Op een betoging tegen de avondklok zijn volgens De Standaard in Luik zaterdagavond naar schatting 500 mensen komen opdagen. Drie betogers zijn gerechtelijk aangehouden, 17 anderen administratief aangehouden. Zeven mensen raakten gewond. De betoging begon om 21 uur en verliep aanvankelijk probleemloos. Om
22 uur toen de avondklok inging, bleef een deel van de aanwezigen
hangen. Rond 23 uur besloot de politie de resterende betogers te
controleren.
Volgens de politie werden ongeveer in totaal 350 mensen administratief aangehouden en geïdentificeerd, maar zonder vastgehouden te worden. Een vijftigtal betogers moest worden meegenomen naar het politiebureau om hun identiteit te verifiëren. Alle geïdentificeerde personen worden geverbaliseerd. Er zijn meer dan 400 pv’s uitgeschreven.
Zeventien mensen zijn administratief aangehouden en tijdelijk vastgehouden: vijf mensen voor het verstoren van de openbare orde en 12 omdat ze door de politiebarricades wilden breken. Er zijn ook drie gerechtelijke aanhoudingen verricht: twee voor gewapend verzet in de omliggende straten en één voor opzettelijke vernielingen.
Er is ook sprake van zeven gewonden: vier politieagenten en drie manifestanten die bij aankomst op het politiebureau verklaarden dat ze gewond waren. De ernst van hun verwondingen is niet duidelijk.
Bron: De Standaard
Enkele bedenkingen:
De berichtgeving van De Standaard is natuurlijk weer leugenachtig. vrtNWS maakt het nog bonter, want daar krijg je de indruk dat het een onschuldige picknick betrof.
Waarschijnlijk betreft het hier méér dan 2.000 deelnemers en hoofdzakelijk jonge mensen, die met Kerstmis en Nieuwjaar op stap willen gaan. Typisch voor Luik.
De wat wereldvreemde en droogstoppelrige tiran Frank Vandenbroucke (SP.A), die met zijn linkse academische ervaring géén enkele ervaring heeft met het aansturen van mensen - laat staan het aansturen van een hele bevolking - begaat de ene fout na de andere.
De brutaliteit van het politieoptreden in Luik is ronduit weerzinwekkend! Het is ronduit schandalig om vreedzame, jonge mensen te verbaliseren die hun grondwettelijk recht op betogen uitoefenen.
Betogers hoeven geen burgemeester of commissaris toestemming te vragen om op een bepaald tijdstip te mogen betogen... Zij hebben dat recht en zeker als zij mensenrechtenschendingen aanklagen.
De draconische, ongrondwettelijke corona-maatregelen van het Belgische regime - waarbij volgens Amnesty International de mensenrechten op een nooit geziene schaal worden geschonden - zullen als een boemerang in het gezicht van de regering inslaan!
De politiek zal gereset worden!
zondag 29 november 2020
Jongeren protesteren tégen de avondklok in Luik
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten