BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

dinsdag 31 maart 2020

Zweden zegt 'neen' tegen quarantaine


De laatste cijfers in Zweden tonen bijna 3.500 COVID-19-gevallen en 105 doden. Zolang de ontwikkeling van de Zweedse epidemie op dit niveau blijft, ziet de Zweedse regering geen enkele reden om ondemocratische en draconische maatregelen te nemen die je maar voor een zeer beperkte tijd kan volhouden.

Door de specifieke aanpak van de Zweedse regering konden bedrijven open blijven, waardoor de impact op de economie van het land beperkt blijft. De aanpak is over het algemeen goed ontvangen door de bevolking, die de maatregelen als verstandiger beschouwt dan de draconische maatregelen die in andere landen zijn genomen. De Zweedse regering lijkt minder geneigd om blind 'zomaar iets te doen' zoals vele andere regeringen in het Westen hebben gedaan. De Zweden hebben niet van de staat geëist om hun vrijheden in te perken zoals de paniekerige bevolkingen van vele andere landen lijken te hebben gedaan.

Alleen de tijd zal uitwijzen wat de beste reactie op de uitbraak van COVID-19 blijkt te zijn, maar voorlopig zou de laissez-faire aanpak van Zweden de bevolking moeten aanmoedigen. De regering vertrouwt erop dat haar burgers de adviezen in acht nemen en hun gedrag daaraan aanpassen zonder de dreiging van ondemocratische politie-interventies. Dit is iets dat in een vrije samenleving moet worden toegejuicht. Het vertrouwen van de burger in de overheid wordt zo ook groter, terwijl bijvoorbeeld in België de dreiging van een lockdown met allerlei absurde, draconische maatregelen de hysterie bij het publiek heeft gevoed.

Vertrouwen is een belangrijke factor in een democratie waar een regering regeert met instemming van het volk. Het publieke vertrouwen in Zweden is uitzonderlijk groot, met burgers die geloven dat hun politici in het algemeen belang handelen. Zweedse politici beschouwen volwassenen als volwassenen en behandelen hen niet als kinderen. Dit is sleutel tot dat vertrouwen. Dat in België de kloof tussen de politiek en de burger groeit, hoeft natuurlijk niet te verbazen wanneer de politie zich als een vreemde bezettingsmacht gedraagt en daardoor herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog oproept.

Er zullen zonder twijfel offers moeten worden gebracht in de strijd tegen Covid-19, maar het is van vitaal belang dat het vertrouwen van de burger in de regering niet één van de dingen is die definitief verloren gaan. Wat dat betreft, speelt de Belgische regering met vuur. Door een meer afgemeten reactie, adviezen te geven in plaats van politionele handhaving, neemt de Zweedse regering een gok, maar misschien wel een minder risicovolle dan in België, Frankrijk, Duitsland, Spanje of Italië. Zweden laat zijn economie op een veel normaler niveau functioneren dan de rest van Europa, dat in feite bijna volledig is stilgevallen en aan de rand van de economische afgrond staat.

Als de pandemie niet zo dodelijk blijkt te zijn als bijvoorbeeld de Belgische 'experts' aanvankelijk vreesden, zouden de opgelegde draconische maatregelen ertoe kunnen leiden dat de voorgestelde 'remedie' van lockdowns en andere ondemocratische, draconische maatregelen erger is dan de kwaal.

Als COVID-19 echter zo dodelijk blijkt te zijn als voorspeld, maar niet méér in Zweden dan in andere landen met hun draconische maatregelen, kan de regering nog steeds niet worden beschuldigd van niets te hebben gedaan, maar verkeert Zweden sowieso in een economisch stabielere toestand.

De enige situatie die de Zweedse regering in moeilijkheden zou kunnen brengen, zou zijn wanneer het sterftecijfer in Zweden hoger zou komen te liggen dan in vergelijkbare landen, maar tot dusver zijn er weinig aanwijzingen dat dit het geval zal zijn.

Geen opmerkingen:

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------