BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

maandag 9 januari 2023

BREAKING: Nog méér Ratzinger-Code! De gebruikelijke data van het begin en het einde van het Pontificaat van Paus Benedictus XVI ontbreken op de grafsteen:

Een vergetelheid? Of, 'in lavorazione?' Of, is er discussie aangaande de einddatum (28.02.2013 vs 31.12.2022) die men in het marmer moet inbeitelen?

3 opmerkingen:

Anoniem zei

1/ Kan altijd later toegevoegd worden.

2/ Niet alles in een keer.

De oligarchische families die Benedictus xvi afgezet hebben, hebben zich laten vangen. Nu mag men het niet te veel aan hun neus hangen door de datums nu toe te voegen. Dit zou ook Bergolio et Bergaglio te veel in verlegenheid brengen.

3/ Alles wat vorige pauzen gezegd hebben geldt nog altijd. En. Pausschap is voor het leven. De einddatum van een pontificaat is daarmee academisch. Het is altijd de sterfdatum.

4/ pauzen prior de greogoriaanse kalender - bv in de catacomben - hadden ook geen begin- of einddatums.

TLDR: Het stoort niet.

Mike zei

De zerk zegt het: hier ligt Paus Benedictus en niet "paus emeritus Benedictus". Heel dat emeritus gedoe mag hoogdringend naar de prullenmand. Hoog tijd dat de kardinalen Burke, Müller enz samenkomen en formeel verklaren dat Benedictus 1) niet vrijwillig aftrad en 2) nooit afstand deed van de munus (de twee voorwaarden voor een pauselijk ontslag), waaruit volgt dat Bergoglio géén paus is.

Anoniem zei

Aan anoniem 9 Jan 22:25

De Kerk is voor altijd. Iets dat 2000 jaar geleden gebeurd is, is nog altijd actueel alsof het vorige seconde gebeurd is. Staat het niet ergens in de Bijbel dat eeuwen seconden zijn en seconden eeuwen? (2Petrus 3:8) Het concept 'Tijd' en zelfs 'chronologie', spelen geen rol in de Kerk. Wanneer de huidige generaties gestorven zijn, zullen toekomstige generaties zich niets meer herinneren van dit "emeritus"-gedoe.

Wat we nog niet weten is hoe Bergoglio begraven gaat worden? Wanneer ook deze begraven is en Kerkgeschiedkundigen van de toekomst terugkijken, en zien dat er een decennium met twee pauzen geweest is, zullen zij terugkijken op dit voorbije decennium, op dezelfde manier als wij vandaag terugkijken op andere decennia, eeuwen geleden toen er ook 2 'pauzen' waren.

Wat Bergoglio betreft: mocht hij aftreden, op pensioen gaan, ben ik er zeker van dat hij, in tegenstelling tot Benedictus xvi, niet in het Vaticaan zal blijven. Dan wordt hij ook niet in het Vaticaan begraven. Dát, zal ervoor zorgen dat generaties van de toekomst hem niet als echte paus zullen beschouwen.

Trouwens, zijn er zelfs kerkelijke documenten die "emeritus" vermelden? Het is toch maar alleen de atheïstische pers die over emeritus spreken, omdat hun meesters dat eisen. Geef het een jaar of zo, en de pers zal zich de emeritus paus niet eens herinneren.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------