BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

donderdag 19 januari 2023

Joseph Ratzinger: Kardinaal en Prefect van de Congregatie voor de Geloofsleer

1 opmerking:

Anoniem zei

Het laatstgetoonde kranteknipsel schreef 2005 "Panzerkardinaal" en de Corriere della Sera (Milaan) destijds (na het conclaaf 2005) direct en gewild dubbelzinnig van "il pastore tedesco".
Het laatste betekent "de duitse herder" en dat kan zowel overdrachtelijk een uit Duitsland stammende bisschop als ook een duitse herdershond zijn ...
Met alle respekt voor duitse herdershonden (DeKeel heeft overigens nul gelijkenis met een mechelse schepershond :-) ) - JosephCardReatzinger/Paus Benedictus XVI had niets van een politiehond, maar alles van van een goede herdershond, zoals een labrit uit de Pyreneeên, steeds in de weer voor de schapen, gehoorzaam, superintelligent, uiterst plichtbewust.
En wat "Panzerkardinal" betreft: Joseph Ratzinger war zeer jong en tenger verplichte FLAKhelfer bij de Luftwaffe.
Een tank was hij zeker niet.
De duitse generaal Guderian, die het tank(gepantserd)wapen organiseerde, schreef reeds zeer vroeg in het begin der jaren 1930: "Panzertruppen führt man von vorne".
In dat aspect was Kard. ratzinger/Paus Benedictus XVI indrdaad een "Panzergeneral":
hij verstopte zich nooit voor het publiek, bezocht zijn heimatland meermaals, hield de grote vieringen zelf, ging persoonlijk naar Fontgombault om het vieren der oude liturgie te zien en te beleven en te inspecteren.
En hij nam in zijn vele werken de huidige relativistische wereld kritisch op de korrel en had respect en sympathie voor trouwe gelovigen.
Onvergeten zijn inzet en zijn "meeleven" bij de bestrijding van Roeach3, de perverse kluns en de CPRL onder Danneels (1999) en de benoeming van aartsbisschop André-Joseph Léonard.
Het was een grote eer onder Prof./Kard.Ratzinger //Paus Benedictus XVI te hebben mogen dienen.
RIP

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------