BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

dinsdag 31 maart 2020

And so it begins: Burgemeester van Palermo vreest voor opstand


Volgens de burgemeester van Palermo, Leoluca Orlando, is de kans groot, dat de maffia tijdens de corona-crisis een opstand zal organiseren. De sociale onrust onder de bewoners van Palermo kan tot een regelrechte revolte leiden. Oorzaak is de grote nood die zich onder de bevolking verspreidt naar aanleiding van de quarantaine die door premier Conte in Italië werd ingevoerd.

De situatie in Palermo is al een paar dagen erg gespannen. Donderdag probeerde een groep gezinnen een Lidl-winkel te plunderen. Het gevolg is dat de supermarkten nu door de politie worden bewaakt. Tot dusver hebben 1.200 gezinnen in de regio om voedselhulp gevraagd, die voorlopig nog door Christelijke gemeenten wordt geleverd. Maar, de ontevredenheid lijkt zich echter te verspreiden. In een online geposte video bijvoorbeeld dreigt een gefrustreerde vader met regelrechte plunderingen indien hij zijn dochter niet meer kan voeden.

De bezorgdheid van de burgemeester van Palermo wordt ook gedeeld door het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken, volgens onder meer verklaringen in de krant La Repubblica. De autoriteiten vrezen met name dat de maffia op Sicilië en de Camorra in Napels zich zullen gaan roeren.

Maar bijvoorbeeld ook dichter bij huis, met name in Parijs, worden intussen de dure boetieks met meters hoge hekken en met wanden van kogelvrij glas gebarricadeerd. Het is duidelijk, dat de verschillende overheden uit wanhoop de quarantaine-maatregelen enkel maar verlengen om tijd te winnen.




1 opmerking:

Anoniem zei

Dat is toch allemaal flauwe kul.

Er is niets gevaarlijker dan een hongerige bevolking.

De incompetentie van de overheid kent geen grenzen.

Dat ze de ziekenhuizen in quarrantaine geplaatst hadden in plaats van de gezonde bevolking. Iedereen blijft op zijn kot, maar de ziekenhuizen zijn een duiventil waar het "heldhaftig zorgpersoneel" zo maar in en uit wandelt. Quarrantaine betekent dat indien je binnengaat, je niet meer naar buiten komt tenzij onder strikt gecontroleerde omstandigheden.

Dan pleegde de overheid op.massale en nooit-geziene schaal broodroof door hele industriesectoren plat te leggen en mensen zonder inkomen in de steek te laten. Met het gevolg dat ze honger beginnen te krijgen. Er is niets gevaarlijker dan een hongerige bevolking. In België was er snel werklozen steun, maar in Sicilië werkt het anders.

Eerst plunderen die de winkels, dan hun buren, en zijn bereid moord te plegen om te overleven. In extreme gevallen eten ze elkaar op. Zoals tijdens het beleg van Stalingrad.

Als toetje krijgen de technisch-werkloze zelfstandigen een belastingbrief. En durf eens uw kwartalen bijdrages over te slaan.

De overheid moet niet het leger naar de supermarkten sturen, ze moeten voedsel ratsoeneren en zelf verdelen zodat er genoeg is voor iedereen.

De juweliers in Parijs moeten zich geen zorgen maken dat hun juwelen gepikt gaan worden, ze moeten zich wel zorgen maken dat men koelkast komt leegroven.

De burgemeester bekommert zich niet om de bevolking maar hij.vreest terecht voor zijn job want de Camorra is weldegelijk in staat een staatsgreep te plegen.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------