BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

zondag 15 januari 2023

Urbi et Orbi-Boodschap van Zijne Heiligheid Paus Benedictus XVI

KERSTMIS 2005: Oproep om een Nieuwe Christelijke Wereldorde op te bouwen





"Uomo moderno, adulto eppure talora debole nel pensiero e nella volontà, lasciati prender per mano dal Bambino di Betlemme; non temere, fidati di Lui! La forza vivificante della sua luce ti incoraggia ad impegnarti nell’edificazione di un nuovo ordine mondiale, fondato su giusti rapporti etici ed economici. Il suo amore guidi i popoli e ne rischiari la comune coscienza di essere “famiglia” chiamata a costruire rapporti di fiducia e di vicendevole sostegno. L’umanità unita potrà affrontare i tanti e preoccupanti problemi del momento presente: dalla minaccia terroristica alle condizioni di umiliante povertà in cui vivono milioni di esseri umani, dalla proliferazione delle armi alle pandemie e al degrado ambientale che pone a rischio il futuro del pianeta."

"De moderne mens, volwassen maar soms zwak in denken en wil, laat je bij de hand nemen door het Kind van Bethlehem; wees niet bang, vertrouw op Hem! De levengevende kracht van Zijn licht moedigt je aan om je in te zetten voor de op van een nieuwe wereldorde, gebaseerd op rechtvaardige ethische en economische relaties. Moge Zijn liefde de mensen leiden en hun gemeenschappelijke besef verlichten dat ze een "familie" zijn die geroepen is om vertrouwensrelaties en wederzijdse steun op te bouwen. De verenigde mensheid zal in staat zijn om de vele en zorgwekkende problemen van het huidige moment het hoofd te bieden: van de terroristische dreiging tot de omstandigheden van vernederende armoede waarin miljoenen mensen leven, van de proliferatie van wapens tot pandemieën en aantasting van het milieu die de toekomst van de planeet op het spel zet."



Méér dan 100.000 gelovigen hadden het druilerige weer niet aan hun hart laten komen en kwamen luisteren naar de eerste Kersttoespraak van Paus Benedictus XVI. De Christelijke boodschap van de naastenliefde kan de mens de kracht geven, zich "voor de opbouw van een nieuwe wereldorde in te zetten, die op rechtvaardige ethische en economische relaties gebaseerd is", zei de Paus.

De Paus verwees naast de "beschamende armoede" uitdrukkelijk naar het terrorisme, de bewapeningswedloop en de dreigingen door milieuvervuiling en pandemieën. Hij pleitte voor vrede in Irak, het Midden-Oosten en Afrika. Benedictus XVI waarschuwde voor "spirituele schaarste". "Zonder Christus is het licht van de rede niet voldoende om de mens en de wereld te verlichten", luidde het. De Paus riep op tot een "spiritueel ontwaken".

Daarna sprak Benedictus XVI zijn Kerstwensen uit in 32 talen. "Zalig en gelukkig kerstmis", luidde het in het Nederlands. De Paus besloot traditioneel met de zegen 'Urbi et Orbi', voor de stad en de wereld. De Kerstboodschap werd door een honderdtal televisiezenders over de hele wereld uitgezonden.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Gelukkig is aan zijn oproep geen gevolg gegeven.

The Guardian Angel zei

@ Vorige Anoniem,

De Kerk denkt in eeuwen.

Anoniem zei

Decennia lijkt mij beter.

En ik moet zeggen dat er wel een heleboel mensen net dat doen waar Bendictus xvi tot oproept.

"
een nieuwe wereldorde, ...rechtvaardige ethische en economische relaties. ...gemeenschappelijke besef verlichten dat ze een "familie" zijn ...vertrouwensrelaties en wederzijdse steun ... De verenigde mensheid ...het hoofd te bieden: ...terroristische dreiging ... armoede .. proliferatie van wapens tot pandemieën en ... het milieu die de toekomst van de planeet op het spel zet.
"

Alleen dat de mainstream over die mensen er in alle talen over zwijgt, want de mainstream debatteert graag, maar zal geen hand van zich leggen.

Anoniem zei

Aan anoniem 15 januari 2023 om 13:04

Uw commentaar is grootsprakerig en voorbarig, en niet-substantieel.
Een krasse bewering, die door een enkel positief bewijsstuk tot nul kan gebracht worden.
Effectief: door en in het pontificaat van Paus Benedictus XVI werden de edelste en serieuze katholieken gesterkt, tesamengebracht, konden zij zich beter dan ooit organiseren, was er een ongelooflijke toename van kwaliteit.
De platte homo-voorkeur van neppaus Franciscus, zijn wegkijken bij pedofiele schandalen, zijn compagneren met individu's van laag allooi (van Maccarena over Danneels tot Van Looy en Maradiaga), de finantiêle bankroetering van de Hl. Stoel, de luide verkondiging van ketterse en apostatische onzin: dat is toch alles krachteloze brol die tegen het opbloeien van de traditie niet opkomt.
Vlaanderen weet er geen snars van- de geînteresseerde vlamingen hebben intussen hun abonnement op "Kerk&Leven" opgezet en lezen liever gathobel.
Zoals de profeet Isaîas zegt: "Hoort! Hoort gij het gras niet groeien?"

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------