BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

dinsdag 3 januari 2023

BREAKING: In het missaal voor de Begrafenismis van aanstaande donderdag wordt Paus Benedictus XVI aangeduid met "IL SOMMO PONTEFICE EMERITO" en dat terwijl Bergoglio steevast met "SANTO PADRE" wordt aangeduid:
































"SANTO PADRE" is géén exclusieve titel van de Paus en betreft in feite enkel maar een aanspreekvorm.


Wat is de betekenis van "SOMMO PONTEFICE EMERITO"?


Codex van het Kerkelijk Recht

DE ROMANO PONTIFICE

Canon 331 De Bisschop van de Kerk van Rome, in wie het door de Heer alleen aan Petrus, de eerste van de Apostelen, verleende en aan diens opvolgers over te dragen ambt voortbestaat, is het hoofd van het Bisschoppencollege, Plaatsbekleder van Christus en Herder van de gehele Kerk hier op aarde; daarom bezit hij krachtens zijn ambt de hoogste, volledige, onmiddellijke en universele gewone macht in de Kerk, die hij altijd vrij kan uitoefenen.


EMERITAAT

Voor een bisschop betekent het emeritaat, dat hij niet langer verplicht is het bisdom te 'bedienen'. Dit betreft dus het ministerium, maar hij blijft bisschop.



Besluit:

In het missaal voor de Begrafenismis van aanstaande donderdag wordt er duidelijk een onderscheid gemaakt tussen Paus Benedictus XVI en Bergoglio. Paus Benedictus XVI wordt aangeduid met "IL SOMMO PONTEFICE EMERITO" en dat terwijl Bergoglio steevast met "SANTO PADRE" wordt aangeduid.




Aangaande de laatste woorden van Paus Benedictus XVI

De laatste woorden van Paus Benedictus waren: "Jezus, ik heb U lief". Dit zijn eveneens de woorden van de Heilige Petrus als antwoord op Jezus (Johannes 21:15-17):

Joh 21:15  Toen ze hadden ontbeten, sprak Jezus tot Simon Petrus: Simon, zoon van Johannes, bemint ge Mij meer dan de anderen hier? Hij zei Hem: Ja, Heer, Gij weet, dat ik U liefheb. Hij zei hem: Weid mijn lammeren.
Joh 21:16  Hij sprak tot hem een tweede maal: Simon, zoon van Johannes, bemint ge Mij? Hij zei Hem: Ja Heer, Gij weet, dat ik U liefheb. Hij zei hem: Weid mijn schaapjes.
Joh 21:17  Hij sprak tot hem een derde maal: Simon, zoon van Johannes, bemint ge Mij? Petrus werd bedroefd, omdat Hij hem voor de derde maal had gezegd: Bemint ge Mij? En hij zeide Hem: Heer, Gij weet alles; Gij weet toch, dat ik U liefheb. Jezus sprak tot hem: Weid mijn schapen.


Paus Benedictus XVI heeft ons de laatste boodschap
nagelaten - natuurlijk in Ratzinger-Code omdat Paus Benedictus XVI wegens de Sede Impedita (Canon 335) niet meer vrij kon communiceren met de gelovigen.  Paus Benedictus XVI wilde ons duidelijk maken, dat hij nog altijd de enige Paus is gebleven; de enige legitieme opvolger van de Heilige Petrus, tot het einde toe. Het is dan ook niet verrassend, dat hij begraven zal worden in de sarcofaag die toebehoorde aan Paus Johannes Paulus II. Indien Benedictus XVI een abdicator was, welk recht zou hij dan hebben om begraven te worden in de crypte van de Pausen? Maar logisch denken is nu een luxe voor weinigen en iedereen slikt met grote lepels het heersende narratief, dat obsessief-compulsief door de mainstream-media wordt verspreid, en dat beweert dat de belangrijkste bestuurlijke daad van Paus Benedictus XVI zijn 'ontslag' was. Een 'ontslag', dat "een revolutie binnen de Kerk teweeg zou hebben gebracht". Leugens! De media beschermen Bergoglio ten koste van alles, want als hij instort en opgeeft, is de door de Maffia van Sankt Gallen, de EU en de VS georchestreerde staatsgreep voor niets geweest! Het satanische verbond tussen de Deep-church en de Deep-state zal dan verbroken zijn.


Geen opmerkingen:

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------