BREAKING NEWS

News Ticker --- 31-12-2022 SEDE VACANTE 31 DECEMBER 2022 --- Einde berichten ---

zondag 1 januari 2023

Sinds gisteren zijn de Apostolische Constitutie 'Universi Dominici Gregis' van Paus Johannes Paulus II en de opmerkelijke - door Paus Benedictus XVI - uitgevaardigde wijzigingen in verband met de verkiezing van de nieuwe Paus van kracht

Joe Biden: "Don't worry Bartholomew I of Constantinople,
we'll keep you in power, whether you like it or not".




















Sinds het overlijden van de de Heilige Vader - Paus Benedictus XVI - bevindt de Kerk zich nu voor het eerst sinds 2005 in een periode van sedisvacatie. Het automatische gevolg is, dat de kerkelijke wetten met betrekking tot de pauselijke verkiezingen, Universal Dominici Gregis, uitgevaardigd door Paus Johannes Paulus II en de wijzigingen, De Aliquibus Mutationibus in Normis de Electione Romani Pontificis en Normas Nonnullas, uitgevaardigd door Paus Benedictus XVI nu van kracht zijn. Laten we bidden en hopen, dat Bergoglio die door toedoen van de Maffia van Sankt Gallen (Allen dood intussen, behalve Walter 'kardinaal Kasper'), de EU en de VS tot hulpbisschop van Rome werd bevorderd, en die met het overlijden van Paus Benedictus XVI zijn functie automatisch heeft verloren, ook publiekelijk zijn ambt als hulpbisschop zal neerleggen. Het is dan aan de niet-geëxcommuniceerde kardinalen om een nieuwe Paus te kiezen.

Links:

UNIVERSI DOMINICI GREGIS

https://www.vatican.va/content/john-paul-ii/en/apost_constitutions/documents/hf_jp-ii_apc_22021996_universi-dominici-gregis.html


DE ALIQUIBUS MUTATIONIBUS IN NORMIS DE ELECTIONE ROMANI PONTIFICIS

https://www.vatican.va/content/benedict-xvi/de/motu_proprio/documents/hf_ben-xvi_motu-proprio_20070611_de-electione.html


NORMAS NONNULLAS

https://www.vatican.va/content/benedict-xvi/en/motu_proprio/documents/hf_ben-xvi_motu-proprio_20130222_normas-nonnullas.html


We bevinden ons nu dus midden in het interregnum. Laten we hopen dat de periode van de sede vacante niet te lang zal duren. Toch moeten we waarschijnlijk volgens de voorzeggingen rekening houden met een periode van sedisvacatie die circa 24 maanden kan duren. Gezien met Paus Benedictus XVI ook de grote Weerhouder – de Katechon – uit 2 Th 2 is verdwenen, kunnen we ons nu al verwachten aan het losbarsten van de hel. De 'Doos van Pandora' zal wellicht nu wél open gaan:



Wat zat er in die doos?

Een onbeantwoorde vraag in verband met de ontmoeting tussen Bergoglio en Paus Benedictus
te Castel Gandolfo op 23 maart 2013: "Wat zat er in die doos?"

De video van het Vaticaan toonde de twee mannen die voor hun privégesprek van 45 minuten aan
een tafel zaten waarop een witte doos was geplaatst. Bovenop de doos lagen twee grote enveloppen.

Zodra de afbeelding in de perszaal van het Vaticaan werd getoond, grapten verslaggevers dat
in de doos het beroemde Vatileaks-dossier moet hebben gezeten, het vertrouwelijke rapport
dat door drie Kardinalen voor Benedictus was opgesteld, en aan Bergoglio werd overgedragen.

Als het dossier zo'n grote doos nodig had, was het erger dan iemand dacht.




1 opmerking:

Anoniem zei

Dubbeltjes rollen in onverwachte richtingen. Het boek met spelregels is versnipperd. Beide kampen zijn dusdanig gepolariseerd dat ze niet meer met elkaar kunnen praten.

Gemeenschappelijke punten zijn er niet meer. De één te ijdel om een toezegging te doen. De ander te overtuigd van zijn gelijk een toezegging te doen. En omgekeerd.

Het dubbeltje, gaat rollen en wel door een 4-dimensionele malstrom. Alles is mogelijk. Geen enkele voorspelling te dwaas of te onwaarschijnlijk.

De Concordanria Catholica, Nicholaus van Cusa. Als Kerkleraar verheven door B16. Op zich zeer vreemd. DUS neem nota.

In zijn verheffing tot kerkleraar zit misschien een verborgen boodschap. De boodschap uit de Concordantia Catholica. (CC)

De CC is pleidooi voor eenheid tussen de Kerken, met democratische grondbeginselen, geschreven door Von Cusa in een tijd van het schisma tussen de Oosterse Constantinopel, nu Kiev) en Westerse Kerk (Rome) voor het Concillie van Basel 1433. Het pleidooi van Von Cusa is er daadwerkelijk in geslaagd de Oosterse en Westerse Kerken te verzoenen.

Maar toen moest Venetië zo hoogst nodig een oorlogsvoering aan Mehmed II leasen waarmee die Constantinopel aangevallen heeft en grondig uitgemoord heeft. Hetgeen uiteraard als verrad gezien werd vanwege de Westerse Kerk aan het adres van de Patriarch van Constantinopel die naar Kiev fetrokken was in ballingschap.

Dus, die Concordantia bleef dode letter.

Ondanks oorspronkelijke verzoening tussen Rome en Constantinopel ging de Patriarch van Moskouw niet akkoord onder invloed van Prins Vladimir II, die ,ich als enigste erfgenaam van Alrus zag.

Constantinopel en Moskouw zitten elkaar sindsdien in het haar. Re: Russo-Oekraïense oorlog van dit moment.

Nu gaat Rusland de wereld bekeren volgens het Geheim van Fatima wanneer de paus met alle bisschoppen enz..... maar er is geen paus.

Het dubbeltje van hierboven is nog steeds aan het rollen en nu zou het kunnen dat wanneer alle schaakstukken in deze 4-dimensionele malstrom allemaal op de juiste plaats staan, dat Rusland voor eens altijd met Kiev afrekent, en zich met de pauskwestie gaat bemoeien en er zelf één installeert - of het patriarchaat Moskouw een Concordantia Catholica sluit met Rome op voorwaarden..... dat de paus katholiek en pro-russisch is bijvoorbeeld.

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

S.E. Mons. Mario OLIVERI - Vescovo emerito di Albenga-Imperia

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

We Stand In Support of Padre Stefano Manelli

Paus Benedictus XVI

Paus Benedictus XVI

Een meditatie over het Heilig Misoffer

2 Timoteüs 2:3 Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus

2 Timoteüs 2:3  Neem ook uw aandeel in het lijden als een goed krijgsknecht van Christus Jezus
-------- “Wij zijn de zonen van de Kruisvaarders en we zullen niet terugdeinzen voor de zonen van Voltaire.” -------- -------- “We are the sons of the Crusaders and we shall not recoil before the sons of Voltaire.” ------------------------- -------- “Noi siamo i figli dei Crociati e non indietreggeremo davanti ai figli di Voltaire!” ---------------------------------