BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

zondag 15 maart 2020

Christus, Onze Hoop


Onze Westerse cultuur kijkt niet langer naar de toekomst of naar het Hiernamaals, maar leeft, of beter, vegeteert nog alleen maar voor zichzelf en aanbidt alles wat vluchtig is en tot de waan van de dag behoort. Wij schijnen alles te verliezen indien we het heden verliezen. Deze epidemie put vooral haar kracht uit de spirituele zwakheid van de hedendaagse mens.

Het ergste is, dat de Kerk zélf, dat wil zeggen de 'mannen van de Kerk', de priesters en in eerste instantie de zogenaamde 'bisschoppen', schijnen te vergeten dat Gods genade veel méér waard is dan ons eigen leven in het heden. Daarom schaffen de zogenaamde 'bisschoppen' de Heilige Missen af en worden er de facto kerken gesloten in overeenstemming met de gezondheidsprotocollen, want "onze wetenschappers, zorgverleners en politici doen toch al alles wat ze kunnen om onze bevolking te helpen, te vrijwaren, en te beschermen".

De Kerk is een gezondheidsinstantie geworden in plaats van een oord te zijn waar zielen redding kunnen vinden. Wat doet de Kerk in Vlaanderen eigenlijk nog? Als we te elfder ure nu nog de Bijbel ter hand moeten nemen om misschien eindelijk eens te luisteren naar wat God ons te zeggen heeft, dan zijn we wel rijkelijk laat. De zogenaamde 'bisschoppen' moeten daarom eens goed nadenken over het sluiten van onze kerken, want eigenlijk ontnemen ze de gelovigen de mogelijkheid om trouw de Sacramenten te ontvangen. De Heilige Eucharistie bijvoorbeeld is namelijk een medicijn bij uitstek voor zowel onze ziel als voor ons lichaam.

De bisschoppen vragen ons nu te gaan geloven dat alles wat wij nog nodig hebben, de menselijke wetenschap is. De 'bisschoppen' sluiten niet alleen de deuren van de kerken, maar vooral ook de deuren voor Gods hulp. Blijkbaar moeten we volgens de zogenaamde 'bisschoppen' méér vertrouwen hebben in de mens dan op God.

In de Heilige Schrift lezen wij echter het volgende:

"Immers de wijsheid dezer wereld is dwaasheid voor God. Want er staat geschreven: "Hij, die de wijzen in hun eigen arglistigheid vat." En eveneens: "De Heer weet, dat de gedachten der wijzen ijdel zijn." Niemand mag dus op mensen roemen. Want alles is het uwe: Paulus, Apollo, Kefas, wereld, leven, dood, heden, toekomst. Alles is het uwe; maar gij behoort aan Christus, en Christus aan God."
(1 Ko 3:19-23)

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Inderdaad!

Anoniem zei

Totaal akkoord.

Maar, wat is de exit strategy? Hoe en wanneer doe je kerken weer open? Over 2 weken? of 2 maanden? Niemand weet wanneer Corona haar piek gaat bereiken, en helemaal niemand kan raden wanneer - na de piek - de nieuwe besmettingen op een voldoende laag niveau zijn aangekomen, zodat het 'veilig' is de restricties op te heffen.

Beseft goed dat de beslissing om restricties op te heffen, veel zwaarder zal zijn dan ze in te voeren.

Ik ben bang dat tegen die tijd, er niet meer veel gelovigen zullen zijn die nog interesse zullen hebben in zij die hen in tijden van crisis in de steek gelaten hebben.

Anoniem zei

De tempels van de framassons zijn wel nog open. God moet dood, Satan leeft.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------