BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

donderdag 26 november 2020

CD&V-voorzitter Joachim Coens wil feesten op kerstavond, maar de kerken mogen wat hem betreft met Kerstmis gesloten blijven:

"Wie daar behoefte aan heeft, kan de misviering online volgen!"

De CD&V-voorzitter deelt de bezorgdheid rond de impact van de lockdown op ons mentaal welzijn. “Niemand mag zich eenzaam of afgezonderd voelen. Zeker niet in deze periode. De impact van de lockdown op het mentale welzijn is een enorme uitdaging. Daarom is het perspectief op warme feestdagen met onze dierbaren, weliswaar in beperkte kring, een absolute must. Deze bemerkingen neemt CD&V mee naar het overlegcomité van vrijdag”, besluit de CD&V-voorzitter.

Beste Joachim, het gaat er niet om dat mensen "behoefte hebben aan het volgen van een misviering". Wij moeten God beminnen en eren en dat doen we formeel tijdens de Heilige Mis in een kerk.

Uw reactie is schokkend! Maar, wie bij de hond slaapt, krijgt ook zijn vlooien. We hopen, dat de CD&V en de andere vrijmetselaarspartijen bij een volgende verkiezing totaal geoblitereerd zullen worden. U bent net zo laf als het Belgische episcopaat! Nog zo een nutteloze bende parasitaire zakkenvullers!

Omzeil de coronamaatregelen nog eens en ga met Pieter De Crem nog eens in een hotelrestaurant eten!

En laat die klungelende Wouter Beke nog eens een paar duizend bejaarden ombrengen!

Buon pranzo aan alle hypocrieten!



5 opmerkingen:

Anoniem zei

Graag bron. Waar deed hij die verklaring?

The Guardian Angel zei

Link naar de eenzame Kerst van de CD&V:

https://www.cdenv.be/actua/cdvers-willen-geen-eenzame-kerst-en-willen-solidair-zijn-met-de-zwakkeren-in-de-samenleving/

De letterlijke denigrerende uitspraak: "Wie daar behoefte aan heeft, kan de misviering online volgen!"

deed Coens op 26 november 2020 op VRT Radio 1 om circa 17.50 u.

Anoniem zei

De vrijmetselaarspartijen gaan inderdaad verpletterd worden in het stemhokje, maar ons elektronisch stemmen gebeurt met de hard- en software van smartmatic. We worden dus al een tijdje bedrogen. Kijk maar wat er in de VS gebeurd is. We moeten vooral hopen dat daar de waarheid niet enkel aan het licht komt, maar ook triomfeert!

Anoniem zei

Wat is het nu, Coens? Waarom vieren op Kerstavond?

Je hebt nogal veel te vieren. Wat een succes je eerste jaar als partijvoorzitter en premier geweest is. Al die maatregelen die je met onvermoeide moed ingevoerd hebt. Hoeveel goede ideeën je wel niet gehad hebt. Hoeveel vruchten die wel niet afgeworpen hebben. Daar mag je fier op zijn.

Vertel me eens, wat doe je zoal als premier wanneer er geen corona crisis is. Heb je dan nog wel iets te doen?

Heb je nu wel de tijd om een land te regeren? Weet je, ik ben niet bang van wat je zegt, maar ik huiver bij de gedachte wat je achter onze rug doet. Dat moet pas echt smerig zijn.

Ik blijf erbij dat België beter functioneert zonder regering.

Denk je dat de bevolking zo dom is dat ze niet beseffen dat er een tweede golf kwam toen er een regering ingezworen werd. De regering Coens wilde ook een golf. Was dat iets dat je op je palmares wilde zetten: Procureur van Corona Golven, verwoester van de kleine man. “Ik wil ook een golf creëren”, en nu wil ik feesten.

Maar waarom thuis vieren?

Is het omdat je vriendjes in Davos je niet uitgenodigd hebben, en nu niet weet wat je met je kersttijd moet doen? Je zal wel weten dat de skiliften in Davos open zijn, terwijl ze in de rest van Europa gesloten zijn.

Maar waarom de bevolking aanmoedigen te vieren? Om een derde golf af te kunnen kondigen in januari? Of is het gewoon om de mensen nog misselijker te maken omdat ze geen geld hebben om te feesten?

Zijd toch eens een keer eerlijk. Gewoon voor 1 keer zou al mooi zijn. Je leermeesters in Downing Street en Threadneedle Street in London zijn tenminste eerlijk genoeg om nu al te zeggen dat de ontspanning van corona regels in december tot een verstrenging in januari zal worden. Ongetwijfeld dat jij hun voorbeeld op achterbakse wijze gaat volgen door de bevolking de schuld te geven, dat ze "te hard" kerst gevierd hebben, en jij dan in januari met pijn in het hart, zo hard al moeten werken, en de lockdown zal verlengen en verstrengen.

En wat met de vierde en vijfde golven? Hoe ga je dat doen?

Zijn dat de kanker en hartziekte patiënten die nu geen diagnose en behandeling krijgen en over een paar maanden in bosjes beginnen te sterven?

Ik zal je nog een paar ideeën geven voor subsequente golven.

Een golf werklozen.
Een golf failliete bedrijven
Een golf zelfmoordenaars
Een hongersnood.
Een energietekort
Een budgettair tekort.
Een gebrek aan belastinginkomsten en sociale bijdragen, omdat niemand nog werk heeft.
Een inkrimping van het budget gezondheidszorg.
Opheffen van de sociale zekerheid.
Sluiting van een paar ziekenhuizen.

De Corona crisis is geen medische crisis. Het is niet "Darwin aan het Werk". Het is niet de natuur die aan natuurlijke selectie doet. Sorry jongen als het kwijl uit je bek stroomt bij het aanhoren van de dodentallen, maar Corona is niets van het bovenstaande.

Corona is een politieke crisis. Een crisis waarin sociopaten in de politiek er een olympische sport van gemaakt hebben om elkaar te overtroeven in het invoeren van maatregelen die de bevolking zo veel mogelijk schade berokkenen.

Ik wens je veel geluk, blijdschap, en voorspoed in het komende jaar, en geniet maar van je kerstmis. Het zou je laatste kunnen zijn.

En daarom is een Heilige Mis geen luxe, maar een noodzaak, en vooral jij hebt daar behoefte aan.

Of heb je je er al bij neergelegd dat wanneer de tijd komt, je samen met je collega's jullie intrek zullen nemen in de speciale plek in de hel die onlangs heringericht is en voorbehouden is voor de corona sociopaten.


Anoniem zei

Wat voor een onzin:
"Het perspectief op warme feestdagen...is voor ons (de cd&v) een absolute must".
"De impact van de lockdown op de mentale gezondheid is een echte uitdaging".

De advent- en kersttijd is met de veertigdaagse vasten en de paastijd tot pinksteren één der sterke kerkelijke tijden, met zeer bijzondere nadruk in de liturgie.
Hier wordt de Menswording van God gevierd- het draaipunt van het christelijk geloof.
Met "warme feestdagen", knus enz. heeft dat niets te doen.
Godfried Bomans heeft overigens ooit zeer gepointeerd gezegd, dat het ergends nooit knus kan zijn wanneer het elders niet knus is...

En eenzaamheid/verlatenheidis ook onzin.
Een christenmens is nooit alleen, zelfs niet in de eenzaamste uren.
"Emanu-el" betekent niet voor niets "God met ons".
De 7 O-antifonen voor Kerstavond (17.12-23.12) demonstreren dat zeer goed.

De lockdown, door de steeds laf-kruiperige cd&v mee doorgevoerd, schaadt niet alleen de mentale maar ook de lichamelijke gezondheid.
De "impact van de lockdown" is geen uitdaging: nee, het is nu juist het opheffen van de inrtaeuropees zwaarste lockdown in Belgiê, die een uitdaging voor de cd&v is.
De tjeven doen reeds in hun broek bij het denken aan die optie.

Deze pseudo-ex-christelijke partij behoort met borstel en vuilnisblik tesamengekeerd en op de mesthoop gesmeten.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------