BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

vrijdag 20 maart 2020

Naast het trieste nieuws vandaag ook goed nieuws uit Italië


Vandaag werden voor het eerst sinds lang geen problemen bij de ziekenhuisopnames gemeld. Voor iedereen die een ziekenhuisbed nodig had, stond er een bed ter beschikking. Volgens Dhr. Angelo Borrelli, hoofd van de Italiaanse Civiele Bescherming, zijn er op dit ogenblik in Italië 8.000 plaatsen op intensieve zorgen. Toen de noodsituatie uitbrak, beschikte men slechts over 5.400 plaatsen op intensieve zorgen.

In Italië zijn er nu 37.860 positieve corona-gevallen, 5.129 mensen zijn genezen, en 4.032 patiënten zijn overleden. Het totale aantal geïnfecteerde mensen - inclusief slachtoffers en herstelde mensen - bereikte 47.021. Er zijn 2.655 zieke patiënten met Covid-19 opgenomen op intensieve zorgen, 7% van het totaal. 16.020 patiënten met symptomen zijn opgenomen in het ziekenhuis en 19.185 zitten thuis in isolement.

Wij wensen iedereen sterkte toe.

Alsjeblieft mensen, vergeet niet voor het zielheil van de doden te bidden.

Paniek is niet nodig, maar voorzichtigheid wel.


1 opmerking:

Anoniem zei

Van de 47021 positief geteste personen stierven er 4031, dat is 8,6 %; en dit in het land met de na Japan oudste bevolking ter wereld, en in een zeer dicht bewoond gebied.
Daarvan ook 26 priesters, dwz 0,7%; dat is een weerspiegeling van de vele oude priesters aldaar, en van hun grote inzet voor de zieke gelovigen.

Dit is overigens een ondersteunung van het concept van de nederlandse premierminister Rutte:
de ouderen en de zwakken zijn te beschermen, de bejaardentehuizen en senioriên goed te verdedigen en de rest van de bevolking collectief te laten immunizeren.
Het aantal positief geteste personen verdubbelt zich alle 2 tot 3 dagen; zo zal normalerwijze eine april 2020 het veruit grootste deel van de belgische bevolking met dit virus in contact gekomen zijn.
Het is natuurlijk onzin om het land nog 6 weken lang plat te leggen en dan te proberen alles weer 100 % normaal te laten functioneren.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------