waardige liturgie, het traditioneel liturgisch gezang, de schoonheid van beeldhouwwerk, gebouwen en schilderijen er veel levendiger.
Aan anglicaanse zijde is er sedert eeuwen de High Church met de Lirurgische Beweging en zeer vele beroemde bekeerlingen.
Dat maakt de gang in de ondergrond veel gemakkelijker- en de gelovigen gaan mee.
Hetzelfde geldt in Ierland, waar daarbovenop het IRA bij al zijn marxistisch gedachtengoed toch steeds veel respect voor dappere oprechte priesters heeft gehad.
The Observer berichtte over "dozijnen priesters en geestelijken".
De noordbelgische bastaardkerkers begrijpen dat wel niet.
Voor de Hl. Kerk is dit een deugddoende zuivering: het zwakke, de bietekwieterij en het "alles-is-goed-en-alles-is-mooi" post-conciliaire geleuter zijn tot nul herleid.
Profeet Jeremias: "Zijt gij doof? Zijt gij blind? Ziet gij niet en hoort gij niet hoe het gras kiemt en begint te groeien" (uit het hoofd geciteerd)

The Guardian Angel zei

@ Vorige Anoniem,

Correctie!

Niet vergeten, dat het Nederlandse regime de Katholieken ook 300 jaar lang zwaar heeft vervolgd.

De zogenaamde 'religieuze tolerantie' in Nederland is één grote wassen neus en zelfs ronduit leugenachtig!

Anoniem zei

Die verdrukking van katholieken in het VK is niet niets.

Sinds de excommunicatie van de Engelse koningin Elisabeth in 1570 werden katholieken gediscrimineerd.  Ze hadden zelfs geen stemrecht in deze "oudste democratie ter wereld", ze mochten geen openbare functies verrichten.  Pas in 1829 kregen katholieken stemrecht.  Pas in 1869 opende het eerste seminarie.

Tot vandaag zal een Schotse Katholiek je zeggen, dat het enigste waar een Schotse lutheraan en katholiek het over eens zijn hun wantrouwen van een Anglicaan is.

De verdrukking van de joden was ook geweldig - tot de holocaust toen de britse hypocrieten opeens rechtsomkeer maakten.  

Je kan mij niet overtuigen dat de Kerk in België nog katholiek is.  De Belgische bisschoppen zijn liberalen tot het punt waar je ze met de beste wil in de wereld niet meer katholiek kan noemen.  Het enigste dat nog katholiek is de priesterfraterniteit van Pius X, en anderen die de catechismus van 1962 of eerder hanteren.  En hoe die gehaat worden door, eerst en vooral de bisschoppen...  Gehaat.  Om stil te zwijgen over de politici.  Wat wil je met lui die een Roeach catechese hanteren?

Jullie mogen het ook niet onderschatten dat in België de eredienst per wet verboden is.  Dat is een verbod op religie.  Laat staan wat dat zegt over de godsdienstvrijheid.

A propos, godsdienstvrijheid is een mensenrecht dat zelfs de vrijmetselaars in de VN niet vergeten zijn in de Verklaring van de Rechten van de Mens te vermelden.

De katholieke Kerk is bijzonder ver de hoek in gedrukt.  

Anoniem zei

Hooggeêerde @Guardian Angel,
Uw correctie gedeeltelijk aangenomen.
De schuilkerken in Amsterdam zijn mij goed bekend.
In de zog. Generaliteitslanden (Noord-Brabant, Zuid-Limburg) was het katholicisme wel officieel verboden, werd echter onder de hand getolereerd.
De omgang met wederdopers, remonstranten en mennonieten was overigens nog veel harder en meedogenloos.
Vanaf het begin van het regime Jozef II, via de Brabantsche Omwenteling tot de heerschappij van de franse revolutionairen, Napoleon en Willem I was het lot der vlaamse en noordnederlandse katholieken quasi identisch.
In het koninkrijk der Nederlanden von dan de katholieke emancipatie met afschotting en verzuiling, en staatsdragende regeringsverantwoordelijkheid plaats; in Belgiê in tribulaties met de liberalen en de sociaaldemocratie eveneens een nationaal milieu catholique met verzuiling en meer dan een eeuw regeringdsdeelname.
Direct pre-, para- en postconciliair verdampte het geloof zienderogen en bleef alleen nog het lege omhulsel van de christen-democratie over.
In Vlaanderen ist het erger, ja.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------