BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

dinsdag 31 maart 2020

COVID-19 toont duidelijk aan dat een verblijf in één van de vele rust- en ziekenhuizen voor veel patiënten dodelijker is dan het virus zélf!


Van de 40.000 bevestigde gevallen van COVID-19 in Spanje behoren er 5.400 - bijna 14 procent - tot het medisch personeel. Maar, het probleem is wijdverbreid in heel Europa. In Italië, Frankrijk en Spanje zijn reeds meer dan 30 zorgverleners gestorven aan COVID-19 en duizenden anderen hebben zichzelf moeten isoleren.

In de provincie Brescia, het centrum van de uitbraak in Italië, is volgens een arts 10 tot 15 procent van de artsen en verpleegsters besmet en op verlof gestuurd.

In Frankrijk telt het openbare ziekenhuissysteem in Parijs 490 geïnfecteerde personeelsleden, een klein maar groeiend deel van de ongeveer 100.000 werknemers in het systeem.

In het La Paz-ziekenhuis in Madrid, één van de grootste ziekenhuizen in de hoofdstad van Spanje, worden 426 werknemers - 6 procent van de medische staf - thuis geïsoleerd, na het testen van positieve of mogelijke symptomen van COVID-19. In het kleinere Igualada-ziekenhuis in Catalonië is één derde van de 1.000 ziekenhuismedewerkers naar huis gestuurd.


Spanje heeft ook niet in een vroeg stadium zijn voorraad medische beschermingsmiddelen aangevuld. Artsen en verpleegsters hebben te maken gehad met een gevaarlijk tekort aan maskers, handschoenen en andere essentiële uitrusting die voor hen rampzalig is gebleken.

Bron: New York Times

Link:

https://www.nytimes.com/2020/03/24/world/europe/coronavirus-europe-covid-19.html

Wat in Italië en in Spanje gebeurt, staat in het script van elke ABC-aanval: angst, paniek en hysterie. De nooddiensten van de ziekenhuizen worden overspoeld met verdere contaminering tot gevolg en uitval van het gezondheidspersoneel. Het gevolg is dat patiënten niet, slecht of verkeerd worden behandeld omdat minder gespecialiseerd personeel het moet overnemen.


Maar ook de Brusselse rusthuizen voelen zich in de steek gelaten


In de Brusselse rusthuizen is Covid-19 een tikkende tijdbom. Dat zeggen de Federatie van de Brusselse OCMW's en Femarbel, de federatie van rusthuizen in Brussel en Wallonië. Onder meer omdat de rusthuizen te weinig beschermings- en testmateriaal ontvangen, voelen de 13.000 bewoners en 10.000 werknemers zich in de steek gelaten. "Er zijn FFP2-maskers nodig, maar ook handschoenen, schorten, brillen en zelfs vizieren. Dit materiaal is gebruikelijk in ziekenhuizen, maar helemaal niet gebruikelijk in rusthuizen. Vorming in het juiste gebruik van dit materiaal is essentieel."

Geen opmerkingen:

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------