BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

vrijdag 20 maart 2020

Denkt minister Pieter De Crem nu werkelijk, dat hij het corona-virus kan buiten houden door de landsgrenzen te sluiten?


De grenzen van ons land zijn sinds 15 uur (20-03-2020) afgesloten voor niet-essentiële verplaatsingen. Dat blijkt uit een persbericht van minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem. "In het bijzonder worden de toeristische verplaatsingen naar België verboden en zullen grenscontroles voortaan van toepassing zijn", klinkt het. "Elke overtreding zal strikt worden gesanctioneerd."

Wie zich de vraag zou stellen wat er zou gebeuren als regeringen worstcase-scenario's verwarren met de realiteit krijgt hier meteen antwoord op zijn vraag. De diverse Europese regeringen maken van een gezondheidscrisis een sociale crisis. De economische tsunami die op ons afkomt zal ernstigere gevolgen hebben dan het virus zélf.

Economische sector na economische sector wordt getroffen door lockdowns. Honderdduizenden mensen in Europa zijn hun baan al kwijtgeraakt. We weten, dat mensen die hun baan verliezen, ook hun huis, hun huwelijk en hun goede gezondheid zullen verliezen. Het sociale weefsel zal verder uit elkaar vallen en totaal desintegreren.

We moeten er echter voor waken, dat we de ene vorm van apocalyptische bangmakerij niet gaan vervangen door een andere. Feit is dat de wereldeconomie al in de problemen zat vóór de komst van Covid-19. Maar, de huidige maatregelen zullen de problemen nog verergeren. De drijvende kracht achter het huidige beleid is niet rationeel ingegeven, maar volgt uit apocalyptisch doemdenken, dat wordt uitgelokt door de media.

De panische angst die zich 'dankzij' de media van de bevolking heeft meester gemaakt, is het typische bijproduct van de post-christelijke maatschappij, aangezien mensen die geen geloof meer hebben, alle hoop hebben gesteld op dé wetenschap die het nu ook niet meer weet.

Hierdoor worden politici vervolgens door de publieke opinie tot een macaber profileringsspel gedwongen waardoor de opeenstapeling van irrationele maatregelen eerder politiek opbod wordt. Men heeft de angst bij de bevolking gecreëerd en nu moet men op één of andere manier die angst ook proberen te beheersen. De gegronde collectieve missie tégen het corona-virus wordt echter overvleugeld door een blinde prestatiedrang van politici.

Het normale leven wordt in quarantaine geplaatst. Naast de flagrante schending van de mensenrechten is dit beleid op bijna elk niveau rampzalig. Het is een regelrecht fiasco. Zo leidde de paniekerige afsluiting van Lombardije in Italië tot een massale migratie vanuit Lombardije, waardoor het virus zich sneller door heel Italië verspreidde. Nu staat het eens zo robuuste - maar kapot bezuinigde - Italiaanse gezondheidssysteem op instorten. De bijkomende economische gevolgen bedreigen nu het hele sociale weefsel.

Het lamleggen van de Europese landen wordt door steeds meer regeringen gerechtvaardigd door te claimen dat "het oorlog is", terwijl iedereen weet dat deze vergelijking dwaas is omdat we nu eenmaal niet in oorlog zijn. Laten we dus vooral niet uit het oog verliezen dat dit - zoals bij elke griepepidemie - enkel een medische noodsituatie is die vooral levensbedreigend is voor oudere mensen met onderliggende gezondheidsproblemen. Het ontwikkelen van medische oplossingen tégen het virus zou relatief eenvoudig moeten zijn.

Het échte probleem is, dat de Europese regeringen deze gezondheidscrisis hebben gepolitiseerd en omgevormd in een sociale en economische crisis. Een meer afgemeten aanpak, vooral na de ervaringen in China, zou zijn geweest om deze crisis te behandelen als een medisch noodgeval voor de meest kwetsbare mensen. Men had passende maatregelen kunnen nemen om deze groepen uit voorzorg te isoleren en te beschermen door hen ook het nodige medische materiaal ter beschikking te stellen, dat er uiteindelijk niet bleek te zijn.

Het sluiten van de scholen en de bedrijven waren dan ook totaal zinloze acties. Het isoleren van het niet-actieve deel van de bevolking zou meer zoden aan de dijk hebben gezet en niet hebben geleid tot de ineenstorting van de economie en tot de rampzalige recessie waar we nu voor staan. De schade die aan de economie wordt aangebracht, wordt nu al op 50 miljard euro geraamd.

De idiote oorlogsverklaringen van bijvoorbeeld de Franse president Macron zijn totaal contraproductief en leiden af van de essentie. De apocalyptische paniekaanvallen van media en politiek hebben van deze gezondheidscrisis een economische crisis gemaakt die veel ernstiger zal zijn dan de gevolgen van het virus zélf.

Het sluiten van de grenzen voor een 'onzichtbare vijand' zoals De Crem heeft bedacht, is werkelijk infantiel. Aangezien het virus toch al binnen is, betreft dit een totaal zinloze maatregel. Het is struisvogelpolitiek!

Bescherm de ouderen en niet de landsgrenzen!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

In China is de economie 20% gedaald.

Wanneer de cijfers uitkomen zal je zien in Europa dat de tewerkstelling een 30% gedaald is. (Dat zijn cijfers voor de beginfase februari) we moeten nog yot eind april eachten op de cijfers van maart. Vroege modellen tonen aan dat nu al de economie nu 10-20% onder 0 staat.

Je hebt 3 opeenvolgende kwartalen nodig om over 'recessie' te praten.

Maar de meeste modellen geven nu al aan dat de situatie erger is dan tijdens de Great Depression van de jaren 1930.

Dat herstel je niet zomaar door gewoon door de quarrantaine op te heffen. Te veel schade is aangericht aan de toeristische industrie. Dit jaar zullen er niet veel op vakantie gaan. De boekingen voor volgend jaar die nu door touroperators gemaakt worden zullen niet gebeuren.

De ECB heeft wel €840 Miljard stimulus aan de banken geven gegeven, die er dollars mee gekocht hebben.

Als je Dollar/Yen en Euro/Dollar wisselkoersen bekijkt krab je je even de haren en denk je, wat betekent dat. Raar. Heel raar. Wat was het doel.

Wanneer een hotel of handelaar bij de ECB gaat aankloppen zeggen die dat het geld op is.

België, arm België zal niet snel een fatsoenlijke regering krijgen. En je hebt een fatsoenlijke regering nodig om de bevolking te helpen er terug bovenop te krijgen.

Maar voorlopig pakken ze liever €4000 als je met zijn tweeën de straat af wandelt. Essentiële inkomsten he.

Hadden ze de economie niet kapot gemaakt. Dan konden mensen leningen en belasting betalen.

Maar de viroloog komt ons gerust stellen en zegt; " we hebben een beetje overdreven iedereen bang te maken." Tis zo erg allemaal niet.

Nee Dr Van Gucht, je hebt veel meer schade aangericht dan de kleine beestjes die jij bestudeert ooit kunnen aanrichten.

Een parasiet wordt nooit zo gevaarlijk dat het het gastorganisme kapot maakt. Mensen doen dat wel.

Anoniem zei

u zegt dat het verlies nu al op 50 miljard zit.

Ik heb een paar uren zelf wat berekeningen gedaan om de kost in te schatten om 1 maand toerisme, horeca, autoindustrie en verkoopsindustrie en andere industriën lam te leggen.

En 50 miljard verlies, nu al op 21 maart, voor België alleen. is aan de lage kant.

Maar je kan pas beginnen met berekenen wanneer alles terug normaal is. Dan kan je zien wat de faillissementen zijn van ondernemingen die het geen 2 maanden in abnormale omstandigheden zonder inkomsten kunnen volhouden. Dan weet je de ware toename in werkloosheid. De afname in belastingsinkomsten, en toename in het begrotingstekort.

Als je zo nadenkt, zelfs indien je vandaag alle beperkingen zou opheffen, en terug normaal ging doen, er in de voorbije weken zo veel schade aangericht is, dat de wereld nooit meer hetzelfde zal zijn.

In ieder geval. Alle industrieën zullen moeten herstructureren, wanneer het terug normaal wordt. Zeker en vast afslanken. Terug opnieuw iets opbouwen met de indrastructuur die er is.

Het zal te vergelijken zijn met de heropbouw na de Tweede Wereldoorlog.

Dat weet je nu al.

Dat zal je zeker weten tegen 3 April.

En als de regering de maatregelen wil verlengen, kan je uitkijken naar structurele desintegratie van economie, maatschappij, machtsstructuren, enz.

De beslissing van de overheden wereldwijd is te vergelijken met Napoleon die zijn leger naar Rusland gestuurd heeft, of Julius Caesar die zijn leger de woestijn ingestuurd heeft om er sterven. Om van het leger af te raken. Zichelf opzettelijk opblazen, omdat ze geen kant meer uitkonden en zelfmoord te plegen. De wereldeconomie zat vast, en mogelijkerwijs dat men uit wanhoop deze maatregelen ingevoerd heeft, om alles op te blazen; de maatschappij, de economie, de machtsstructuren, enz. En nadien gewoon opnieuw te beginnen.

Voor je het vraagt; ik wanhoop helemaal niet.

Maar, "blijf op je kot" is geen optie.

Een mens handelt, en ijvert zijn lot te verbeteren. Dat staat in de Bijbel.

Anoniem zei

Een zeer goed artikel.
En zeer goede commentaren.
De geweldige economische veranderingen met hun diep ingrijpende gevolgen voor de werkende mensen zijn veel rampzaliger dan dit virus.
Alleen de vele faillissementen van de kleine bedrijven en ondernemingen zullen meer doden door zelfmoord veroorzaken als de corona-virusinfectie.
De dwaasheid der regeerders.

Nederland onder Rutte probeert het anders- economisch zjn de nederlanders nooit idioten geweest.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------