BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

zondag 8 november 2020

Katholieken voor de kathedraal van Versailles deze zondagavond eisen de heropening van de kerken voor de publieke eredienst

Géén 'vrijheid' van eredienst in het Frankrijk van corona-president Macron





1 opmerking:

Anoniem zei

Die manifestanten staan daar maar wat te koekeloeren voor de kerk. Wat ze doen zal niets uithalen. Of heb ik het verkeerd?

27 februari 1977. Parijs. Monsignor François Ducaud-Bourget van de SFPPX, organiseerde een samenkomst van de gelovigen in het Maubert Mutalité Centrum. In processie trok hij met de gelovigen naar de kerk van Saint-Nicolas-du-Chardonnet, waar de novus ordo mis net ten einde kwam. E.H. Ducaud-Bourget trok met de processie binnen, tot aan naar het altaar waar hij de religieuze parafernalia herschikte, en begon...

In nomine Patris et Filii et Spiritus Sancti
Introibo ad altare Dei,
ad Deum qui laetificat iuventutem meam.

De priester die net zijn Novus Ordo mis beëindigd had, belt woedend de politie en eist met de Commissaris te spreken. Helaas was de Commissaris niet in het politiekantoor. De priester dringt aan en vraagt waar hij de commissaris kan bereiken. "Hij is naar de H. Mis", zegt de receptioniste op het politiekantoor. "In welke kerk?" vraagt de priester. "In Saint-Nicolas-du-Chardonnet", krijgt hij als antwoord.

Een prachtig verhaal. En nog waar ook.

Zó een protest haalt wel iets uit.

Maar ja, dat was 1977. Toen bestond er toch nog een minimum aan fatsoen en respect voor de wet – die nog conform was met de grondwet. De wet werd gehandhaafd, en alleen overtredingen veroordeeld – misschien dat niet elke overtreding veroordeeld werd, maar wel dat alleen overtredingen veroordeeld werden. De scheiding van de machten en scheiding van Kerk en Staat bestond nog.

Toch geloof ik dat je moet pakken wat van u is. Het recht op godsdienst. Het gewoon pakken.

Wat is er sinds 1977 gebeurd?

HOE VEEL LEGIOENEN HEEFT DE POLITIE? Die manifestanten staan daar niet alleen. Het plein staat bijna vol. Is er nu echt geen priester meer te vinden die de deur wil inbeuken?

Is de profetie van Akita dan eindelijk toch waargekomen; “je zal geen priester meer vinden”. “De Kerk zal volzitten met diegenen die compromis accepteren, en de duivel zal vele priesters en religieuzen en gelovigen dwingen de dienst van de Heer te verlaten.”

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------