BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

woensdag 25 maart 2020

Het fiasco naar aanleiding van de 'Corona-crisis' is het gevolg van de jarenlange blinde besparingswoede in de gezondheidssector onder druk van de EU,

de incompetentie van de wetenschappelijke stuurgroep

en de machtsgeilheid van bepaalde regeringsleden


Dat het aantal besmettingen met het coronavirus wereldwijd in rap tempo toeneemt, zal wel niemand zijn ontgaan. Behalve dan in België waar misschien wel het aantal besmettingen toeneemt, maar dat amper wordt gereflecteerd in de testresultaten die totaal ondermaats zijn. In België zijn er op dit ogenblik 4.269 vastgestelde besmettingen, hetgeen een onderschatting is van het werkelijke aantal, dat waarschijnlijk minstens 10 keer zo hoog is. Het lage aantal vastgestelde besmettingen is het gevolg van de onwil van de stuurgroep en een gebrek aan reagentia. De eerste oorzaak is slecht 'huisvaderschap' hetgeen een juridisch principe is, waarbij men ervan uitgaat, dat iemand zich redelijkerwijze als een verantwoord persoon gedraagt die alles doet wat nodig is om (voorzienbare) schade te voorkomen. De tweede oorzaak is onkunde.

Het onderschatten van het aantal werkelijke besmettingen en het overschatten van het aantal slachtoffers komt de stuurgroep natuurlijk goed uit, omdat het hen in staat stelt om van het corona-virus iets te maken hetgeen het niet is. Het corona-virus is géén killer-virus, maar valt binnen de range van het normale griepseizoen, alhoewel corona zelf geen griep is, maar één van de vele virussen die verkoudheden veroorzaken. In die zin is het corona-virus wel degelijk gevaarlijk voor de kwetsbare groepen, maar niet gevaarlijker dan de griep, ondanks de media-hype.

De door de stuurgroep voorgestelde maatregelen, die klakkeloos door de regering werden opgelegd en nog eens werden overdreven, missen hun doel totaal. Quarantaine-maatregelen schieten hun doel volledig voorbij wanneer men iedereen in quarantaine zet. Men moet de zieken scheiden van de gezonden, zo niet loopt men het risico om de situatie eerder erger te maken dan ze te milderen.

Quarantaine-maatregelen kunnen alleen maar werken wanneer men weet wie ziek is en wie niet. Op dit ogenblik weet men dit in België totaal niet. Dit is een flagrante tekortkoming in het gevoerde beleid. Hoe zou men effectieve maatregelen kunnen opleggen wanneer men volledig blind vaart?

Dat onze Franstalige politici in volle paniek op de meest dwaze manier de Franse president Macron achterna gelopen zijn, hoeft natuurlijk niet te verbazen, aangezien onze Europese president Charles Michel natuurlijk het schoothondje is van Macron. Michel heeft zeker achter de schermen druk uitgeoefend op Sophie Wilmès die intussen ook alweer van de aardbodem lijkt verdwenen te zijn.

De lockdown die Macron in Frankrijk geïnstalleerd heeft, had enkel de bedoeling om de acties van de Gele Hesjes in de kiem te smoren. Dat België ook in lockdown ging, kwam die Macron natuurlijk goed uit, omdat hij dan naar België kon verwijzen om tegen de Fransen te zeggen, dat hij niet de enige dictator in Europa was die de democratische rechten van de burgers met één pennentrek aan de kant schoof.

De puinhoop die men in Spanje heeft gecreëerd, is ook het gevolg van het wanbeleid van de opeenvolgende Spaanse regeringen zélf. Snel snel de noodtoestand uitroepen om het eigen falen te verdoezelen, is een democratisch land onwaardig. Idem voor Italië waar technocraat Giuseppe Conte de plak zwaait.

Hetgeen de voorbije weken is gebeurd, toont aan dat men voldoende checks and balances moet inbouwen. Het is niet aan geesteszieken of paniekzaaiers om een land te besturen. Maar, wat kan je verwachten van de medische kennis van lieden die twijfelen aan het verschil tussen een man en een vrouw. Een verkozen parlement zou zich trouwens nooit buiten spel mogen laten zetten. Bijzondere volmachten voor een regering zouden trouwens in de grondwet verboden moeten worden.

De paniek die men heeft gecreëerd, werd voornamelijk gevoed door het wanbeleid in communistisch China en de chaos in Italië. Wat er precies in Italië is gebeurd, zal nog nader onderzocht moeten worden, maar het is duidelijk, dat er in Italië een aantal exogene factoren zijn die een rol spelen en die in feite niets met het corona-virus te maken hebben. Italiaanse toestanden zijn hier in België onwaarschijnlijk en dat wéét de Belgische stuurgroep.


Enkele exogene factoren in Italië die de gevolgen van het corona-virus versterken:

1. Het aantal ziekenhuisbedden werd de voorbije jaren gehalveerd onder druk van de EU.
2. Een zeer grote groep van hoogbejaarden. Een aanzienlijke groep van de slachtoffers is ouder dan 90 jaar.
3. Een vreselijke luchtverontreiniging (vooral fijn stof) in Lombardije die de longen van de mensen na verloop van tijd ernstig preconditioneert.
4. Een ernstig tekort aan beademingstoestellen.
5. Het massaal, blind toedienen van antivirale middelen waaronder AIDS-remmers is natuurlijk een recept voor vroegtijdige dood.
6. Een controversieel vaccinatieprogramma tégen miningitis dat in december 2019 en januari-februari 2020 in Bergamo en Brescia onder politieke druk werd uitgevoerd en de weerstand van tienduizenden ernstig heeft ondermijnd.
7. Een schijnbare relatie tussen de corona-haarden en de plaatsen in Italië waar malaria historisch endemisch was. Het feit dat Chloroquine-tabletten, een middel tégen malaria, een gunstig verloop van corona bespoedigen, is dan ook zo te verklaren.
8. Verder heeft Italië de vele duizenden Aziatische toeristen in het land niet in quarantaine gezet, ook niet toen de corona-crisis volop in China woedde.  
9. De doelbewuste paniekzaaierij van de regering Conte die de bevolking in een panische angst heeft gebracht en de gezondheid schaadt.
10. Mensen worden nu eenmaal psychisch ziek van die eindeloze en groteske quarantaine-maatregelen die met politioneel en militair geweld worden afgedwongen.

Men had de mensen moeten informeren en kwetsbare groepen en zieken in quarantaine moeten zetten en voorzien van alle medische middelen - zoals mondmaskers en dergelijke - die er uiteindelijk niet bleken te zijn. De mildere, maar ook nog overdreven aanpak van Nederland, zou ook door België gevolgd moeten zijn. De maatregelen die de Nederlandse overheid heeft genomen om de corona-uitbraak zo goed mogelijk te beheersen, hebben er ook voor gezorgd dat de groei van de uitbraak afvlakt. Dat zei Jaap van Dissel, directeur van het Centrum voor Infectieziektenbestrijding (CIB) van het RIVM zojuist in een briefing voor de Tweede Kamer. "Er is in ieder geval sprake van een positieve trend", zei hij.

De sluiting van scholen en universiteiten en het platleggen van de economie zijn kapitale en onvergefelijke fouten geweest. Ook de chaotische en denigrerende communicatie van een Sophie Wilmès, een Maggie De Block, een Pieter De Crem en een Koen Geens zijn onvergefelijk. Deze lieden moeten onverwijld ontslag nemen. Ook de communicatie van viroloog Marc Van Ranst, die tot over zijn oren in bed ligt met de big pharma, is onvergefelijk. Mensen in dergelijke posities moeten totaal onafhankelijk zijn en niet de schijn wekken, dat ze er financieel voordeel uit kunnen halen.

Het enige land dat zijn zaakjes een beetje op orde heeft, is Duitsland. Daar is bij bijna 33.593 mensen het virus vastgesteld. Opvallend is dat er relatief weinig doden vallen onder de Duitsers: tot nu toe 164. In Spanje, waar ze een vergelijkbaar aantal besmettingen hebben, zijn al duizenden mensen door het virus overleden, hetgeen dus statistisch onmogelijk is, maar enkel aan de methode van tellen ligt. Ook in Nederland is het dodental hoger, terwijl er veel minder officieel geregistreerde besmettingen zijn. Hier moet worden opgemerkt, dat men in Nederland in een vrij vroeg stadium tot euthanasie overgaat.

Het lage aantal doden in Duitsland wordt verklaard doordat Duitsland vanaf het begin veel heeft getest, dat er daardoor ook veel patiënten met milde ziekteverschijnselen bekend zijn en dus mee worden geteld in de statistieken!!! De Duitse cijfers zouden daarmee een realistischer afspiegeling zijn van het aantal zieke mensen. In andere landen is naar verwachting het aantal zieken dat niet bij de autoriteiten bekend is, veel groter. Ook worden in Duitsland patiënten die andere onderliggende aandoenen én corona hebben niet tot de corona-slachtoffers gerekend. In Duitsland worden enkel die mensen die alleen maar corona hebben en géén andere onderliggende aandoeningen tot de corona-slachtoffers gerekend.

Volgens een woordvoerder van het Robert Koch Institut (RKI), het Duitse crisiscentrum, waren de Duitse autoriteiten al vroeg gealarmeerd over het virus. "Eind januari hadden we hier al een kleine corona-uitbraak in Beieren, bij het bedrijf Webasto. Die hebben we toen goed weten te isoleren, maar vanaf dat moment namen we het wel serieus. Daardoor zijn we meteen veel gaan testen en moesten bijvoorbeeld mensen die uit een risicogebied in China kwamen twee weken in quarantaine." Dit heeft men in Italië niet gedaan.

Het is intussen duidelijk, dat het corona-virus eind januari 2020 ook al in België aanwezig was, maar dat dat door de incompetentie van de wetenschappelijke stuurgroep volledig is gemist. Dit bewijst dat de griepmonitoring in België niet op punt staat.

In Duitsland is de testcapaciteit volgens minister Spahn van Volksgezondheid tot 200.000 per week opgedreven. Er zouden per week zo'n 160.000 tests worden uitgevoerd. In België wordt slechts een fractie hiervan uitgevoerd. Duitse artsen mogen zelf bepalen bij wie ze een test uitvoeren. De richtlijn van het RKI is minder streng dan in België. Waar in België alleen getest wordt bij hele zieke mensen, schrijft het RKI testen voor bij personen die corona-symptomen hebben en in een risicogebied waren of in contact stonden met een besmet persoon.

Ook waren de mensen die in het begin ziek werden veelal jong en gezond: carnavalsvierders, mensen die terugkwamen van wintersport. Bij hen is de ziekte in veel gevallen mild verlopen. Nog steeds is de gemiddelde leeftijd van de patiënten in Duitsland relatief laag, namelijk 45 jaar. Ter vergelijking: in Italië is dat 63 jaar. Bekend is dat hoe ouder de patiënt is, hoe groter de kans dat hij of zij overlijdt. Dus is het logisch dat als de groep patiënten gemiddeld jonger is, het aantal doden lager is.

Op dit moment zijn de ziekenhuizen in Duitsland ook nog niet overbelast. Duitsland heeft het hoogste aantal intensive-care-bedden van Europa: 28.000, waarvan 25.000 met beademingsapparatuur. Op dit moment krijgen alle coronapatiënten dus nog de optimale behandeling.

Het crisiscentrum en de 'nieuwe' Belgische regering laten een put van miljarden na. Totaal onnodig.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Bij dit zeer interessant artikel wil ik kort doorverwijzen naar een eveneens zeer interessant commentaar van David Plotkin M.D. een US-amerikaanse huisarts en sportarts.
Het artikel verscheen op de angelsaksische medische Website met beste kwaliteit voor geneesheren Sermo betreffende Covid-19.
(Gepost door David Plotkin (Gen.Pract., Sprt Medecine) on March 22 in 2020)


Covid-19/ SARS-CoV-2 was most likely accidentally released from level 4 virology research laboratory in Wuhan, China. (Several of my patients work for the government and personally coveyed this info). Though not a bio weapon it should be treated as though it is one. Standard PPE is helpful, but by no means 100% effective. ( Even if PPE supplies were adequate). Asymptomatic infected individuals can spread covid-19. Nasal/ oral pharyngeal swabs testing have a high false negative rate.
Physicians who practice evidence based medicine need to educate them selves. Learn from the Chinese, South Koreans, and especially the Italians (who have taken the time to post on this site.)
If your office is in a part of the country with little to no covid-19, simple precautions are prudent ( just remember patients can be infective during the 5-11-14 day incubation period). When you start seeing PUI, covid -19 has already been in your community for several weeks. (You and your staff will most likely already have been exposed).
Our goal as a country should be to “flatten the curve”. If you are a primary care provider you must educate patients. They need to stay HOME. Decreasing the community spread of covid -19 will decrease the spike in cases. For every child that you perform a well child/ immunization visit, they may go home infected from yourself/ staff or another patient and spread it to their siblings, parents, grand parents (15% death).
“Flattening the curve” will save lives. Up to 20% of Covid -19 patients develop viral pneumonia requiring ventilator support (45% mortality). With a shortage of ventilators “flattening the curve” will allow a longer period of time to treat more patients.
Physicians will run out of ventilators to treat older patients who will be left to die. (I.e. Italy). Hospitals will quickly fill with patients. Patients will not have access to medical care.
When covid-19 is in your community ( due to lack of testing multiply reported cases by 100-1000x). Close your office to protect your patients, staff, and self. Clinics and hospitals are hot zones that spread covid-19. Make yourself available In office for true emergencies that you are comfortable handling so as to avoid Er visits. Patients sent to Er will have high covid -19 exposure rates
Set up telemedicine (FaceTime, zoom, doxy.me, telephone). Reimbursed as standard office visit 99212-14. Most visits can be handled effectively in this manner. Patients can be reevaluated later ( use emr to recall patients in 6 Mo).
Take money from retirement plan, use account receivables to pay staff ( or they can file for unemployment).
Rapid office based covid -19 igm/igg ab tests are now available on line. (Similar to a blood glucose test/ rapid strep/ flu test). As many providers will be infected (I.e.Wuhan, Italy), once recovered they may be available to volunteer in Er/hospital/ icu after documenting igg ab. This will help replace hospital based colleagues in quarantine/ isolation/ deceased.

NB. Er= Emergency room (Noodopname/acute zorgen/urgence)


Anoniem zei

Je moet tellen op een incubatioperiode van 2 tot 5 dagen. De extreme uitzonderingen van 9 dagen of 2 weken interesseren me niet.

Dan duurt het een 10 dagen eer je zo ziek bent dat je in het ziekenhuis terecht komt.
Daar zou er theoretisch getest moeten worden.

Dus een 2 weken na het invoeren van maatregelen, zou je een verlaging van nieuwe gevallen moeten beginnen te zien.

Dat is niet het geval.

Het Corona virus zijnde een corona virus, zou zich zo ongeveer hetzelfde moeten gedragen als andere corona virussen uit voorbije jaren -waarover men zeer veel weet en betrouwbare statische modellen heeft.

Dat is ook niet het geval.

Covid-19 zou 20 tot 30 keren minder dodelijk zijn dan griep - voorlopig tenminste.
Aantal besmettingen van Civd-19 ligt voorlopig 50 keer lager dan griep.

Is dat omdat de bevolking in afzondering leeft, en dat maatregelen enorm effectief zijn?

Maar we zien dat niet in het aantal nieuwe besmettingen, dat nog steeds toeneemt.

De data voor Covid-19 gedraagt zich niet volgens de statistische modellen van de epidemologische curve voor Corona virussen, noch de curve indien de bevolking niet afgezonderd zou zijn, of wel afgezonderd. Dit is zo voor elk land.

In het kort, de data rijmt niet met hetgeen men over Corona virussen weet. Het klopt van geen kanten.

Is er een probleem met de test zelf.

Volgende week gaat men een nieuwe test invoeren. Dan zal alle voorgaande data nutteloos worden, want men gaat de methode van testen verlagen.

Ze vertrouwen hun test niet. Anders zouden ze de methode niet veranderen.

Er wordt gespeel met uw leven door een bende amateurs enhysterische demagogen.

The Guardian Angel zei

@ Vorige Anoniem,

De test bevestigt alleen maar of iemand in contact is geweest met het corona-virus, niet of iemand ziek is of niet.

Anoniem zei

(Deel 1) Inderdaad klopt het bij dit corona-virus van geen kanten.

Het genoom van dit virus bestaat uit stukken van coronavirussen van
a.vleermuizen,
b. schubbendie (pangolin) en
c. naja atra (brilslang).
Deze dieren leven niet in symbiose.
Ze worden af en toe eens verkocht op de vismarkt van Woehan, maar dat vindt nog veel meer plaats in Indonesiê, in Burma, in Maleisiê en in Thailand.


De "Test" komt oorspronkelijk uit Duitsland (Viroloog Drosten) en is een test op het genoom van het vleermuizenstuk.
Proficiat!
Men kan met onzin ook zeer veel geld verdienen.

Dit virus schijnt voor de meeste mensen niet zeer schadelijk te zijn; zuigelingen en kinderen zijn klaarblijkelijk niet betroffen, encephalitis en mningitis worden bijna nooit beschreven, multi-orgaanfunctieverlies ook niet.

In baden-Württember (Duitsland) zijn er vandaag 26 maart 2020 's avonds 82 doden geteld bij 8120 positieve tests en ongeveer 250 gehospitaliseerden.
De tests worden uitgevoerd bij personen die zich ziek voelen en contact met een covid19-patiênt hadden, of in een risikogebied waren.
Dat is een zeer enge selectie om een test uit te voeren.
Bij het goedaardig verloop van de meeste infecties zijn er natuurlijk zeer veel personen die zich NIET willen latentesten om geen stigmatisering te hebben.
Cohortenstudies werde nog niet gemaakt.
Voor Baden-Württemberg kan men ongeveer schatten op ca. 24000 infecties (voor 10 dagen gebeurd) met 1 tot 2 % hospitalisatie van zwaarder zieke patiênten en een mortaliteit van ca. 0,3 %.
De doorsneeleeftijd van de positief geteste patiênten ligt bij 45 tot 48 jaar, waarbij de zwaar zieken meestal oud en zeer oud zijn; en vele personen ,die zich laten testen, zeer jong zijn en in Oostenrijk en in Zuid-Tirol bij skivakantie waren.
D infectie schijnt zich aldus voor een groot deel bij e jongeren af te spelen, waarbij de oude mensen eerder sterven.

Dat is een duidelijk voordeel voor het nederlandse model van collectieve immunizering van de jongere bevolking én een sterke quarantaine voor de zwakkeren in de inrichtingen.

Anoniem zei

(Deel 2)

Het virus is niet alleen merkwaardig van genoomstructuur, maar ook van eigenschappen: het muteert niet.
Dat zou mogelijks de fabricatie van een vaccin kunnen helpen versnellen; of dit nuttig is, moet afgewacht worden.
Bij de meeste mensen en vooral de jongeren is de infectie niet bijzonder erg.

Zeer merkwaardig is: het virus "plakt".
In tegenstelling tot influenzastammen, die zich zeer snel en diffuus verbreiden, blijft dit virus zeer sterk geclusterd op bepaalde plaatsen.
De voor enige weken reeds sterk getroffen plekken blijven steeds koploper.
Dat is een eigenschap, die bij chemisch-atmair-biologische oorlogsvoering zeer gewenst is: de getroffen gebieden blijven hardnekkig gecontamineerd.
Het virus schijnt door nauw lichamelijk contact overdragen te worden; het medisch en verpleegkundig personeel is bijzonder in gevaar.
Het virus is ook zeer slecht uit te roeien, door het groot aantal onopvallende stille dragers en lichte zieken.
De enige zinvolle aanpak is de bestrijding zoals bij een biologisch wapen: met grondige decontaminatie, uiterste beveiliging van het medisch en verpleegkundig personeel, met uiterste quarantaine van de seniorieên en tehuizen, inclusief het daar dan inwonend personeel, en met afgrendeling van kleinere en sterk getroffen gebieden.
De EU met Schengen en zijn totaal vrije mobiliteit, de hele reis- e toerismeindustrie,de luchtvaartmaatschappijen en de luchthavens: dat ligt natuurlijk allemaal plat.

De russische aanpak zoals nu in Noord-Italiê is uitstekend: met goed beschermingsmateriaal, met personen geoefend in decontaminering, met speciale apparatuur, en het belangrijkste: met zeer veel gezond mensenverstand.
Dat is de beste preventie en therapie van paniek en berechtigde angst.

Anoniem zei

We dragen 47%van ons loon af o.a.aan gezondheidszorg.

We hebben één van de beste ziekteverzekeringen ter wereld.
Ik heb ALLE VERTROUWEN in de wetenschappers die we dagdagelijks zien.

Laat ons dankbaar zijn dat we op dit kleine stukje, bevoorrechte wereld mogen leven.

Wees voorzichtig en volg hun adviezen.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------